Navštíveno 3984x

01.07.2008, 21:55 |
yethy Zdravim! Vim ze je to celkem mimo misu na tomhle foru,ale zkusim to, treba bude nekdo mit nake zkusenosti... O vikendu jsem montoval kamosovi hudbu a zbyl mi doma basak co je na fotkach,je na nem napsano jen 4 ohmy a pak nake nic nerikajici cisla. Je mi jasne,ze je to neco stylu Mc Fun a podobne, ale i tak,vali se mi doma stejne jako kusy drevotrisky, tak me napada,nevite nekdo nahodou do jake ozvucnice ho strcit?Jaky objem atd?Kdyz uz ho mam doma,tak bych ho vyzkousel. Jo a prumer membrany je 25 cm.
Diky

01.07.2008, 21:56 |
yethy

01.07.2008, 21:57 |
yethy Jo a puvodne byl v tube. Coz mi ted docvaklo,ze objem by se dal spocitat z te tuby,ale byl tam bassreflex a me by se spis libila uzavrenka pokud by slo,aby to nehucelo,ale pokud mozno trochu tlouklo...

01.07.2008, 22:09 |
swep myslim, ze objem ozvucnice pro takovyto reproduktor bez parametru muze byt jakykoliv, spis bych volil asi mensi objem 20-30 litru kdyz to ma byt uzavrenka
vypadá to jako nějakej McFun takže si myslim že zbytečná práce dělat vůbec ozvučnici ale jinak něco swep zhruba
yethy > To repro poznam, nehra to zle, ale ked ti mozem poradit, vyhod ho.. :) ale nie.. mno a je to seria BGN od conradu, viac info o tomto kuse najdes v tomto linku
[ Link ]

02.07.2008, 08:46 |
yethy djwiktor:Diky za info,ted uz o tom repru alespon neco vim... Dokaze nekdo z vas urcit z tech malo parametru co tam jsou do jake ozvucnice by se hodil?Ja se v tom zas tolik nevyznam.Ale tech cca 20l by pro me bylo idealni,nezabere to moc mista a nemuselo by to moc hucet...
Dal bych mu 20l closed, neco to zahraje...
pokus omyl, neco kolem tech 20litranku bych zkusil a kdyz tak laborovat s tlumenim atd... na tohle TS parametry tezko nekdo sezene..

02.07.2008, 18:33 |
yethy OK,zkusim tech 20 litru a uvidime,jinak par tech parametru je v tom odkazu,ale nevim jestli jich je dost na navrh ozvucnice...
Udělej na zkoušu tak 40L a postupnně dovnitř vkládej nějaké pevné předměty třeba cihle apod. až budeš se zvukem nejvíc spokojenej tak to od těch 40L odečteš a máš nejlepší objem.
co největší bednu s co nejvíc tlumením. tedy kolem 60 litrů...