Navštíveno 3946x

Zdravim,tak jsem dnes prohodil basreflex za ten černý,tim červenym,větší průměr a délka.Výsledek jde znát,je hlouběji naladěn.Budu ještě dělat vylepení bedny takovym rounem,něco na principu vaty,myslim že tam je kousek vidět.Zjistil jsem že potřebuju pořádnej monoblok,poradíte?Ten basák je 500w rms výkonu,tak nějak ten monoblok na 250ti watech rms výkonu.Kdyby někdo měl tak se může ozvat,vzal bych ho.Díkec

Box a ta bílá tlumící vata.

ten monoblok spíš min. aspoň 600W rms, 250 je málo na ten sub

06.07.2008, 21:48 |
Jujk0 Povedzte mi, kde beriete tie odhady s RMS výkonom? Ako môže mať to repro 500W??? Hodíme to na nejaký PA zosik, čo má fakt 500 watt??
Box

Jo

Skylinee
Opravdu tolik,nestačí půlka z rms výkonu?Koukal jsem na Pioneera,ale byl za 20 tisíc,monoblok.
Detajl

tak to musíš mít za sebou asi hodně instalací a hodně dobré uši, když mužeš podle nátrubku hodnotit naladění :-D, docela odvážné tvrzení, co tu píšeš..
tady ti to kleslo tak max o 2-3 Hz, což nemáš šanci na uších poznat a jediné co se zlepšilo, je to, že ti to víc hraje...protože basák víc dýchá, nic víc nic mín ;-)

07.07.2008, 00:34 |
Prady Jestli tenhle sub má 500 W rms., tak sem Miky-maus, já bych tipnul tak 500 max. ... už jenom podle toho závěsu to musí bejt jasný, ale tak estli si spokojenej tak proti tomu žádný dišputát.

07.07.2008, 00:34 |
Mááša 20tis. za monoblok na takovej woofer to by bylo trošku mimo :D ... jinak 600RMS bych do toho nepouštěl, asi by to nedopadlo zrovna nejlíp :) a docela bych to chtěl slyšet na vlastní uši .. citlivost mi přijde trošku mimo :o)
jinak jako mishan, tím průměrem si to do hloubky moc nenahnal..
Sluchem by to rozeznat byt melo, v tom nevidim narozdil od mishana problem. Spis me zarazi ta pasivni vyhybka, to ten monoblok nema svoji vyhybku?
For Mááša
Tak mě nekamenuj,asi ty ůdaje na repru nejsou napsaný pro srandu králikům,výrobce to nepíše jako max power ale jako rms takže něco snýst musí,a kdo neslyšel neví,já tomu taky nevěřil dokud jsem ho nepustil.Né,monoblok chci levnější,budu ho připojovat ještě na jeden sub kterej postavim.
For tapaaja
Ne,ten zesilovač je slabej,nemá vůbec výhybku,proto jsem to musel vyřešit pasivkou,ten zes je obyčejnej dvou kanál,proto chci basák krmit něčim silnějším,monoblokem.

07.07.2008, 08:30 |
J0hny myslim ze kdyz do nej pustis 500 rms tak shori jak papir ;)jinak treba
[ Link ]
Já do něj nepotřebuju pouštět 500,i když do něj pouštim málo tak už hraje dobře,nechci do něj rvát tolik,stačí aby hrál tak že se dá ještě vůbec reagovat v autě,i takhle to na trapnym 30 watovim zesilovači hraje že mě to překvapuje,tudíž tý citlivosti věřim.Třeba na 500 by shořel,ale tolik do něj ani nepustim nikdy,naco taky,aby mi vytlačil kufr ven o deset čísel?.-) už takhle mi praskla z venčí lišta na kufru a to plastový čalounění zevnitř na kufru.Neznamená že do něčeho pustíš mín,že to nehraje dobře,to by šla fyzika na prdel pěkně :-)))

07.07.2008, 09:03 |
Prady Nic proti, ale myslim, že jsi eště moc aparatur neslyšel hrát, proto asi budeš se sebou spokojenej :)
No od patnácti stavim audio aparatury do bytů,ale ted jsem přešel na autoaudio a je to trochu něco jinýho,jiný zvuk,jiný prostor,jiné repro,tak se do toho musim ponořit ,sice moc velký rozdíl v tom neni,ale je dost velký rozdíl v tom ozvučit auto a ozvučit velkou místnost aby tam byl zvuk na všech místech o stejné rezonanční hladině.Jak jsem říkal už,vim že to není nic moc,ale lepší než mít ve dveřích 30 watový repro a říkat mám pořádnou muziku.Chtěl bych vidět člověka který by si říkal mam nejlepší muziku,3 kw čistýho výkonu neznamená že to je nějak oslnivé,hifi kvalita zvuku není jen o jednom pásmu,hifi je minimálně o 3 pásmech,a taky vždy není dosaženo,basy jsou přebuzený přes ty zbývající pásma.Je sice hezký že to auto skáče radostí jak ho ty rezonance pomalu rozkládají,ale občas slyšet tu zbylou kvalitu zvuku je k pousmání.
Nechodis sem I pod nickem CrashPc?
Ne,opravdu ne,jsem tu nový
Ty BR roury tam davas jen tak od oka nebo si aspon neco spocitas?

07.07.2008, 12:16 |
Mááša Prochytrek: nekamenuju tě, jen říkám, že citlivosti bych moc nevěřil :) ... najdou se i výrobci co to střílejí jen tak od boku...... :D je to přesně jak píše Prady, nejspíš si tolik aparatur ještě neslyšel, tak nemůžeš objektivně posoudit.. hlavní je, že je spokojenost na tvé straně...
Jenže to jsou výrobci made in china,jako rated pawer a pod,ale moc pochybuju o tom že výrobce v hyfipointu v ambergu tam psal cokoliv.
ja bych souhlasil s Maasou!nevim no 500w rms,ale jo kdyz bude brat ze by eventuelne mohl mit tak zase ta citlivost ta je taky zarazejici,a ze by to hralo brutalne na 30w,a rikas ze se jeste ktomu zabivas stavbou Home Hifi tak tos toho asi moc zatim neslysel!A auto ti rozhejbe jakstaks i basak z hadexu! :o))Jo a ta bedna je primo delana na tento sub?
taky sem se divil! :o))ale kdyz to pise:o))

07.07.2008, 16:53 |
Mááša no pozor hoši ... "Třeba na 500 by shořel,ale tolik do něj ani nepustim nikdy,naco taky,aby mi vytlačil kufr ven o deset čísel?.-) už takhle mi praskla z venčí lišta na kufru a to plastový čalounění zevnitř na kufru" .... na 30W bych to docela rád viděl .. to musí bejt rachot :o)
Prochytrek: asi ti pustím u sebe 2,5kW na poslech co mám, at pak můžeš tvrdit, že ti to hraje :-)))))))
Koukám že mischan a mááša vy jste ten případ těch který říkají já mam nejlepší muziku,já vim vše,ale nepochopit to že i divnym vzhledem basák ty ůdaje může mít,to ne.Jestli ono to neni tim že vy sice máte kw v basech,ale citlivost repra prd,proto je musíte tak krmit,jelikož by jste je ani nerozchechtali.Všichni chtěl slyšet a když slyší tak čumí.Už nevim co nato napsat,pořád dokola,tak když nevěříte tak si mě pořád neberte do huby,co víte kolik já toho slyšel a kolik postavil,třeba vy ani půlku,na tom nezáleží,já si vás taky pořád neberu do huby že já mam nej nej.Hovno,i když vy si myslíte že máte dvě kw v autě,tak jinej by se tomu zasmál,protože se mu to zdá jen na vymetání pavučin.V čem je teda rozdíl,mi vysvětlete naco potřebujete kw v basáku,v rms výkonu,naco,naco???To si myslíte že výkon udělá vše,že by se to nedalo ozvučit půlkou?no,tak to jsem si přesně myslel,nacpat do auta tolik w a celkově ten poslech stojí víc na hovno než měl děda na stereu :-))))slyší jen tuc tuc a auto mu odskákalo ze stráně než si koupil rohliky :-))))

07.07.2008, 18:49 |
J0hny myslim ze je to prave naopak Prochytrek ;)
aha,no tak když myslíš tak určitě že
Prochytreku: no ty si ale totáál p*ča, proč asi krmím 3ks 450W basáky 2500W???? ty si uplně, ale uplně mimo kamaráde....a o nejlepší muzice tu nikdo nepíše, moji hudbu slyšelo hodně lidí a sami nechápali co to umí.. tak mlč jo, tím čím ted procházíš ty, jsem prošel tak před 5-6 lety... tak si tu moc nevyskakuj jo?
no dal se tu nebudu vyjadřovat, nestojí mi to za to
Aha,je to tu,takže ty tam máš tři sw,no tak to je potom ale jiná,a neurážej,já tě taky neurážel:-)))))
A pošli konečně foto kufru,atˇ nezůstane jen u řečí

07.07.2008, 21:24 |
peetm Mishan má sice 3sw. Jsou to malé 8",ale hrají neskutečně. Od takových lidí by ses měl něco naučit.
Prochytrek má určitě pravdu že dnes je to jen o těch přímotopech a vlastně jen o prachách..nevidím důvod,proč by ten woofer nemohl mít takovou citlivost..nechápu podle čeho to kdo určuje..:-)Asi podle zelený barvy-každopádně 500RMS opravdu nemá-když nemá ani kloudné chlazení cívky a ten mag."pohon"je v zadu uplně zavřený..
Fyzika pořád platí..jak bude hrát woofer s citlivostí 88dB při 20Wattech oproti wooferu s citlivostí 94dB?Dnešní businness je právě o tom..co nejmenší citlivost a co nejvíc wattu do toho..
Samozřejmně,že když ten BR prodloužíš i o pár cm,je to slyšitelné..proto se taky u BR řeší rozdíl v cm..a ne v dm..:-)
Jo-ano,dělám to více jak 5let,více jak 6 a více jak sedm..ale o tom to kurva není..
Mishanovy ty Kickery tlačí opravdu dost..aby taky ne-při tý šťávě..
Podle toho,co píšeš,Prochytreku,tak jsi ani těch home audio asi moc nepostavil..ale není tě za to třeba přirovnávat k dámskému přirození..
Poslední dobou mi opravdu vadí zdejší ješitnost a to píši obecně..
Prijde mi usmevny tady sledovat diskuze, jak si tady honite p*ra kolik ma kdo kw :-)))). Jen tak dal hosi, 2kw me uplne omracili, to je totiz v hudbe uplne to nejdulezitejsi :-).
...jak maly.
wattman
Díky,aspon někdo mě nekamenuje když vim že muziku mam nic moc,ale mě to hraje dobře.Prostě nevim co říct,dnes jsem koupil zesilovač,Hifonics,2x150 watů rms,1x600 rms.nevim co,to mě zase budou kamenovat .-)
Mohl bys mi wattmane nechat icq číslo?

07.07.2008, 23:45 |
Mááša Prochytrek: zesilovač rozhodně dobrá volba, ten ti chválím ;-) teď už by to něco mohlo zahrát..
Mááša: njn když má dobré doporučení :)
267029821-jinak je samozřejmně napsané v nicku..:-)
Ano,já si toho všiml až déle,díky.
Vytlumení,místo molitanu,kdo se ozve že je to špatně.Je to spec,italská báze vaty,ale jiné vlákno,dá se super tvarovat,použito z domácí hifi sestavy.

no ja se ozvu, ne ze by to bylo primo spatne, je to samosebou o poslechu, ale u BR beden se bud netlumi nic, nebo pouze zadni celo, naproti BR natrubku, ale je to jak rikam o poslechu... orpti molitany bude tahle vata lepsi vzdycky..
Také si myslím,dobře no,pro příště jsem se poučil .-)
Hele tu pasmovou propust pro woofer by si mel vypustit (ne-li vyhodit). Zmer si schvalne 4-vodicovou metodou odpor ty civky, bude Ti to dost zhorsovat cinitel tlumeni. Nehlede na to, ze civka ma podle obrazku zrejme zelezny jadro, ktery je nachylny na presyceni (nemuzes prekrocit max vykon, pro ktery je pasmova propust navrzena, pak uz to funguje pouze jako odpor a ne jako propust/zadrz).
Dalsi vec je, ze civky s ferromagnetickym jadrem se chovaji nelinearne a zvetsuji zasadne zkresleni, a to muze byt i radu procent! To do HIFI vubec nepatri.
Dobře,vytáhnu jí,díky moc prochyq .-)
Ta výhybka má 200W zatížitelnost na 4 ohmech.Ale vyndám jí,budu to napájet tim monoblokem,ten to vyhne.
Prochytrek: omlouvám se za vulgární slova, ale píšeš tu fakt nesmysly trochu... sorry
foto muziky ti klidně pošlu na mail,aby to tu nevypadalo, že tu machruju.... protože většina členů to viděla a nebudu0 ti to tu zasírat....
Chápu,každý někdy vypustí víc.Já ti tu hudbu věřim,jen bych to chtěl vidět,musí to být docela práce to dobře usadit,aby se to nevrtělo.Budu se snažit nesmysly nepsat.-)
200W má tahle výhybka co mám já. Cívka je na plechách a tam už o žádné ztrátě na kvalitě zvuku moc mluvit nejde, ale to co tam máš Ty opravdu vyndej. Jinak tenhle basák jsem kdysi slyšel, měl to známej někde dotažený z rajchu a citlivost to mělo fakt slušnou, ale 500W RMS to fakt mít nebude s tím je třeba se smířit. Ono je vůbec směšné, jak dnešní autohifi repro mají citlivost na prahu 80db a dokud ho nenakrmíš kilowatou, tak se ani nehne. Ještě že mám starého dobrého Hertze s 94db :-)

Dobře,vytáhnu jí ven,to vyhnu monoblokem,propust.Jinak dnes jsem taky prostě odkýval že to tu citlivost má,to se budu hádat dokud to nikdo neuslyší,ale fakt je že už podle magnetu to mít půl kw nebude,ten ůdaj někomu ujel nebo to je měřený na středobasový frekvenci,né na basový.Jdu jí vyndat,ale opravdu se mi zdá že ta reprovata tomu pomohla,jen nevim co udělat stim že jde s basreflexu zdá se až moc fuku,jak kdyby nemohl dejchat,ale další basreflex je blbost dělat,tohle je průměr 75 a délka 105.Pořád se mi zdá že ten box je malej,to repro je vsazené do boxu který na to neni vůbec vypočítanej,jak litrem tak basreflexem.Za 2 měsíce koupim pioneer subw,nebo hifonics,box osazený jednim nebo dvěma těhlech repro-
[ Link ]
Tuner#2: Ta propust co tam mas je nemlich to samy jak ma prochytrek (v trochu lepsim provedeni). Feromagneticky jadro civky je levny reseni, aby usetrily mnoho zavitu tlustyho medenyho dratu potrebnyho pro indukcnost civky. Zbytecne si zhorsujes zkresleni, nemluve o prebuzeni, kdy to prestane fungovat jako propust.
prochyq: To není feromagnet, ale cívka je motaná na plechách a závitů je na ní opravdu hodně. Měl jsem z toho strach, ale zvukově jsem rozdíl až na posunutou fázi u dělícího kmitočtu (což mě ale pomohlo "přesunout basy dopředu") nepoznal a to jsem z toho měl dost velký strach, ale i stavitel výhybky mě ujistil, že to zvukově nepoznám.
prochyq: Pokud máš jiný nápad jak vyřešit mojí situaci, tak radu uvítám:
[ Link ]

09.07.2008, 14:53 |
Mááša Tuner#2: moc hezká instal..
Midnite:
Každopádně děkuji že jsi tak nasměroval,díkec .-)
Tuner#2: Tak ja to reknu jinak: zelezny plechy=feromagneticky jadro. Feromagneticke vlastnosti vykazuje zelezo, nikl, chrom, kobalt a jejich slitiny. Zjednodusene receno, feromagneticky je vsechno, k cemu se "pricucne" permanentni magnet...
Proc tam sakra potrebujes tu propust? To mas zapojenej SUB na zesilovac bez elektronicky propusti nebo primo vystup z radia?
Elektronicka propust v zesilovaci je reseni...
Tu propust jsem již vyndal,mam ji na zesilovači .-)
prochyq: Na tom odkazu příspěvek z 07.07.2008, 12:33 Můžem to řešit tam ať to tady nezasíráme.
Tuner#2: Vidim duvody proc resis propust, mas tam odpoved.
zatím se mě nikdo nesnaží napodobovat, a já mám pouze jediný nick. zas se musím smát. lidé tu hodnotí repráky podle vzhledu. Jakmile na závěsu není gumy alespoň na dvoje holínky, tak je reprák šmejd. je smutný to číst. nenechte se rušit pánové, v krasojízdě...
//jinak laladění basreflexu o 3Hz jinak je poměrně často postřehnutelné. často spíše očima (výchylka).