Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > helix blue 62.1

o Navštíveno 2971x o
o 12.07.2008, 09:05 | karelretik
nedá mi to podělit se o zkušenost...mám passat B5.5 a chtěl jsem vyměnit originál repro za "lepší".V předchozím autě jsem měl Sinus live sl 160 nebo tak nějak...a ty hrály bezvadně...po výměně těchto jsem neposznal vůbec (!) žádný rozdíl oproti originálním papírákům...ba naopak...buď jsem někde udělal chybu...ale vše jsem se snažil vytlumit...a nebo jsem hluchej a nebo moc náročnej...ale u SL 160 byl hned slyšet rozdíl...z toho pro mne plyne : repra u VW jsou na stejné úrovni jako repra za 2500,- ....pokud se mě tedy někdo bude ptát na názor určitě poradím Helixy nekupovat....prostě je to moje blbost,že jsem si je nejdřív někde neposlechl....toť vše

o 12.07.2008, 10:19 | Kicker18 | Upraveno: 2008-07-12 10:20:13
JJ kamos ma taky passata a boucha mu to hodne pekne jen na tovarni repro!!!
o 12.07.2008, 11:00 | wattman
:-)-dobrej prispevek..
Muzes sem dat foto tech dveri-jak jsi to delal?Helixy nejsou urcite kompa na"kopaní"ale co se týče zvuku tak jsou určitě jinde než org.VW
Jeste bych se presvedcil,zda mas spravne polaritu a nezacne to basovat kdyz das na balancu treba jen pravy nebo levy...
o 12.07.2008, 11:03 | Midnite
tak jako ja co sem mel chvili helixy a co sem je poslouchal tak se mi nezdaly nejak spatny.. jinak jako wattman.. treba je chyba u tebe
o 12.07.2008, 11:08 | Frenkie
prosim Te jak dlouho je mas v aute? no jestli uz jsi je taky rozehral ..... repro chtel nejakou tu hodinku na rozehrani. Pac jestli tuto zkusenost pises z uplne novyma po 20ti minutach hrani, tak to neni moc objektivni. jinac viz vyse jako wattman.
o 12.07.2008, 11:25 | db-marek
ja som mal tie helixsi a hrali pekne, zase nebasuju tak ako SL, ale tie len trieskaju a urcite nezahraju tak pekne ako helixsi
o 12.07.2008, 11:30 | yethy
Taky jsem pred nedavnem menil origo repro v Cougarovi za kompa Crunch GTR 6,5 Ci. Ze zacatku jsem mel taky pocit vyhozenych penez a to jsem taky tlumil,ale postupne se rozehravaly a ted musim rict ze investice nelituju!Nehrajou sice tak hluboko jako origo,ale cistota zvuku, prednes a smerovost je uplne nekde jinde, to bych s originaly nikdy nedosahl... A ted uz planuju nejaky SW, abych podporil i ty nizsi frekvence;-) Jinak jako ti nademnou, podarilo se mi prehodit fazi na obou prednich repro oproti zadnim a skoro to nebasovalo, ak me napadlo zkusit ruzne nastavit fader a balance a bylo jasno, zapojil jsem je pak spravne a byla to dost vyrazna zmena, takze byt tebou,zkusim to taky...
o 12.07.2008, 13:05 | Lucass | Upraveno: 2008-07-12 13:06:52
Jestli myslis, ze sis moc nepomohl v basech, tak je to klidne mozny, Bluecka opravdu moc nedavaj i kdyz jsou dopre zapojeny, vytlumeny atd., ale v kvalite by sis mel pomoct urcite. Seriovy repraky casto hodne hrajou "basy" a vysky a najde se dost lidi kterym se to libi. Podporil bych je decentnim subwoofrem a bude to good.
o 12.07.2008, 18:21 | Escudo
často se tu doporučujou na rádio, mě osobně taky nějak bez zesilovače nenadchly, musely by bejt pořádně vytlumený dveře a pak možná něco uslyšíš, pouhá výměna jako taková nic neřeší. Origo repro maji většinou nízkou citlivost a velice dobře vyřešenej akustickej zkrat, proto basujou. S tim rozehránim souhlasim, ale tady za splnění předchozích podmínek. Je ale pochopitelný, že ne každej kdo dá 25ooKč za repra dá jednou tolik do tlumení (minimálně)
o 12.07.2008, 19:31 | karelretik
ahoj...díky za reakce....je pravda,že to píšu hned po zapojení...dejme tomu tak 5 hodin hraní...ale...:-))
myslím,že polaritu jsem uhlídal...zkoušel jsem jí i prohazovat na vstupu do výhybky...mám to ale určitě ok...a vytlumení jsem řešil jen silikonem a takovou tou akustickou látkou...nebo jak by jste to řešili vy?fakt mě štve,že jsem to vyměnil...nejhorší je že to už ani nemůžu dát zpět,protože výšky se musely trocha...víc...přibrousit a poupravit...
jak by jste teď postupovali vy?mám prázdný zadky...dát tam ty origo a nic neřešit a nebou koupit něco...co víc basuje...woofery?? bez výšek nebo nějaký kompa...jak teď?Ale asi nechci zesilovač ani subwoofer...ten ani nevím kam bych dal...kufr mám furt plnej...a ještě je to kombík...dík za rady
o 12.07.2008, 23:16 | clown
dej jim 14 dni jezdeni .. rozehrajou se .. :o)
o 13.07.2008, 08:57 | Lucass | Upraveno: 2008-07-13 09:06:27
Vytlumenyma dverma se mysli toto: [ Link ]
Jeste jak mas reseny prichyceni repra ke dverim? Chtelo by to treba krouzek s MDF a poradne utesnit.
Jinak je to situace darebna, ovaly tam nedas, ty origo vzadu asi taky nebudou nic moc, zkusil bych to vyresit nejakym mensim aktivnim subwoofrem. Nebo vymenit kompa, treba ty Esprity ve vytlumenych dverich uz davaj hodne slusne, ale nevim jak bez zesilovace, jedina tam dat nakej 2-kanal pod sedacku, nebo v kufru ho nekam schovat, to uz je jedno.
o 13.07.2008, 09:59 | Midnite
silikon a akusticka latka ti toho teda moc nevytlumi.. nevim teda proc pises ze te to stve.. kup par platu a vytlum dvere a hned poznas rozdil-...
o 13.07.2008, 10:03 | karelretik
štve no...:-))
u toho passatu je to tlumení trošku jinak....tam je to pod tepecem komplet celý přikrytý ještě nějakým plechem... byly tam dvě díry...ty jsem zalepil a repra mám v origo nástavcích a vymazaný silikonem...zkusím co to udělá až tam dám dozadu ty přední origo papíráky...třeba se to zlepší....
o 13.07.2008, 10:12 | Midnite
vytlum dvere.. a nelaboruj :o)
o 13.07.2008, 10:14 | karelretik
co na tom mám ale tlumit??? tam není jediná díra
o 13.07.2008, 10:20 | Midnite
rozdelas tapec a vytlumis vnejsi plech a pak zadelas diry a vytlumis i vnitrni.. prilozis tapec a je to...chapes? nebo jukni jak poslal link Lucaass
o 13.07.2008, 12:15 | karelretik
to já chápu...ale jediný dvě díry,který tam jsou jsem zalepil....ostatní je přikrytý plechem a na tom je teprv ten tapec...takže tam tohoho moc na vytlumení není....chápeš? :-)
o 13.07.2008, 13:52 | Drtič
vytlumit se nerovná zadělat díry plechem :-)
o 13.07.2008, 16:01 | Midnite
jako drtič
o 13.07.2008, 17:25 | karelretik
nemá cenu tahle debata....dveře jste neviděli tak nevím o čem se bavíme....zkusím to pořešit po svém a budu plakat dál...:-)
plechem jsem pojmenoval nějakou tu vycpávku ve dveřích..no nic
o 13.07.2008, 20:20 | Lucass
Ja vim co mas na mysli, ale i tak se to tlumeni provadi, at uz prave z duvodu tlumeni, zpevneni, odstraneni rezonanci, atd. neni to pouze o zadelani der - odstraneni akustickyho zkratu, proste se snazis z dveri udelat co nejkvalitnejsi ozvucnici.
o 13.07.2008, 20:25 | michal_smsmsm (A)
ono ten plech prave rozenuje, takze se i ten plech pod tapecem prelepuje platama ktery ho zpevnej a zamezej tak vibracim... krom toho i ten plech se da urcite sundat a vytlumit poradne platama se bude dat i vnejsi plech dveri a ten vnitrni polepeny klidne z obou stran platama tam vratit, prinytovat, prisroubovat zpatky...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4432 sekund.