Navštíveno 2923x

Kamarát má zosík Infinity Ref. 7541A je to štvorkanál, ktorý je pri premosteni kanalov 1-2 a 3-4 stabilny do 4 Ohmov. Doteraz na zosík mal napojeny woofer JL 12w3v2 2x4 Ohmtak ze jedna cievka bola na prednych kanáloch premosteny a druhá cievka na zadnych kanaloch. Hralo to bez problemov. Včera sme vyskušali woofer 12w6v2 takisto 2x 4Ohm s tym istym zapojenim a zistili sme ze pri vyssích hlasitostiach sa zosík vypinal ked v pesnicke zacali byt vacsie basy, ked sme prisli dozadu zosik bol az prilis horuci... v com moze byt podla Vas chyba? Moze byt ze 12w6-ka ma menej nez 4 Ohm? A preto sa to vypyna? Lebo pred tym to s 12w3kou nerobila a ked sme nahodili naspat 12w3, zacalo to robit aj s tymto wooferom... Za nazory vopred dakujem...
ja by som to vobec neskusal davat 2cievkyvy basak na 4kanal v takom zapojeny, nakolko to nenastavis uplne presne a mozes odpalit basak...
Asi spis bude zalezet na impedancni krivce toho repraku, muze to klidne klesat pod 4 ohmy. Respektive jsem zatim vzdy videl repro, ktery melo klidovej odpor min jak 4 ohmy.
Stejne bych kamaradovi doporucil, aby sel do monobloku.
Ja viem ze to je asi najhorsie riesenie pre woofer ale ide o to či sme si mohly takto poškodit zosík? Podla mna keby w6-ka malo menej Ohmov ako w3 by sa mal v zosiku zapnut ochrana alebo nie? ide o to ze pred tym to nerobila a teraz to robi...
Podla mna keby ze aj woofre maju menej Ohmov ako 4 tak aj w3 ma menej nie?
ta impendance 4 ohmy je nominální, a samozřejmě padá dolů, jako u každýho repra, no a taky záleží kolik jste tu muziku hulili...

13.07.2008, 13:27 |
Cenda impedance zavisi na frekvenci i ozvucnici, takze je klidne mozne, ze jde niz nez u W3. Nechapu, ze kdyz ma typek takovy SW, nekoupi solidni mono a takle to prasi.
Samozrejme ho už isty cas nahovaram aby to vymenil, teraz dosiel cas na vymenu za monoblok takze ked mate nejake navrhy sem s tym :)

13.07.2008, 17:38 |
Cenda ja bych asi moc nepremyslel, bud A6, nebo 1000.1. Z US ted tu 1000.1 sezenes za supr penize, nekdo mi psal snad o 12t i s dopravou.
jj len problem je v tom ze to kamos kupil cisto novy za 14 tis a teraz by za to nedostal ani polovicu a nechce na tom stratit tolko love...
Ale problem sme uz vyriesili pred pol hodinkou nastastie nebol problem so zosíkom ale s RCA-ckami jeden par na miesto input bol napojeny do output, kamoš to pred par dnami asi zle napojil naspat a ja som si to nevsimol len teraz, vsak kto by na to myslel, hlavne ze je to už ok...