Navštíveno 3624x

čau lidi, potřeboval bych radu jak velkou udělat ozvučnici na dva 12" repráky daytona, mam malucha(FIAT 126) a chtěl bych místo zadních sedaček dát repráky jen nevim jak to postavit aby to aspon trochu hralo. jako jestli udělat ozvučnici rozděleneou pro každej reprák zvlášť a nebo to dát do jediný a hlavně o jakym objemu tu ozvučnici/ce udělat. sem truhlář, vše si pak už udělam sám jen prosim o rady. jo a ještě u sady kabelů k zesilovači byla přiložena pjistka se spojenejma koncema a nebyl přiložen žádný spojovací material, jak se tato pojistka zapojuje? děkuji za rady

proč jsi se neptal dřív ? co koupit a ted chceš z prdu kuličku - sorry musel jsem
Čau jeremm.y. Většinou bývá u subwooferu přibalený papír s hodnotami a bývá tam doporučená litráž a to na ventilovanou "basreflexovou" ozvučnici, nebo uzavřenou, nebo pásmová propust "bandpass". Pak jde o to co ty si vybereš. Uzavřená hraje precizní basy a basreflexová zase vytváří lepší akustický tlak, bandpass zase bývá většinou laděn jen na určité frekvenční pásmo a pod ním a nad ním už to moc nehraje. A co se týká té pojistky, tak by jsi měl jeden konec vytáhnout a ten připojit na baterii a do uvolněného místa zastrčit kabel, kterým budeš pokračovat k zesilovači. Ještě k těm ozvučnicím. Nevím co o tom víš, ale nejčastěji se vyrábí z MDF, ale co jsem se dočetl, tak nejlepší je a teď nevím jestli dubová, nebo buková překližka. Prostě je to ta tvrdší a to zas budeš vědět ty :-), Ta je taky, ale daleko dražší a proto se prakticky nepoužívá. Taky platí, čím je materiál silnější, tím je to lepší, kvůli stabilitě a pevnosti. Minimální tloušťku aspoň 18mm, popřípadě zpevnit výstuhami. A ještě k Midi34. Vůbec nechápu tu tvoji poznámku, ale moc se asi dotazu netýká, že? :-(
má to souvislost , bude řešit box na dva woofery a pak uslyší jeden slušnej dobře nakrmenej dobře instalovanej a bude měnit a to stojí další koruny
ano volil bych dvě samostatné ozvučnice , pokud na co nejvyšší tlak tak bassreflex (ale jak to spočítat když k tomu nemám seriozní TS parametry
No, to máš úplnou pravdu. Nejdřiv se to chtělo opravdu poradit a pak jednat. Já osobně to taky tak dělam, že si o dané věci, kterou chci koupit pozjíšťuji maximum a podle toho se teprve rozhodnu. Ale víš jaké jsou někdy začatky. Je to hr, člověk se musí třeba trochu spálit, aby pok postupoval uváženěji. No, snad se to klučinovi na začatek podaří a bude mu to dělat radost "aspoň ze začatku" :-))).
jasně , snad z toho dostane maximum
ted už vim že sem udělal velikou chybu že sem se tady dřív neporadil ale sehnal sem tyhle repraky(basy středy vejšky) i se zesilovačem(tropic 2700) a kabelama za 3tisíce tak saem to vzal bez mrknutí oka,sice to asi byla chyba ale myslim že do malinkýho fiata 126 to stačí a nějakou službu to snad udělá. nechci do toho autí dávat velký prachy koupil sem ho za 1500 a ted i s muzikou v něm mam 10000tis. prosim tedy o radu jak velký a o jakym objemu bez parametru repraku mam udělet ty boxy?klidně jen od oka, sem lama a vubec těmhle věcem nerozumim a už bych to chtěl mit namontovaný a daný dohromady. prosim o nějakou konkrétní odpověď a ne že sem koupil šmejd a ted chci radit, i se šmejdem se dá poradit ne? děkuju

od oka 30- až 40 litrů , osobně bych volil uzavřenou.
ale fakt si moc netroufám v takových případech radit
Já osobně jsem zastáncem ventilovaných, takže bych vyzkoušel třeba 50litrů na repro a k tomu nějaký 8 nebo 10cm průměr nátrubek. Ale jak píše Midi34, těžko říct, co z toho poleze? Jinak, ta kára je fakt svěží :-) !
Tak kompresor, to mě teda pobavilo :-)))