Navštíveno 3576x

25.08.2008, 11:48 |
Natur Jsem si vědom toho že timhle dotazem se degraduju někam mezi brouky a jednobuněčný organismy ale co nadělám.Prostě a jednoduše ... Jak propojim radio a reproduktory (bez zesilovače) jinak než s použitím iso konektoru ? Koupil jsem radio , repráky ,kabel a cinche ... všechno to pospojoval a vono nic, tudíž usuzuju že jsem totálni lama a neumim ani zapojit radio a repra ... Dik za trpělivost při odpovědi .

25.08.2008, 11:53 |
Smrada (M)
Cinche (RCA) jsou nizkourovnove vystupy z radia, tudiz ty muzes pouzit jen jako signal pro zesik. Pokud chces pripojit repraky na radio bez zesiku vzdy je musis pripojit k ISO konektoru (nebo prechodkam apod.)
Hezká sebekritika :D Každej nějak začínal...
Jde o to co je to za rádio - pokud nemá iso konektor a vedou z něj kablíky, tak by na rádiu nebo v manuálu k němu měly být popsané. Pokud z rádia jde nějaký konektor, bylo by třeba napsat co to je za rádio, protože se nějaká redukce dá vždycky sehnat.
Píšeš žes koupil rádio a repro ale nebudeš to pouštěť přes zesilovač, k čemu jsi tedy kupoval RCA signály ("cinche" - já tohle slovo nesnášim :D) a jak jsi zapojoval?

25.08.2008, 11:54 |
clown jinak nez pres ISO to nepujde :o) neco ti to zesilim musi .. a to bud rejdijou, nebo externi zedak :o))

25.08.2008, 12:05 |
Natur Celkem jednoduchý ... jelikož jsem z toho už na palici ... páč když to zapojim přez ISO tak mi to hraje jenom do levý strany a pravou uplně vynechá ... tudíž jsem zkusil všechno co šlo , a co muj chorý mozek napadlo. Každopádně podle odpovědí usuzuju že ten krám (autorádio... člověk si myslí že ušetří když si řekne o autoradio k narozeninám a dostane Sencor) hodim do šrotu a koupim něco kvalitnějšího jako například Blaupunkt Melbourne SD27. Každopádně dik za odpovědi

25.08.2008, 16:08 |
DaveX popros nějakého kamaráda automechanika nebo autoelektrikáře a on ti to během minutky zapojí. já jsem dával tátovi kdysi do auta autorádio, vytáhl jsem jeho šunt co tam měl a čuměl jsem.. milion drátů a nikde žádné iso.. zajel jsem za jedním kámošem a ten mi to za 10 minut zapojil.. a taky jsem měl problémy že mi hrála jen levá strana, nebo že se mi to špatně vyváželo..nicméně nakonce jsme všechno vyřešili :) jinak pokud jsi mááááálo náročný posluchač tak ti sencor stačit bude :) ale je to šunt :)
jak psal DAVE, sencor bude stacit (spis ne teda xD). a co to vyresit teda pres zesilovac? nez jine radio

25.08.2008, 19:18 |
Natur abych shrnul muj zavěr utvořený diky par radam a zevrubném pročtení několika forek o autohifi ... z nebližsí vejplat vyměnim radio ... z další vyměnim repra v předních dveřích a do plata ... z další pořídim zesik a jako poslední nejakej ten Subwoofer ... sice je to běh na dlouhou trat ale mělo by to stát za to ... u mně fakt nebavý furt se srát s tim krámem... vymenim a bude :-D

25.08.2008, 19:39 |
DaveX jj, ale spíš než koupíš repro do plata tak kup pořádné kompa do dveří a vytlum je ;) budeš příjemně překvapený :) prolez tady toto fórum a dovíš se zde vše podstatné ;)

25.08.2008, 22:38 |
Natur forum prolejzám už pěkně dlouho ... takže utlumní předních dveří bude pomocí tohoto
[ Link ]

26.08.2008, 12:21 |
DaveX já jsem taky nedávno začínal z hudbou, nejdřív jsem dal kompa do netlumených dveří a všechno mi v nich třískalo, všechno drnčelo a ták.. teď jsem vytlumil dveře a zvuk je o 100% lepší :) jj vibraflex ti taky můžu doporučit, pěkně se s ním pracuje a je to fakt super tlumení
zkus se radeji podivat jestli nemas nekde preskriplej drat k reprakum...radeji kabely k repro natahni znovu!podivej se jestli mas dobre zapojeny napajeni.Podivej se jestli neni nejak vyjebanej ISO konektor.Pokud toto udelas a bude vse OK a nebude to i tak hrat tak jeste zkus vymenit za jakykoliv 4ohm repro to co nehraje.Pokud ani tak nepojede tak je to asi v radiu.Podel me buide ,alchyba v zapojeni.

26.08.2008, 19:36 |
Natur NN kabelama to neni pujčil jsem si od kámoše radio a bezproblemu to hrálo do všech reprákáků