Navštíveno 3393x

Jedna se mi o to. Mam dva zesilovace a oba dva jsou 4kanaly. Mac audio 4200 chci zapojit ciste ne subwoofer a dalsi roveland chci zapojit na 2x pro DSLka kompa a zadni repra chci aby hrali ciste jen pres autoradio, je to mozny?
Bych potreboval ten RCA kabel aby byl nejak rozvojenej ne? Ci mi staci je z autaradia vystup na subwoofer zvlast do toho jednoho zesilovace a tamten RCA kabel ciste do druhyho zesiku?
Dale je mozny aby zadni repra hraly na autoradio a predni pres zesilovac?
Dale napajeni pro oba zesilovace staci pres jeden kabel ne? Kde u baterky by byla 100A pojistka a na konci je takova rozdvojka se 4x80A pojistkama. Je to mozny?

26.08.2008, 14:29 |
party_boy | Upraveno: 2008-08-26 14:31:35
Ano, neni problém aby zadní repra hrály na autorádio a přední přes zesilovač, ale přijde mi to jako hovadina tam dávat zadní repro když tam budeš mít woofer a předek na zesiku. Ty zadní reproduktory nebudou mít žádnej význam. Jinak já nevim kolik máš na rádiu RCA výstupů, každopádně se prodávaj tzv. Y adaptéry, který ti to rozdvojej. Dá se použít pro více zesíků jeden pořádnej napájecí kabel a pak použiješ distribuční blok. Jak řikám, buď ty zadní repráky vyhoď nebo je dej taky na zesík.
nějak si z toho nejsem jistej kolik repro teda máš, jestli máš 1x kompa vpředu s 1x subwoofer, dal bych všechno na Z4200 a Ravelanda bych nechal na skříni, nebo na něj dal ty zadní repra. Samozřejmě že můžeš využít sw výstup z rádia. Jinak i zadní repra můžou hrát jen na rádiu

26.08.2008, 14:35 |
party_boy | Upraveno: 2008-08-26 14:36:27
Ale stejně z toho tvýho popisu to moc nechápu. Bejt tebou tak zapojim Mac 4200 na woofer + předek. Zadní repro a 4kanál raveland dej pryč. Co máš za woofer?

26.08.2008, 18:16 |
Knightey- | Upraveno: 2008-08-26 18:16:56
Woofer mam Rainbow Hammer 12", ma 450W rms a to prave da ten Z4200 kdyz je zmustkovanej na jednokanal.
Ja jsem to mel kdysy davno zapojeny na ten zesik 2+1 kanal ale ten zesik je na to slabej, do woferu poustel sotva 50% jeho vykonu a ty DSLka taky nebyly plne vyuzity. Myslim, ze 125W rms do nich je docela taky malo. Tak prave proto jsem chtel tu Z4200 hodit samostatne na woofer, kterej by byl temer na 100% vyuzit a ty DSLka hodit na ten Raweland. A do zadnich dveri jsem chtel jen na dokresleni zvuku prdnout ty origo repra ze prednich dveri i s tema vyskasma. Aby tomu taky bylo vzadu rozumet.
Pokud vim tak MAC AUDIO Z 4200 má dle papírových hodnot 285 RMS v můstku.
Z4200 je 4kanal, tak neviem ako ho xces zapojit ako 1kanal.... A davat podpriemerny zosik (Raveland) na DLS-ka, no to je dost blbe riesenie...Tiez by som sa priklanal k rieseniu 2.1, cize predne kompa a woofer a pohanat to 4kanalom...
to party_boy: Jo tak nejak tam ten vykon bude, nepamatuju si ho presne.
to TommyDS: on nejde zmustkovat na jednokanal? Ja mysle, ze muze hrat jako 4kanal. 2+1kanal a 1kanal.
Jinak to ten Raweland je tak spatnej?

26.08.2008, 20:17 |
party_boy | Upraveno: 2008-08-26 20:23:04
Neni problém aby 4kanál hrál pouze jako zmůstovaný dvokanál a zbytek měl volný, ale kup raději lepší zesík pro toho Hammera, to je dvoucívka?
Ano, raveland je špatná značka.
Jojo dvoucivka 2x2Ω. Bohuzel, ted mam jednuh civku spalenou, musim ho nechat opravit.
Lepsi zesik, se lehko rekne, jsou to zase vydaje a ne male...
Takze zmutkovat do 1 kanalu nepujde?
Jinak ten Raweland je myslim 4x100w sinusovejch, coz taky nejni tak spatna hodnota. Ve dvoukanale jsem myslel ze by to ty dslka utahlo pekne.
Jenže raveland a ostatní podobné značky si rádi přidávaj papírově na výkonu, takže muže mít třeba jen 4x60RMS. Jak bys ho chtěl zmůstkovat do jednoho kanálu? Jako všechny čtyři kanály do jednoho? Tak to nejde, jde zmůstkovat třeba první a druhý do jednoho nebo třetí a čtvrtý do jednoho.
no ono i kdyby ten výkon naměřil, což pochybuju, tak jde o to do jaký míry se bude podobat zvuk vstupu se zvukem z výstupu :o) aby jsi poznal co si vlastně pouštíš :o))))
Jako Escudo, jde taky o kvalitu zvuku.
Jinak bych raději doporučoval prodat Hammera, protože jestli nebudeš mít lepší zesík, tak akorát budeš trápit jak zesík tak i woofer.
Proto jsem ho asi taky odpalil ne?
Dost možný. Jak si ho měl zapojenej?

27.08.2008, 17:48 |
Kesam To budu myt take tohle toto :-)
Tak já Hammera slyšel a musim říct, že mě dost oslovil. Nejdřív, ale budu muset vymyslet nějaký kvalitní žrádlo.
Normlane, 2+1. Hammera a DSLka na ten Z4200.
Tak prostě vyměň woofer nebo zesík. Tohle neni dobrá kombinace.