Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Tlumení dveří molitanem

o Navštíveno 5313x o
o 26.08.2008, 16:21 | tesyno
Ahoj, chtěl bych se zetat zda někdo tlumíte i tapec ANS molitanem? Koukal sem v časákách a často tam bývá že se to tlumí i právě jehličkovým molitanem, jen tapec samozřejmě, někdo to dokonce tlumil i tak že např na střechu a i na kufr dal nejdřív dynamat a na to jeste nalepil jehličkový molitan, je to dobrý nebo je lepší tlumit jen klasika tlumením? Jinak ja teď budu tlumit dveře a asi nejspíše pujdu do vibraflexu, ale zajímá mě zda mam dat i ten molitan.

o 26.08.2008, 16:58 | Escudo
jehlanovej molitan tlumí stojatý vlnění (to je to co dělá největší bordel), je to použitelný dá se říct všude co popisuješ, ale problém je že ve dveřích se ti to nasaje vodou, takže poměrně nevhodný, leda sehnat něco nesavýho
o 26.08.2008, 17:03 | Escudo
možná jen dovysvětlím poměrně zajímavý téma, ten "největší bordel" je určitý rozsah frekvence zvuku, který má tendenci se zesilovat odrazem (ve dveřích mezi dvěma rovnoběžnýma stěnama), no a když se zesílí jen určitá část frekvence, tak to má neblahej vliv na celkovej zvuk
o 26.08.2008, 17:14 | prohifi.cz
jde hlavne i o pohlceni zvuku zvenci

klasicke tlumeni ti pohlcuje spise nizsi frekvence, kdezto takove porovite materialy pohlcuji frekvence cca od 1 kHz vyse. Obecne se udava, ze 60% hluku auta tvori vibrace, takze pri pouziti antivibracnich materialu se tohoto zbavis, proto si lide libuji ve velkem ztiseni auta. Pro zbylych 40% jsou tu prave porovite materialy.

Ale jak pise Escudo, nasaklive materialy bych do dveri nedaval. Vim, ze je to vice penez, ale je to primo material k tomu urceny - pohlcovani vyssich frekvenci, ale nenasaklivy:
[ Link ]
o 26.08.2008, 17:29 | Escudo
tohle má ale jinou funkci podle mě, tac mat je nějakej termoizolační odhlučnění, to o čem jsem psal já je pohlcování frekvencí uvnitř ozvučnice
o 26.08.2008, 18:47 | tesyno
ok asi to teda pujde jen vytlumit vibraflexem a mezery asi braxem ne? myslim mezey nebo spise spoje ktery vzniknou pri pokládání platu vedle sebe..nebo snad i ten brax je zbytecnej?
o 26.08.2008, 21:27 | Midi34
co je to za auto ?
nebo nejlíp foto dveří
o 26.08.2008, 21:52 | prohifi.cz
moznosti je vice - budto davat ctverce vibraflexu a spary prolit braxem a nebo davat pruhy vibraflexu s malym presahem

my obcas vytlumime cele dvere vibraflexem a pres to tenka slupka braxu, takze to trvale tlumeni primackava na plech a mam dobry pocit, ze to se zkratka neodlepi :-)

tac mat je i na pohlcovani frekvenci. Funguje i jako hodne dobra teplotni izolace, ale to je spise vedlejsi efekt. Ostatne ono je to logicke - vzdyt je to porovity material, tj. struktura a v jednotlivych bunkach uzavreny vzduch, takze tepelne izolacni vlastnosti bude mit jistojiste kazdy porovity material velmi dobre
o 27.08.2008, 04:25 | tesyno
Foto dveri ted nemam ale je to astra G caravan. Tak už sem se asi rozhodl, pujde to jen vibraflexem s malími přesahy, jinak na vnější plech 40 a na vnitřní 25.....každopádně všem mockrát díky ;-)
o 27.08.2008, 06:53 | buddha
Já tlumil dynamatem,braxem jsem podmázl místa kam nešel dynamat.Je to lehčí než vibraflex a líp se to dělá.Dávat brax na flex mi přijde zbytečnej luxus.Molitan dávám ted na tapec zevnitř.Je znát na jedné straně kde není ještě přilepenej trohu chrastění.A nemyslim si že by na tapecu zevnitř tekla voda.Dveře mam zazaplatovaný plechem a polepený,tudy voda dovnitř neprojde :)
o 27.08.2008, 09:40 | Divally
A jakym zpusobem "osetrujete" tapec aby nedrncel o vnitrni plech ?Cca do 14 dnu taky hodlam tlumit...samo vnitrni + vnejsi plech...ale jde o to ze jak hraje repro ve dverich tak mi u levych prednich dveri (v pravem dolnim rohu-u repra,a v levem hornim rohu) drnci tapec o vnitrni plech dveri.Na dvere budu osazovat MDF krouzky takze tim se to nejspis trosku stahne,ale nemyslim si ze by to asi uplne pomohlo.
Davate nekdo na stycny plochy tapecu neco co zabranuje tomu mlaceni o vnitrni plech dveri ?
A nebo az na tom plechu bude vibra tak uz to mlatit nebude ?
Diky za rady.
o 27.08.2008, 14:03 | Midi34
tesyno jsou takovýhle ?

foto k příspěvku  od Midi34

o 27.08.2008, 14:12 | Midi34
2 Divally [ Link ]
a tohle bi ti nepomohlo , mám to doma se stejným záměrem aby nedrnčel tapec ,ale není čas
o 27.08.2008, 18:46 | tesyno
jj přesne takový ;-) :-D
o 27.08.2008, 21:19 | Midi34
tyhle dveře si říkaj o zaplechování děr a přelepení plátama
o 28.08.2008, 12:49 | Divally | Upraveno: 2008-08-28 12:49:58
Midi34 >> tohle doma mam :)
Nedavno jsem o tomhle v nejakym threadu tady cetl a tuhle pasku nekdo na stycny plochy chtel davat a ostatni mu to nedoporucili.ale uz nevim proc a nestihl sem to docist...a ja blbec ted pouzivam safari a to mi po zavreni zavrelo vsecky zalozky a ted ten thread uz nemuzu najit :(
o 28.08.2008, 15:02 | Escudo
buddha: no ale jehlanovej molitan rozhodně nepatří mezi tapec a vnitřní plech, ten patří dovnitř ozvučnice
o 28.08.2008, 19:22 | buddha
a čim bys vyplnil vzduchový kapsy v tapecu?Třeba pod loketkou?Podle mě idealní matroš.Natáhnout tapec braxem a na to molitanem utěsnit vzduch.Přijde mi že větší rezonance mam ted na tapecu než na plechu zvenku,tam je to podle mě naprosto dostačující.
o 28.08.2008, 20:26 | Escudo
buddha: to co popisuješ neni ani tak tlumení jako spíš vystýlání :o) k tomu ti stačí i klasickej molitan, ty jehlánky ti tam moc nepomáhaj, nebo jo? Ten tvar je navrhnutej aby co nejvíc "rozbíjel" stojatý vlny. Nepopírám že to účel splní, ale pokud se někdo ptá na ANS, tak se doufám ptá na to k čemu doopravdy je a ne k čemu se to dá mimo jiné použít, teoreticky se s tim dá mejt auto :o)
o 29.08.2008, 04:36 | tesyno | Upraveno: 2008-08-29 04:37:03
Escudo: :-D a ja furt ještě přemejšlel kde bych ANS mohl ještě použít :-D ... ne teď fakt ... je mi jasný že je to na tlumení stojatejch vln, teda respektive tohle sem už četl ale pak sem právě viděl jak to dávaj i takhle... konkrétně v časopise auto-hifi & navigace 2/08 a to hned 2x je to např. na straně 72 a pak na straně 76, tam je s tim i střecha a kufr a prostě komplet auto, pokud bude mít někdo zájem můžu naskenovat ....
o 29.08.2008, 07:31 | buddha
Escudo: takhle si to myslel :) To jo,na vystlání se dá použít cokoliv,ale tohle má v případě nečekaných problémů s vodou výhodu.Jehlánky nejsou špatný,protože se díky tomu hezky připlácnou i na tvarovaný plochy.A navíc mi zbyl.Jinak jsem taky viděl použití i na strop atd :)
A ted si jdu umejt haubnu :D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3041 sekund.