Navštíveno 3829x

03.09.2008, 16:44 |
B-boy Čau pánové, kdo mi poradí, kde si budu moct stáhnout program na vypočítání sub.ozvučnice s užitím pasivní membrány? Jeden prográmek mám, ale jen pro uzavřenky, BR a BP. Díky za rady.

03.09.2008, 17:39 |
FSAL zkus bass box pro, ten to myslim umi, ale z vlastni zkusenosti vim, ze je to stejne metodou pokus omyl - doporucuju radsi vetsi bednu a pak bednu zmensovat (treba montazni penou) az se dostanes na kyzenej zvuk, vyhoda ty montazni peny je, ze muzes pripadne lehce zase zvetsit objem, pokud uz to prestrelis se zmensovanim
a nebo pasivku se závažím, případně pokud je pasivka repro, tak zkratovat póly, tím se to dá taky trochu odladit, ale je to alchymie, která když se povede hraje suprově.

03.09.2008, 17:49 |
FSAL zavazim se hlavne ladi vysledna frekvence, ale jakmile bude mimo objemem, tak nema smysl nic ladit, pze stejne vodkouri reprak ;) pripadne to bude hrat na <|> :)

03.09.2008, 17:53 |
FSAL hlavne u toho bass box pro je myslim (sou to 2 roky zpet, tak si to moc nepamatuju) pruser, ze na nejaky kloudny vypocty je potreba znat hodne mechanickejch TS parametru toho pasivu, ktery aspon v mym pripade vyrobce neudaval (mel sem SLAPS od EarthQuake)
taky WinIsd, ale to bude možná ten samej problém. copak, basreflexy vaděj?

03.09.2008, 22:55 |
B-boy To Fsal: asi tak dva roky zpátky jsi měl v autě Raptora 12, že jo. Jak jsi na tom teď? Já měl do teď Sonica (mám ho vlstně pořád) ale uvažuju o výměně. Přemýšlím právě o variantě sub. a pasiv. Na doma je volba jasná. Půjdu do Peerlessů, ale do auta s nima nevím nevím. Co se ti nejvíc v autě osvědčilo, jestli jsi měl pasiv, BR s tím Raptorem...?

04.09.2008, 06:39 |
FSAL napisu z prace, to uz bych mohl bejt treba i strizlivejsi ;)

04.09.2008, 06:41 |
FSAL vnitrni strana

04.09.2008, 09:48 |
FSAL | Upraveno: 2008-09-04 09:50:35
jj, pasiv sem mel v kombinaci s timto Earthquakem spolecne s Raptorem a co tam bylo good, byly hloubky, tlacilo to na neskutecne nizkejch frekvencich, nez budes rusit Sonica, tak bych ho bejt tebou vyzkousel s nejakym pasivem, jen si o tom neco precti, je za potrebi tam dodrzet obecny pravidla a to napriklad, ze pokud pouzijes konvencni pasiv, kterej ma zdvih a konstrukci, jako normalni repro (z vnitrni strany ma i stejnou konstrukci, jen chybi magnet a civka), tak by mel bejt bud vetsi, tzn na 12" repro by mel bejt 15" pasiv nebo naopak by mely bejt pouzity dva mensi, tzn na 12" repro 2x 10" pasiv (duvod je tusim kvuli zdvihu membran pasivu vs plocha - mel by bejt dvojnasobnej oproti repraku) - ja sem pouzil pasiv, kterej ma special konstrukci a dovoluje neskutecne velkej zdvih (co si tak matne pamatuju, tak to bylo neco kolem 7cm jednim smerem), takze se dal pouzit 1:1, tzn 12" Raptor s 12" pasivem, ale to jen diky ty jeho konstrukci, ktera je od EarthQuake snad i nejak patentovana - neni jak konvecni pasivy se zadni konstrukci, jak u klasickyho repra, ktery maj svoje mechanicky omezeni

04.09.2008, 18:53 |
B-boy Jo a kde se dá koupit? Nebo kde vybírat? Našel jsem jen Pasiv Peerless a ten má xmax 24mm, Sonic má 25mm.
EarthQuake vypadá brutálně. Máš to pořád v autě, nebo tě to přešlo a posloucháš už jen příjemná přední kompa?

04.09.2008, 19:21 |
FSAL todle sem objednaval z US a je asi nej co sem tak nasel, ale jako prijemnou alternativu bych videl todle
[ Link ] od Bostonu, jeho vyhodou je laditelnost pomoci zavazi, coz u toho SLAPSe nejde (aspon ne jednoduse) - ten se prodaval ladenej na 20Hz a nebo na 40Hz (ja mel 20 :) ), jen nebude mit takovej zdvih jako SLAPS, ostatni, co sem videl uz sou klasicky repraky bez magnetu a civky
bohuzel ani jeden z tehle dvou nejsou moc levny, me to prislo na cca 3k, uz nepamatuju presne
jinak todle uz nemam, ale myslim, ze po domluve by to asi bylo mozny poslechnout v Pze u clena s nickem Kryton, snad ho este ma v jeho "sbirce" ;) ja ted posloucham uzavrenku, co umi taky super hloubky a snese neskutecne moc vykonu (/////A SWX-1243D)

04.09.2008, 19:23 |
FSAL jinak kdybys chtel ten Peerless, tak bud 15" nebo dva 10" v pripade pouziti 12" repra
jinak este jedna vec - danej sub by mel bejt vhodnej do BR ozvucnice, pze ozvucnice s pasivem se bere jako urcita forma BR ozvucnice

04.09.2008, 20:54 |
CRK FSAL: nemá malou citlivost? jam moc je potřeba ho nakrmit? (/////A SWX-1243D) díky

04.09.2008, 21:27 |
FSAL CRK: moc :) malou citlivost ma ;) poustim do ni cca 3kW a to uz je ok ;)

05.09.2008, 00:22 |
B-boy JJ, vím, že je to jakási varianta BR, nebo na podobném principu. Jo, taky jsem přemýšlel i o uzavřence s touhle Alpinkou. Jaký je potřeba objem oz. Myslím na 12 palců něco kolem 20l? To je krása. Četl jsem (taky už dávno) recenzi na desetipalcovej, ale potřeboval bych slyšet. V tom testu ho hrozně chválili. Jenže to jsou další prachy za zesik alespoň 1,5 KW :-(
Jo a jak velká ti nakonec vyšla ta pasivka? Mám v žebříčku hodnot velikost boxu hned na druhém místě po kvalitě reprodukce :-)

05.09.2008, 10:15 |
FSAL 1242 (predchudce) sem daval do 24 l a 1243 mam ted ve 27 l, obe bedny byly staveny jako kompromis mezi tlacenim a hranim hluboko, na tu /////A je ale fakt potreba good zesik s poradnou kontrolou
pasiv s tim raptorem uz ani nepamatuju a blbe se to pocita, bedna byla omezena ani tak ne objemem, ale nejmensi moznou velikosti, ktera sla udelat aby se to do ni veslo - raptor je velkej a pasiv mel velkej montazni prumer a navic se muselo ve vnitr pocitat s dostatecnym mistem pro jeho 7 cm vychylku (smerem dovnitr), takze ve finale byla bedna pomerne velka a ten objem sem zmensoval tou penou a ve finale raptor hral tak max do 12 l :-D, zbytek bylo vypenovano ;)

05.09.2008, 22:55 |
B-boy Pánové díky za rady (hlavně Fsal) ještě to promyslím, jestli nakonec nepůjdu do SQ a vymyslím něco uzavřeného.
I když mi tlak možná bude chybět...

06.09.2008, 00:49 |
FSAL no jestli budes mit nekdy cestu do Prahy, tak dej vedet, mozna by ses divil, co dokaze uzavrenka s Alpinou, kdyz se do ni pousti dost stavy ;)

12.09.2008, 08:29 |
B-boy OK.Tak třeba někdy na slyšenou. Dík

12.09.2008, 08:31 |
B-boy Jo a co koupit Predátora 12. XMAX +- 12mm a jako pasiv použít toho Sonica s Xmax +- 25mm? A zkusit ladit objem?