Navštíveno 5636x

zdravím všechny! Mám dotaz. Lehce si upravuju mého miláčka BMW E36 cupé. Problém je v tom, že vůz má standardně jen 4 repro (na víc jsem nepřišel) a to sice 2 vzadu za sedačkama a 2 malinké ve dveřích. Problém je v tom, že jsou malé a nahradit je většími(kdo má kupé ví) není lehké. Plato je z vlněného plechu a ty repro ve dveřích sou jen o něco větší než tweetery!!! :-( Kdokoliv z Vás má nějakou radu, info nebo tématický odkaz, budu rád za vše.. (jinak by tam měl přijít DEH 4000 UB a repro také nejspíš od Pioneeru) Díky

04.09.2008, 19:06 |
Ruza Čus, taky řeším podobný problém. Mám sice e36 sedan,ale myslím,že toho místa za těma sedačkama je bohužel stejně málo:-(. Ten vlnitej plech už prostříhal nějakej drak předemnou:-),tak sem si namyslel kompa Kicx ICQ 6.2, na které sem tady slyšel samou chválu. Jenom kdyby mi někdo poradil jestli se hodí i do toho plata a nebude to zbytečně ztrácet, když to nebude mít ozvučnici(dveře)??? Díky
no, a nevesly by se tam ovaly do zadniho plata?
[ Link ] pro ty 16ky to neni idealni mit tak velkou ozvucnici, ale hrat to bude hodne dobre, zadny strach...

04.09.2008, 19:36 |
Ruza Možná by se tam vlezly,ale mám strach z toho,že bych musel stříhat ten plech,nevím totiž jakej je u těch oválů montážní otvor?? Který repra, z těchto jmenovanejch, by si na tuto aplikaci doporučil???

04.09.2008, 20:13 |
Ruza Nebo někdo jinej,který repra by na to použil?? Každou radu vítám...
tka jeslti tam máš malou díru,tak je posaď vejš, udělej mezikroužek..... takovej nápad jenom... ;-)

04.09.2008, 20:27 |
choze Na zadek se vy....er, promysli kam dostat do prednich dveri min. 13cm kompa.

04.09.2008, 20:30 |
Ruza O ten otvor by až tak nešlo,ale jako krajní možnost to není nejhorší.Ty repra co jsou tady jmenovaný(hlavně Kicx ICQ 6.2 ),tak by tam teoreticky měly sednout. Aji asi ty ovály,ale tam bych to musel asi trošku víc prostřihnout na šířku,protože ten montážní otvor bude asi chctít víc mista. Ale jestli se víc uplatní na tom místě ty ovály,tak to podstoupím. Každopádně dík za radu...

04.09.2008, 20:32 |
Ruza Právě v tomto autě je to s ozvučením bledé. Nerad bych zasahoval do dveří. Není tam totiž žádnej otvor a horko težko se tam něco nacpe, proto se to snažím řešit tím platem.

04.09.2008, 21:28 |
koren
no to jsi moc nehledal, bo 13cm středobasy máš u footrestu, to ve dveřích je výška(pokud tam máš 1 repro) nebo výška+střed(pokud jsou tam 2reproně). Pokud by jsi chtěl dát ovály do plata(rozměr 6x9), a origo plech an platě není zničený, dá se koupit přímo plastová redukce - bez zásahů do auta. Osazení předku je dost nešťastný, už se to tu několikrát řešilo, dveře nejsou vůbec na montáž velkého středobasu dělané, řešení je vyměnit předek za slušná kompa(13cm), anebo předělat uložení(vzdát se footrestu) a napchat tam 16cm.

05.09.2008, 13:16 |
Ruza V těch dveřích totiž nejsou vůbec žádný repráky:-( a o těch footrestech vím,ale připadá mi to moc utopený a nevím jetli by to mělo efekt i se silnýma kompama,proto sem je tu ani nezmiňoval. Záleží jakej je to rok výroby toho auta. Ty starší do r.v. 96 myslím neměli ve dveřích nic. Bohužel to mám taky tak.
A jak ukazoval "koren", to není špatnej nápad,ale 5litrů za 1kus plastu, nevím nevím:-),to se do těch dveří asi zkusím pustit sám a vsadit tam ty 13cm kompa.
Díky všem za ochotu a kdyby ještě někoho něco napadlo,rád to uvítam. Zatím se mějte....

05.09.2008, 13:52 |
alfik uzavrete laminatove kapsy a mas vystarane.trosku tapaciru vyrezes a aj miesta je tam na to dost.ked to spravis kvalitne alebo si to das spravit bude to vyzerat jak keby to tam bolo tak z tovarne
ve dveřích jsou výšky na všech modelech

05.09.2008, 14:04 |
panther | Upraveno: 2008-09-05 14:05:10
mě by spíš zajímalo jak přesně nainstalovat středobasy do těch podběhů když člověk nechce řezat. Nechat tam tu původní "ozvučnici" z pěny anebo ji vyndat? Jak to vytlumit? Jak zamezit akustickému zkratu (kdo to nezná - jsou tam díry na kabely a na uchycení plastů)?

05.09.2008, 16:50 |
koren panther: UTFG - nekde jsem to videl i s fotkama
mal by som na predaj takéto tapacíra-doorboardy
s uzavretou ozvučnicou vlaminované oceľové krúžky so závitmi na euroDIN 165mm,veľmi pevné,robustné,vytlmené.....nieje potrebné rezať plech dverí.potiahnuté antracitovou alcantarou.
ozvi sa,ak by si mal záujem

ozvučnica z mdf

05.09.2008, 22:27 |
Ruza Panther: Když říkám,že tam ve dveřích nic není,tak tam nic není:-). Ani žádnej výškáč,j.Ty starší modely to některý neměly nebo u mýho to aspoň není.

05.09.2008, 23:24 |
ruffrider | Upraveno: 2008-09-05 23:30:04
Ruza: to máš nějakou výbavu sociál ne? :-)
1morok: mě se to moc líbí, je to zajímavě udělané. Nemáš víc fotek z výroby pls? Klidně i do mailu, díky