Navštíveno 3289x

12.09.2008, 15:32 |
SO98 Nazdar, potřebuju poradit nějáký zesilovač. Bude hnát přední kompa (Helix DB 62.1) a ještě SW Helix W12.
Cenově +-3500..... ale když bude levnější, nebudu se zlobit. Může být i použitý, ale 100% funkční!
Dík

12.09.2008, 16:35 |
DaveX nazdar, a nebylo by lepší na ten SW koupit nějaký monoblok, popřípadě 2k?? ty repra mají výkon pokud se nepletu 50W RMS a 100W MAX a ten SW 350W RMS, tak podle mně bude trochu problém sehnat 4k, který bude dávat v můstku 350 RMS a který by vyhovoval předním reprům.. já bych měl trochu strach.. ale je to můj názor.. spíš bych dal nějaký 4k na kompa do aktivu (popřípadě 2k) a na SW dal monoblok (popřípadě 2k). anebo koupil kompa které jsou víc nenažrané :D ....toť můj názor :)
kdyz koukam na Tvou sestavu tak bych uvazoval vykonove o necem takovym
[ Link ] coz pri dobre nastavenym gainu budou kompa moc spokojeny a subiku to bude stacit ..... myslim ze ti vic jde o kvalitu nez aby Te vsichni v blizkem okoli slyseli, to bys asi vybiral jine kompanenty

12.09.2008, 19:57 |
SO98 No jde o to, že jsem původně chtěl ty DBčka hrát pouze na rádio a W12 by mi hnal Axton C402 který už mám.....Ale pak jsem si řek že by nebylo marné hodit i ty kompa na zes. A kdybych si už jen přikoupil 2k zes na ty kompa tak už se mi nechcou znovu tahat kable, nevím totiž jestli by šlo jen propojit zesáky mezi sebou, abych nemusel znovu tahat napájecí kabel, kable od rádia atd.....

12.09.2008, 20:07 |
DaveX SO98: pokud máš dostatečně silný kabel tak ti stačí dokoupit distribuční blok a v pohodě ho rozdělit..

13.09.2008, 09:04 |
SO98 Tak pokud tomu dobře rozumím, tak napájecí kabel bych zapojil do distribučního bloku a z něj pak vyvedl rozvody pro dva zesáky?? Ale kabeláž z rádia bych stejně musel tahat 2x že? Ale to už by ani tak nevadilo, mé rádio má 2RCA výstupy.
Ne, natáhneš kabel od baterky a na konec dáš distribuční blok. Z něj potom dáš kabely pro zesáky. Jakou kabeláž z rádia? Myslíš signály? Do čtyřkanálu bys stejně musel vézt 2 páry cinchů. Jestli tvoje rádio má jeden pár, tak použij RCA rozbočky. Ale jelikož ten basák není zas takovej brutus, tak bych ti doporučoval to, co napsal Frenkie.

13.09.2008, 10:48 |
SO98 Takže kdybych chtěl mít dva zesáky (4k a 2k) tak by měly být na rádiu 3 páry RCA výstupů že? Ale když mám jen 2 páry, tak musím použít ty RCA rozbočky. Je tak?
A kde se dají ty RCA rozbočky sehnat?
Mám totiž možnost koupit zesák Crunch V3004, na ten bych do aktivu zapojil ty DBčka a na ten Axton bych nechal tu W12.
Pokud máš dva páry tak bys jeden musel rozbočit anebo jestli máš na zesíku výstup, tak bys mohl zesilovače propojit a nemusel bys nic rozbočovat. Jinak rozbočky třeba tu
[ Link ]