Navštíveno 4367x

Zdar všichni tuneři a milovníci autohifi,
měj bych prosbu,chci si pořizovat do předních dveří kvalitní repro(High end:-))-nebo alspon střední tříu:-)Morel Tempo 6 nebo DLS R6A...nemohu najít nějaké recenze srovnání a objektivní názory,nemá někdo zkušenosti s těmito značkami a modely , protože nechci vyhodit zbytečně peníze za něco co nebude hrát,kloním se k DLS ,protože má větší cilivost....snad by to mohlo hrát na mou Alpinu i bez zesíku....Pokud víte i nějakým podobných ve stejné kategorii budu vděčný za všechny příspěvky....díky dragon

16.09.2008, 09:19 |
Midnite | Upraveno: 2008-09-16 09:21:45
predem ti reknu ze jsem Tempa neslysel takze nebudu je hodnotit. Kompa r6a jsem slysel, a mel jsem je na zkousku ve dverich. Vytlumeno jsem mel (podle meho) dobre. Ale to je vedlejsi. Nezalezi jestli mas alpinu nebo ne ale vykon cca 22rms je pro ne malo. Urcite bych volil adekvatni zesilovac a ne nejaky MacFun nebo Magnat. Jinak zpet ke kompum. Mel jsem je na zesiku ra40 v aktivu a bylo to super. Jeste nez se ,,rozehraly,, tak hraly dost dobre. Takze moje zkusenost s temato kompama je hodne hodne dobra. O morelach ti napise nekdo kdo ma osobni zkusenost s nima. Napr Jirka atd... Jo a nakonec jsem stejne menil kompa... kdyby si neco potreboval tak se mi klidne ozvy :)
To Midnite:díky za odpověd,je mě jasný ,že vyýkon radia asi nebude stačit a pro lepší poslech stejně budu muset sáhnout po zesilovači....bylo mě nabídnuto od německého výrobce Mb Quart Discus 480 za 3800,-,4x 80W RMS ,4 kanál...což by mohlo stačit ne?značek je tolik,že člověk ztrácí přehled co je komerční šmejd a co je goodbest:-)
písni, co máš za zes, a jakou máš cenovou představu.. Přesně i o kterých Morelech a DLS se vůbec bavíme.. jestli tempo a MS6A nebo vyšší řady atd.. Takhle asi těžko radit.. Případně se ozvi na ICQ, můžeme to probrat..
Jirko: R6A x Morel Tempo 6

16.09.2008, 10:22 |
DaveX Já mám morel tempo 6 na zesilovači helix dark blue 4 zapojené v můstku :) můžu ti říct, že hrají suprově :) Jak jsem je zapojil na ten zes, a dával do nich cca těch 150 W RMS tak jsem se chvíli zamýšlel, jesli mám v kufru ještě vozit SW nebo ne :) mají velmi dobrou basovou složku a výšky taky stojí za to :) Myslím, že to jsou jedny s nejlepších komp do ceny řekněme 7000 takže s něma chybu neuděláš :)
jj, pokud je máš čím nakrmit, tak asi raději ty Morely, ale jsou nenažrané :-))) Měl jsem od Morelu Ovály a pral jsme do nich plných 250W na zmůstkovaném 4k, pak jsem pouštěl 85W a je to rozdíl dost velký..Ale teď mám DLS MS6A a pouštím do nich 75W a taky hrajou pěkně, ale né tak hlasitě, ale pro mě dostačující, mám to pro osobní poslech :-))
myslím, že už není co dodat.. na ty morely potřebuješ dobrý zes..
Drogon: kdyby jsi chtěl, mám DLS Nobelium 6.2 kdyby jsi chtěl high.end za dobré peníze :-)
to jdoizo:no jistě bych o nich uvažoval,kdyby byly za dobré peníze,a hlavně funkční:-)kolik bys za ně chtěl?a jak jsou staré?
to jdoizo:he myslej jsem,že ten cenový skok nebude tak velkej,ale to jsou opravdu Hi end...na to bych teda neměl,napiš mi cenu díky
v danej cenovej hladine skoro vzdy morel, zahraju lepsie s tym dodatkom, ze potrebujes silnejsi zosik, aby sa ten rozdiel ukazal.

16.09.2008, 17:53 |
Pavel02 | Upraveno: 2008-09-16 18:02:05
Jen k těm TEMPO 6: fakt hrají hodně dobře, ale výkon potřebují. U mě teď ve druhém autě na DENONU v můstku a naprostá spokojenost. Výšky směřované na řadičku ale mírně nahoru.
Porovnat je mohu pouze s DLS MS6 které jsem měl taky v autě. Mezi těmato dvěma bych volil DLS MS6. Ale na ty ses neptal.
Jd: i mě by zajímalo kolik za nobelia?
Pavel02: všechny informace máš v mailu

16.09.2008, 21:14 |
Older I Had in my other car Tempo and R6... Morel it's total low-end, this compo should be cheaper. (I don't know, how much are these systems in CZ, in Pl it's 900zł/270EUr for R6 and 700zł/215EUR for Tempo). R6A it's a very good system, with good tonality, excellent kick, very good sound stage... Interesting, that R6A is the best "value for money" system in DLS offer;), not only in my opinion. Noone can tell the same about Nobelium (this compo I had too).
Good proposition is woofer R6 and tweeter Iridium. Crossovers - self made or activ....