Navštíveno 3543x

20.09.2008, 23:31 |
Bulík Zdravím všechny hifíky zde na tomto výborném foru.I přes veškerou snahu a hledání jsem nenašel.Jsem ještě ucho :))Takže hned v uvodu se omlouvám za asi pro někoho debilní dotazy.
Mám předek komponentní 13 cm repro/na zesilovač/v kufru basák.Zapojení do můstku.Dveře vytlumené,vše zapojené tak jak jsem zde nabral rozumy od těch zkušených.
Dnes nastal den D a narazil jsem na něco čemu uplně nerozumím.
1.Můžu nastavit těm kompům plné pásmo?Výhybka to přeci odfiltruje?Nebo ne?
2.Problém s basákem.
Připadá mi,že všechny basy tlačejí ty kompa a basák je nějakej "zvadlej".Jak nastavit tam to pásmo?A na kolik?Je to magnat xpress 12".Já vím žádnej zázrak to není.:))

20.09.2008, 23:37 |
J0hny kompum muzes hodit plny pasmo, de o to jestli treba nemas vytlumeny predni dvere, a pri vyssich hlasitostech by ti neco drncelo tak pak bud ubirat na gainu nebo zvysovat hpf no, nebo to zkloubis s basakem vlastne kdyz basak bude mit tech 80 lpf tak muzes kompum odlehcit ze jim das hpf na 80, aspon je nebudou zatezovat nizsi frekvence co zahraje sub, jinak to nastaveni gainu si dej na radiu neco kolem 75% volume a pridavej gain dokud nezacnou zkreslovat pak zastav a uber dolu trocha, s basakem no lpf si muzes nastavit zhruba kolem 63 - 80Hz (zalezi jak se ti to bude zdat sluchove, jestli bude moc hucet tak proste budes snizovat nebo jak ti to bude vyhovovat mno) a s tim gainem to samy jak na kompa no, snad to trocha pomuze
Sw dej na lpf zhruba 80 až 100 Hz. Co máš za zesík a kde máš gain?

20.09.2008, 23:50 |
Bulík Hoši díky moc za velmi rychlou reakci!!J0hny nastavení gainu jsem provedl přesně jak popisuješ.Dal jsem volume na radiu zhruba na 3/4 ,,gain na minimum a přidával .Když to začalo zkreslovat kapku jsem ubral a nechal to.To samé jsem udělal i s basákem.
Šlo mi spíš o to nastavení těch propustí/tam budu mít nějakou botu tuším/ a to jsi mi popsal.Díky moc.
For Collin: i Tobě díky a zesilovač mám Magnat Rapbull.
Jenže čím víc sem chodím tak tím víc chci něco jinýho asi to bude pěknej kolotoč.:))))
Kluci díky!!!
Ta propust se nastavuje podle ucha. Jde o to jak toobě se to líbí.