Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Kdo muže porovnat?

o Navštíveno 3428x o
o 21.09.2008, 09:57 | Collin
Na oboje slyším jen chválu. S největší pravděpodobností budou na rádiu.
Helix Esprit 106 nebo Kicx GFQ 165?

o 21.09.2008, 10:12 | DaveX
Pokud bys v budoucnu koupil zesilovač tak bych vzal ty kicxy :) to máš do předních dveří??
o 21.09.2008, 10:13 | Collin
Jj jde to na předek.
o 21.09.2008, 11:06 | CarMedia.cz
to DaveX.. nevím, co máš ty, ale ládovat do někoho Kicx jen kvůli tomu, že je máš ty, aniž by jsi měl tu možnost porovnat s Esprity, tak to není to pravé ořechové, sice mám Kicx rád, ale chce to k tomu napsat nějaké objektivní důvody PROČ..

to Collin: myslím, že mluvíš buď o Esprit E 136 a GFQ 6.2.. :-) Ale asi si rozumíme. Řekl bych to takto.. pokud se tu najde někdo, kdo měl tu možnost porovnat tyto reproduktory nejen po stránce zvukové, ale i po stránce konstrukce, tak by zjistil naprostou shodnost ve středobasu a výškáči. Jen Kicx mají na středu Kicx a Esprity mají Helix.. :-) Co se týká zvukové stránky, tak bych vybíral podle zesilovače. Pokud budeš mít zes s příkonem nad 70W RMS na kanál, šel bych do Kicx GFQ, pokud pod, tak Helix E 136 Esprit.. Po zvukové stránce jsou si tyto reproduktory velice podobné, nechybí jim dynamika a smysl pro přesný přednes, na vyhybce mají oboje možnost nastavení útlumu výškáče (Kicx přepínačem, Esprity zapojením). Takže pokud to sesumíruju, zvol si zes, který by jsi v budoucnu chtěl na to použít a podle toho vyber kompa. Oboje mají něco do sebe.. Každopádně pokud budeš zes kupovat až za nějakou dobu, tak na rádio budou hrát podstatně přesnějí Helixy..
o 21.09.2008, 11:12 | Collin
Revilo: Jj rozumíme si :-)) Pěkně jsi to napsal, takže to vypadá že to budou Esprit. Ovály bych chtěl od stejné značky a Helix jsou levnější tak se mě to vrátí protože ty kompa jsou celkem drahé. :-)
o 21.09.2008, 11:42 | DaveX
Revilohifi.cz: kámoš se nedávno rozhodoval přímo mezi těmato reprákama, jsem mu zjišťoval hodně věcí a zjistil jsem to co si tady napsal.. Akorát jsem to tak nerozepsal. Jinak on vybírá koaxy né kompa pokud se nepletu..

PS: mám morely tempo 6
o 21.09.2008, 12:01 | CarMedia.cz | Upraveno: 2008-09-21 12:02:53
nevybírá.. :-) vybírá kompa.. jen si to popletl..
o 21.09.2008, 12:23 | Frenkie
Revilohifi.cz ale on fakt vybira koaxy :))
o 21.09.2008, 12:55 | Collin
Kompa koaxy zvuk je stejný a kompa jsou dražší. Vím že každý doporučé kompa. Samozřejmě sem je už také měl ale ted mám jen koax od Cruncg a zvykl sem si na to. Takže další reproduktory budou koax. :))
o 21.09.2008, 17:41 | koupi
já jsem měl taky koax a ted mám kompa a je to rozdíl ty výšky na palubovce nebo v předním sloupku je to takový přesnější živější prostě z první ruky já bych se ke koax nevrátil.Je to můj názor.
o 21.09.2008, 17:46 | Collin
koupi: Já to beru sem rád za názory, i když budou všechny stejné :-D Samotného mě to překvapilo že budu dávat koax. Je to i ovlivněné finanční stránkou. :-(
o 21.09.2008, 17:48 | clown
kdyz uz teda ty coaxy, tak Esprit jsou vitezem testu v dane cenove hladine .. , testy sice moc nerikaji, ale aspon si clovek udela predstavu. sam bych si je vzal treba dozadu do plata, dopredu ne .. (duvod jsou vysky hrajici do kolen)

kdybys chtel kompa, tedy e136, tak i na radio (alpine) zahraly velmi dobre (sam je mam ve sve low end sestave) zesik k nim muzes koupit i pak jety, za smesne penize prekonavajici samotne kompa kvalitou :o) viz ja a Helix HX400mkII :o)

o 21.09.2008, 23:03 | db-marek
ked chces kvalitnejsi zvuk, tak sa priklanam k helixsom
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3818 sekund.