Navštíveno 3088x

22.09.2008, 13:07 |
radar[CZ] | Upraveno: 2008-09-22 13:11:34
Dobrý den lidi, potřebuji pomoc s nastavením parametr. eq. Jestli to tedy dobře chápu tak band 1 až 3 je možnost eq nastavit na 3frekvencích jak pro přední repro tak zvlášť pro zadní. Gain je mi snad také jasný ale co je to Q ?
![foto k příspěvku od radar[CZ]](forumimages/2008_09_22_01_11_317220.JPG)
???
![foto k příspěvku od radar[CZ]](forumimages/2008_09_22_01_08_297220.JPG)
je to vyborne popsano v navodu i s obrazky podle kterych to pochopis, nejak nevim jak ti to mam popsat slovy, proste cim nizsi Q tak tim je elipsa na vrcholu ekvalizeru uzsi a cim vyssi Q tim je elipsa sirsi, ale popravde tohle nejak nepouzivam, ja sem se spokojil s nastavenim vyhybky, gainu pro jednotliva repro a casovych korekci...
mam tady eng navod v pdf, chces ho poslat?
Michale dík pošli mi ho...
ÓÓÓooo velký... ať Tvý velbloudi plivou jen mandle...
jo houby :-( je to moc veliky, posilam na ftp a do mailu ti poslu jen adresu odkud si to stahnes
Q faktor - je nastavení šířky zdvihu, že neřekneš, bych ti to politicky vysvětlil:-)

23.09.2008, 09:38 |
clown a neni lepsi hrat bez EQ ?? :o)))
michal: dík, už to mám...
růfrajdr: sem nefjeděl, že si tak prudce vzdělán v oboru :o)
clown: není... bohužel repro mají svoji charakteristiku a prostor auta není ideálním poslechovým místem, ale nebudu učit orla lítat... sám jistě víš, že například uzavřená ozvučnice u 10" woof. ti nezahraje tak nízko...šťouchnul sem ho na 40Hz + 2dB s velkou šířkou zdvihu/viz. ruff./ a jelikož mám u sebe dva středobasy 10 a 13cm(což je nemyslivecký..vím) a oba sou pasivně dělený na 3kHz tak mi nezbývá než od 1kHz do 2,5kHz stáhnout o 2dB o5 s veklou šířkou zdvihu. A potěšitelné je, že už sám EQ na tomhle rádiu bez korekcí ze zvuku subjektivně nic nekrade.
Jo a časová korekce je good věc... no a dá se hlavně rychle vypnout (all seat)
No a samozřejmě je aktiv. zapojení rádia v dohlednu. Jen si konečně ujasnit kde budou zesilovače...

23.09.2008, 14:49 |
clown ja vyresil nutnost EQ tim, ze jsem misto 360W zacal posilat do subu 640 a je klid ... dokonce i sub out mam na 0 misto +6 :o) chce to jen zkouset a nebat se :o)))
uff...kdybych do toho prcka pustil celejch 240W tak se vytrhne ze závěsu. Už teď pompuje do X max. mam gain na 3/4 a mám výčitky. Wattáží tomu rozhodně nepomůžu, leda že skusím ho oříznout tak na 50Hz a pustit do něj max...no nevím
[ Link ]