Navštíveno 3597x

28.09.2008, 13:08 |
Bulík Zdravím kucí-už jste mi tady poradily dost a vždycky dobře tak tady tase mám jednu patálii.
Mám čtyř.kanál zesík pohání přední kompa a zadek sub. zapojený do můstku.Po zapnutí autorádia se ozve dost velký lupanec v levém předku.To samé je i po vypnutí.Mám pocit´,že membrána snad vylítne.Myslím,že mám vše zapojené dobře.Rádio Blaupunkt z toho mini iso se 4 RCA na tom signály a do zesíku.
Lupanes se ojevuje i když je volume na 1...uberu na 0 a je tam.Ukostřené je vše dobře,kabely slušný,během jízdy žádné pískání z altíku ani nic takového.Prostě jen při tom zapnutí a vypnutí.Můžete mi poradit po čem pátrat a kde může být chyba?Já už jsem vyzkoušel snad vše.Díky moc.

28.09.2008, 13:49 |
DaveX Tipnu: máš napájecí kabel natáhnutý levou stranou že?

28.09.2008, 15:42 |
Bulík For DaveX právě,že nemám.Motor a baterku mám vzadu od toho je to taženo.Uprostřed auta umístěný zesík.Takže je to naprosto oddělené.Signály vedené ze předu do zesu.Nikde se to nepotkává.Fakt už nevím.Už sem si přepojil i autorádio na nápajecí šroubovací iso a natáhl nové dráty ze skřínky a pořád je to stejný.Zesilovač je uzemněn na 100% a na plusovém káblu také vše v pohodě.
napada me jen natahnout napajeni radia od tama kde mas napojeny zesak.Pak jeste zkontrolovat propusti a jestli mas spravne nastaveny gain...

28.09.2008, 19:54 |
Bulík For xxfavo:Gain mám nastavený dobře si myslím.Rádio na 75% a přidával jsem na zesíku.Jak to začalo zkreslovat tak jsem krapet ubral a nechal to tak.Jak kompa tak sub.Zesilovač mám přes pojistku z baterky/klasika jako každý a jak je pravidlem/.
Bulík : zkus ještě vyměnit rádio, mě to jednou dělalo taky, pak se zjistilo, že je to rádiem

28.09.2008, 20:47 |
Bulík Cendler:To už je fakt poslední možnost....dík za nápad,půjčím v týdnu od kámoše a zkusím to.

28.09.2008, 21:02 |
Bulík Zase si,ale říkám,že vše bylo v pohodě,když jsem šetřil penízky na zes a sub tak kompa honilo jen to rádio a vše bylo O.K.

28.09.2008, 22:43 |
DaveX Mně lupalo jedno přední repro a taky jsem nevěděl čím to může být.. nakonec jsem se nasral a ukostřil baterku 70qm kabelem a mám klid.. jinak napájení mám 25 a 16
S lupáním je problém, většinou to dělá špatná kostra, pokud jsi si jistý, že ji máš všude dobrou, tak potom komponenty, kabely, zasilovač, rádio atd.
Pokud jsi, ale všechno vyzkoušel, tak to bude v rádiu, jednou jsem měl pioneera, který taky nic, vše v pořádku, potom jsem něco dělal na zesíku a od té doby mi v tom při vypnutí bouchalo, vyzkoušel jsem taky všechno, až potom jsem vyzkoušel na sestavě nové rádio a byl klid.
Tak přeji hodně štěstí.

29.09.2008, 12:25 |
Bulík | Upraveno: 2008-09-29 12:33:11
Trošku sem pokročil.Ukostřil jsem baterku ještě jednou jak radil Cendler/díky/a přitom se ještě rozhodl,vše asi po sté vyhodit a zkontrolovat.Problém bude pravděpodobně v koupeném mini iso konektoru alias redukci linkového výstupu..Zkusil jsem rozpojit a zapojit znovu a při zapojování levého signálu je tam praskání,lupání a jiné pazvuky.Pravý a výstupy na sub v pohodě.Otázka tedy zní ....je možné,aby to byl paskvil?Jako z výroby?Setkal se s tím někdo?

30.09.2008, 10:13 |
Bulík | Upraveno: 2008-09-30 10:15:21
Vyřešeno:Příčinou byla redukce mini iso a špatná RCA samice.Odřízl jsem všechny/byli to ty zalitý obyč/,koupil šroubovací,napájel a jde to jako brus.Všem co se snažily pomoci radou moc díky.Jirka