Navštíveno 5000x

JBL GT5-1204BR vs GROUND ZERO GZTB 30MK²
Rozhoduji se koupit nový box s cenou okolo 3000 Kč. A rozhoduji se hlavně mezi těmito 2 kandidáty. Ale můžete navrhnout i něco jiného v této cenové hladině (případně nabídky od vás).
info: rádio Alpine 9870R, zesilovač RF punch2002 v můstu 270w rms.
foto jbl:

foto ground zero:

nismo: důvod proč doporučuješ? chtěl jsem spíše box s výdechem, uzavřenku mám ted ....
hele já bych asi začal spíš u zesilovače, pokud chceš víc, tak na 270W toho člověk chtějící basy moc nevykouzlí
jestli chceš basssreflex, tak výborný woofer je Crunch GTR 300, ten je teď v akci za více jak dobrou cenu. Je fakt, že by chtěl více vybudit..
[ Link ] Slyšel jsem ho ale hrát i na Crunch GTR 250.2 a hrál velice solidně.. takže bych se ho nebál dát i na slabší zes..
escudo: zesilovač jsem kupoval nedávno odsud, takže ten určitě měnit nebudu. má naměřenejch v protokolu 270w, nepíšu sem nějaký nesmyslný max výkony 1000w když vim že ten zes to nemá. chci basy na normál poslech, ne na DBdrag. ptám se takhle, co lze doporučit pro uvedený zesik RF P2002 ??
Spíš prosím lidi kteří mají zkušenosti s jedním z uvedených boxů at sem dají své postřehy,zkušenosti atd..
díky moc za věcné příspěvky
bastard: vim že jsi udal rms výkon a já jsem nedoporučoval nic na dB drag, ale pokud chceš 12" basák v BR ozvučnici nebo se štěrbinou, tak to chce asi trochu přitlačit, samozřejmě to hrát bude, ale stejně časem zjistíš že to je nic moc a to mluvim jen o poslechu, kdyby měl alespoň 400...
jo tak pořád je co zlepšovat, to znám. Začínal jsem na ještě horším zesilovači 150w, pak sem koupil tohle... Já osobně jsem s ním spokojený, pro mě to dostačuje ted.
Jesli to ještě někdo nechápe:
K autorádiu Alpine 9870R a zesilovači RF punch2002 hledám vhodný subwoofer 30cm,bassreflex,cena do 3000kč. Nejlépe GZ,RF,HIFO,JBL. Prosím o Vaše rady či nabídky(včetně fotky a ceny).
Děkuji

02.10.2008, 14:09 |
LadaN JBL
LadaN - proč JBL? v čem myslíš že je lepší?
Kamarád má ten od GZ a hraje dost dobře. Ale dal ho do uzavřenky. JBl také nemá špatné sw a na ten tvuj zes bych asi volil JBL. Kamoš do toho GZ dává 350w rms a furt je mu to málo nato aby zahrál pořádně.

02.10.2008, 18:34 |
Martin21 | Upraveno: 2008-10-02 18:36:04
Stejně jako Collin, na tvůj zesík JBL. Nevím, co posloucháš, třeba ti zvukově sedne, ale já bych to řešil úplně jinak.
Na druhou stranu musím říct, že na běžný poslech dokáže 270W zahrát až až.

02.10.2008, 22:17 |
Fari Taky bych spíš volil JBL, slyšel jsem ho hrát na nějakejch 250w a celkem slušný.
Pánové děkuju všem za rady. Zatím to vypadá líp pro JBL. Poslouchám celkem všechno : hip hop, d'n'b, elektro, big beat, disko, radio ...

03.10.2008, 08:37 |
LadaN Protože GZ nemám rád.
Mám taky RF Punch ale starší 300s "jen" 300W RMS v můstku a bohatě to stačí, nejsou watty jako watty,že :-) Mám k tomu 30cm repro RF3410 v uzavřence a prostě mi to zvukově sedí,má to takovej tvrdší bas,žádný hučení... Z těch co vybíráš bych šel do JBL,ale chce to spíš poslechnout co ti bude sedět...
venca : no já mám jen asi 270w v můstu do 4ohm. můžeš hodit foto? právě že poslechnout si předem to nemůžu, budu kupovat přes net....první poslech bude až v autě:-)
zatím se přikláním :
JBL GT5-1204BR, průměr reproduktoru 30cm (12"), 1100w / 275w RMS, citlivost 92 dB, frekvenční rozsah 45-150Hz, rozměry 570x305x369mm, ocelový opracovaný kryt reproduktoru, bassreflex ozvučnice, vysoká kvalita reprodukce hutných basů, 4 ohmy.

Jako foto zesíku? jsem v práci takže reál foto nemám,ale vypadá takhle:

myslel sem foto sestavy sub + zes v kufru. ale to je jedno...
jako revilo tenhle boxík ted v akci opravdu nezklame
[ Link ] 

03.10.2008, 18:59 |
xid Taky se priklanim k JBL, kamarad ho ma ve dvojkovy fabce a myslim ze nemuzes prohloupit.

03.10.2008, 20:58 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2008-10-03 20:59:22
JBL má výhodu v tom, že je k němu zdarma instalační sada Dietz, navíc díky poměrně nízkému příkonu a vysoké citlivosti hraje opravdu poctivě i se slabším zesilovačem. Nemluvě o tom, že by u tebe dostal to, co potřebuje.
Pokud by jsi chtěl něco i do budoucna, šel bych do Crunch GTR. Věc, kterou by jsi určitě ocenil, je velikost GTR, oproti JBL nezabere tolik místa v kufru. JBL je poměrně široké, řekl bych až zbytečně moc.
Když tak oba woofery máme skladem, na oba je pouze u nás záruka 30 měsíců, ceny jsou samozřejmě konečné vč. poštovného.
[ Link ] [ Link ]
Dost mě zajímá jak hraje ten Crunch...
Díky všem za příspěvky. Ted se tedy rozhoduju mezi JBL a CRUNCH. Jestli má jbl tak doboru citlivost tak by to bylo supr, ale je fakt docela dost do šířky..
Ja bych asi dal prednost Crunchi , je to super koousek a ted za vynikajici penize
tak dneska objednávám JBL! zatím mi to přijde jako nejlepší nabídka.
když vemu v potaz cena/výkon/kvalita a když vemu v potaz tvůj zes tak asi ano.. to máš asi pravdu..
snad sem udělal dobře, to uvidím a uslyšim až to zapojím na tten zes. Kája_595 už mi to vyexpedoval :-)
>doporučuji tento e-shop:
[ Link ] ;
Mě ten odkaz nejede ale asi myslíš ahifi ne?
collin: no jasně :-) už jsem tam pár věcí objednal a vždy spokojenost a i dobré ceny podle mě. dneska by měl dorazit sub jbl!+kabel 2*2,5mm k zesu+plát tlumení (sikidamp 630)

Tak bedýnka včera dorazila, už to mám i zapojené a hraju zase :-)

26.11.2008, 14:37 |
Tonny Taky by me zajimalo jak hraje a jestli jsi s nim spokojenej, protoze se rozdoju mezi nim a jeste jednim sw.
Kdyztak chci ho pripojit na Mac Audio Z 4200
[ Link ] (pres mustek)