Navštíveno 3584x

Nazdar, potřeboval bych radu od zkušenějších hifistů... Mám zesák Hifonics Zeus ZS6400 a na něj bych chtěl napojit kompa Morel Dotech Ovation 6. Ale nevím jestli je dát na aktiv nebo na pasiv??? Popř. jak dále nastavit zesák, jestli dát vše na max. protože kompa mají 140W RMS a zes dává uším 4x90 W RMS. Dík moc za rady.
urcite radeji aktiv, at muzes hybat se vsemi menici zvlast
zkus klasika zacit na delicce cca 2500 Hz a pak uz podle ucha a zkouset - presne ti to sem nikdo nenapise...

03.10.2008, 09:23 |
Pavel02 | Upraveno: 2008-10-03 09:23:54
Hanys73: v žádném případě NE na maximum!!! přesně naopak. Nastav minimum a pak postupně si můžeš přidat. Nikdy ale nenastavuj zesilovače na maximum. Je to naprosto zbytečné. Pokud chceš ale aktivní zapojení, tak bud rádio nebo zesilovač musí mít možnost nastavení vhodných dělících frekvencí. U MORELU je lepší aktivní zapojení.
stejně tak jako u všeho ostatního :o)
to je detail možností nastavení zesáku..... tak já tedy dám na to Hifo ty Morely do aktivu, to znamená že mám napojit středobas na jeden kanál a výšku na druhý kanál, je tak?

Hanys: jo jo, každej reproduktor na svůj kanál, ale problém je, že jestli chceš nastavit výhybky na tomhle zesu, tak to nejde, neni stavěnej na aktiv, budeš muset mít buď rádio co to umí, nebo aktivní výhybku
"level" nikdy nie na max, lebo to nie je vykon ale citlivost vstupov... cize obidve tak na polohu 9hodin a dalej uvidis/ upocujes...
urcite aktiv, 2,5kHz je na ten vyskac ok, moc nizsie to nezvladne