Navštíveno 4362x

04.10.2008, 19:25 |
Romeo dobrý den,mam zesik. max 1400w od firmy SHARK a subwoofer Shark 1200Wmax.a 600RMS a nejsem s toho nijak unešenej.mam to ve škodě 120 misto jedné sedačky.nevim jestli to není kvuli tomu že nemá box?reprák lítá a ma nekvalitní zvuk při vyšším zatížení.prosím o radu a kolik zhruba ma mít box litrů.dík za odpovědi

04.10.2008, 19:45 |
Collin | Upraveno: 2008-10-04 19:46:22
Tak to záleží jakou bednu by jsi chtěl stavět. Ale měl by jsi to mít u reproduktoru když jsi ho kupoval. Tento sw vubec neznám a ani nechci ale pokud to néní freeair tak potřebuje bednu!
Jestli je to fotka z auta tak je to jasny =o) Jinak je dobre oddelen prostor pred a za reproduktorem? Jestli ano, tak zalezi jestli je to free-air ktery dokaze hrat "v jakemkoliv" objemu a kdyz ne a ono i tak =o) bude lepsi udelat ozvucnici, klasika uzavrenka cca. 30-35l pro presnejsi vypocet by byli potreba parametry subwoofru...
Tyvoe, von to fakt někdo koupil :-/
party boy :-DD
takze ja bych to videl takto: ten zesilovač ''shark,, urcite nema 1400W ma je tak mozna napsane na krabici a na zesiku. Ten neco jako woofr taky urcite nema 600rms a 1200max. ptz kdyby mel tak se ti ta 120ka rozkoči vejpul. Za dalsi pracovat v Sony tak tuhle firmu ''shark,, zažaluju za kopii woofru! A ted k veci. Proc to nehraje? Divis se jestli to mas takhle hozeny v aute? To je jak kdyby si vzal kanistr s benzinem polozil ho na sedacky a divil se proc to auto nechce nastartovat...KAŽDEJ SW musi mit svoji bednu s vijmkou freeairu (ktery sou stejne k hovnu) vyser se na ztraceni casu nad vyrobou nake bedny pro tento ''woofer,, pac stejne nikde nenajdes parametry jakeho ma byt objemu a i kdyby si neco splacal dohromady tak to bude hrat podobne jak repraky co mas ve dveřích... Řešení pro tebe. SW a zesik vzit zabalit do krabice, hodit a zamknout na pudu aby to uz nemohlo kazit nikomu dalsimu hifi soustavu ve voze. Až tohle udelas tak bud zajdi do nejakeho autohifi shopu a nebo si prolistuj internet stránky je jich tam s autohifi vic nez dost ale opravdu s AUTOHIFI aby si zas nenarazil na neco podobneho jako je toto, takže na naky www.japan atd. vubec nelez doporucuju třeba www.ahifi.cz a jine a tam si vyber pro tebe financne dostupny zesilovač a woofer (raději v bedne) dej si to do škůdky a mej radost jak ti hodnej strejda P3RF3KT dobře poradil. Zdar a měj se

05.10.2008, 17:40 |
Syrup Ja bych se na nejaky vypocitavani objemu u tohohle sw nejspis vysral, zbouchal nejakou bednu, dal to do ni a uvidis ze ti to i neco malo zahraje.
P3RF3KT > Hezky si to napsal :-)
P3RF3KT: No šlo to napsat trošku lépe páč néní to tak dlouho co jsi také začínal! A troufnu si říct že napsloucháno také moc mít nebudeš, ale třeba se mýlím tak se do mě pust.
colline neser :D zacinal sem cca 2 roky z5 naposlouchano neco mam pac sem byl zaškolen a prošel sem vycvikem v tymu SPL team valke vita_megan, vincek, a spol. v aute se mi taky uz naky foory protocily nez sem prisel na to jak to vsechno funguje a fungovat ma ale furt se mam co ucit nedelam ze sebe neco co nejsem jen sem to napsal tak jak bych to videl ja. Ja kdyz sem tady na AHC zacinal a zacinal s podobnejma sestavama jako je tadyto nahoře tak mi taky vsichni psali vyhod to kup neco normalniho atd.
P3RF3KT: máš pravdu nebudu říkat že ne, ale mírněji to jde také napsat. Každý si myslím vzpomene na své začátky jaké to bylo. já měl hned na začátku předek série v platě 13cm repro od Sony.... :-DD

05.10.2008, 23:12 |
DaveX každý nějak začíná a když ten SW posadíš jen tak na sedačku tak se pak nediv.. Udělej uzavřenku cca 35 litrů a zahraje.. já měl do teď no name SW z tipy a zahrál hodně hezky.. zesilovač jsem měl taky shark, ale 2k.. prostě takovou sociální verzi na duc duc a byl jsem spokojený. Ani se mi nechtělo toho SW zbavovat..)
P3RF3KT: neodsuzuj věci když si je neslyšel a jak víš, že sony nesebral design od této značky?? nikdy nevíš čím tě můžou překvapit. podle mně ten sw nebude úplná sračka..
Romeo: Myslím si že ten zesilovač bude na ten SW slabý. zkus se víc rozepsat.. pokud najdeš hoď sem linky, nějaké parametry, pojistky na zesíků, víc fotek SW fotku zesilovače a určitě budem chytřejší..
tak to sme zacinaly uplne stejne :DD ja je pak dal dopředu do dveri a dozadu na plato 16ky :D prvni SW byl MC Fun na Jensenovi 2 kanal pak nakej noname SW, pak se to zlepsovalo presel sem na nakyho US Blasera pak free air (v tu dobu pro me naprosto pase vyznam :D) carpower atd. atd. :)))

05.10.2008, 23:19 |
DaveX něco jsem našel :) no nevím no :)
SHARK XPLORE 12"
DVOUCÍVKOVÝ SUBWOOFER
ABSOLUTNĚ LUXUSNÍ
12" - 30cm - 1200 W - 2x oscilační cívka
SHARK - tip z USA - převedeno do Německa
Exkluzívní design a vysoký výkon nemusí být drahý !
NOVÝ- DESIGN s dostatečným větráním pro vysokou trvanlivost.
Zapomeňte na SW, které praskají - tento je plně stabilní.
Silný rám zajišťuje možnosti silných bas.
Vysoká výkonostní zatížitelnost
Výkon: 1200 W max
2x OSCILAČNÍ CÍVKA
Extra větrací kanál
2,5" 4 -Layer KSV
Freq.: 20Hz - 1,5 kHz
Spl: 98 dB
Hloubka cca 22 cm
DOPORUČENÁ CENA 299EUR

05.10.2008, 23:39 |
kulík heej,moc tady neblbněte,nebo příjde Biff :)
jeste sem nevidel woofer co ma 1200w a ma takovej smešnej magnetek :-D muj sonic ma ted po uprave zhruba kilovatu od zakladu 800rms a ten magnet vypada uplne jinak :))
tak ten shark je dost tragická kopie x-plodu. dle toho magnetu bych řekl že tak 120w místo 1200w, asi se přepsali o jednu 0.
prej doporučená cena 300€ :-)
sem rád že držíte se mnou kluci :)
zase bych tolik neodsuzoval, sice to zvuku moc nevydá, ale bordel to určitě dělat bude...
tady videjko z tuby
[ Link ] myslím, že hodně lidem tady tohle ke štěstí stačí a když to koupil, tak proč ne...Ale nenašel jsem ani výrobce, nic, žádné parametry, takže spíše koupit nějakou uni bednu, nebo udělat přímo do škodárny a hrát to bude...

06.10.2008, 14:21 |
Lucass | Upraveno: 2008-10-06 14:24:08
Ja se toho nechci nijak zastavat, protoze verim ze to nebude na picu, ale tohle je Hertz SPL 12" 900/1800W, kdyby se z neho sundala ta guma tak tam bude taky pekny hovno, megnet neni vsechno.. Ale kdyz uz to ma doma tak bych to klidne do naky bedny zkusil...