Navštíveno 3657x

Ahoj hifíci. Po dlouhém pročítání tohoto webu (nejen fóra) jsem bohužel nenašel radu, která by mi pomohla vyřešit mou situaci.
Jako budoucí majitel Hyundai Coupé r.v. 2006 (
[ Link ] ) řeším otázku jak vhodně doplnit existující audio sestavu.
Auto má seriové repro a od dovozce zabudováno rádio SONY CDX-F7500s. Tato sestava nehraje až tak špatně, dle vlastního poslechu. Nicméně pro kvalitnější poslech (rozumněj pro znatelnější basovou složku zvuku)je nutné hnát hlasitost celkem vysoko.
V autě budu trávit každý den min. 2 hodiny čili potřebuji tuto sestavu doplnit o nějaký vhodný subík, který však zabere minimum zavazadlového prostoru. Nejsem schopen sám určit, zda je vhodné zakoupit aktivní subík nebo pasivní + zesík. Cílem je slyšet hloubky i při relativně nízké hladině hlasitosti.
Na rádiu je výstup pro subwoofer (2 x RCA), prosím tedy i o radu, jak to celé zapojit. Považuji se za neznalce v tomto oboru. Hudbu mám rád, jsem aktivní muzikant a domácímu audiu rozumím do té míry, že vše řeším sám, ale autoaudio je pro mě španělská vesnice.
Velice se omlouvám, pokud můj dotaz má odpověď, která je již tady ve fóru. Opravdu jsem za cca 14 dnín nic nenašel.

09.10.2008, 13:05 |
DaveX Napiš hlavně do jaké to chceš ceny, je tady spusta partnerů, kteří ti nabídnou tolik alternativ že se z toho pos.. :) hlavně napiš cenu do kolika ti bys to chtěl :)
ideální cenové rozpětí 3-5 tis.

09.10.2008, 13:12 |
DaveX to ti můžu něco poradit i já :) koupil jsem si teď tento SW a myslím si že to je jeden z nejlepších boxů do této ceny
[ Link ] pak tady je taky o něco lepší SW i s kabelovou sado zadarmo
[ Link ] to tě vyjde do 3000 a zesilovač seženeš do 2000 v pohodě :) je jich spousta
Mám to chápat tak,, že neradíš ajktivní subík, ale pouze sestavu? Zapomněl jsem dodat, že preferuji aktivní subík, pokud to jen půjde. (hlavně kvůli jednoduchosti)

09.10.2008, 14:06 |
DaveX No já preferuju spíše sestavu. Aktivní SW ti musí proadit někdo jiný.
Neni proč kvuli jednoduchosti preferovat aktivní bednu.Taháš stejný množství kabelů,stejně daleko.
Jestli si muzikant,tak doporučuju krapanek přitlačit,myslim že do 7 tisíc se dá vejít i s poměrně kvalitní výbavou.
mel jsem moznost slyset tyto dva kousky
[ Link ] a
[ Link ] a oba se mi libily, uprimne kdybych mel vybirat nevim kteremu dam prednost .... salezelo by co od toho cekas a co poslouchas

09.10.2008, 15:11 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2008-10-09 15:12:31
Pokud pasivní box, tak se tu nabízí možnost za velice příznivou cenu.. V akci Crunch GTR300
[ Link ] K tomu bychom 100% našli i nějaký kloudný zes, určitě bychom se vešli do 7t se vším všudy.., když tak se ozvi, něco vymyslíme..
DLD ZT12 je dobry basak za tie peniaze, ale zalezy aj na tom co pocuvas, ten je tlakar cize skor taky hiphop, techno a podobne
Teda kluci, to sem ani nečekal, že bude tolik rad. Díky Vám všem. Mám tedy alespoň o čem přemýšlet. Z vašich návrhů se pokusím udělat si jasno, co chci, co potřebuji a kolik to má stát.
Děkuji a přeji super poslech hudby.

10.10.2008, 13:21 |
Cenda co poslouchas za hudbu?
Všexchno, co se mi jenom trochu líbí. Nejradši Hip-Hop, R'n'B, soul ale taky rock, metal, pop. Nemám žádný vyhraněný názor typu dechovku nikdy. Protože jsem muzikant, musí mě song zaujmout a je jedno jestli rytmem, hudební linkou, vokálem, zpěvem, kytarou prostě tam musí být něco, co mě nutí pouštět si song znovu a znovu.

10.10.2008, 14:45 |
Cenda jde o to, jestli neni lepsi vyhrat si s instalaci a vylepsenim predniho systemu na externim zesiku, dost dobre se muze stat, ze SW nebudes potrebovat. Jako muzikant urcite nepotrebujes, aby ti tlak urval hlavu. Kombinovat seriove menice a k tomu SW za x tisic mi prijde jako ptakovina.
vytlm dvere a nechaj tam vsetko orginal, uvidis, ze hlavne kick sa dost zvyrazni
zaujimave bolo, ked som do mojej astry s poriadne vytlmenymi dverami dal naspat origo radio a papierove repraky... so seriovym zvukom sa to nedalo porovnavat.
a ked budes mat spravene dvere, tak skus na radiu nejake slusnejsie repro v MDF redukciach..
a az ked to nebude stacit, tak ries zosik, sub atd...
Presne jako noclue.
Vytlum dvere a hod tam zpet origo repro. Jestli se ti to porad nebude libit,tak tam instaluj jen na radio napr. za ty penize vyborne Powerbas es6c,maji hedvabne vysky,jejich podani je velmi prijemne.
Jak ti bude stale chybet spodek,tak hod do kufru sw se zesikem(na aktiv se vyprdni), je tady spoustu vybornych bazarovych kousku, ze kterych se da vybirat! Ja otci delal muziku do
Xantie:predek jiz zminene Powerbassy es6c za 1800kc, zes Mac audio Z4200(2500kc),sw carpower (2500kc) a sonku radiko 3000kc s 4v vystupem,a hraje to za ty penize paradne! Vesel jsem se do 10tkc i s kabelama,vse kupovane zde z bazaru. na sw mustek ve 2ohm a zes drzi,predek normal 1,2kanal,ale to uz je sestava,ktera i zahraje dost hlasite. V coupe by stacil i slabsi sw.
[ Link ] čau. co tenhle aktivní subík fli. viz link . je to včetně kabelové sady a pošty za necelé 4000kč. připojíš to za chvíli a můžeš hrát, na dokreslení basů by to mělo stačit..