Navštíveno 3325x

10.10.2008, 19:05 |
Borin Poraďte mi někdo kde ho sehnat...Díky

10.10.2008, 19:29 |
Borin | Upraveno: 2008-10-10 19:35:57
Popřípadě jestli nejste někdo schopnej ho přepočítat na nějakej inteligentní rozměr aby nebyl tak dlouhej
to bys musel napsat co je to za reprák, respektive podrobně popsat sitaci. V některých případech je snadná pomoc, jindy zas prozměnu není pomoci...
pomoc se da skoro vzdy..
Ten rozmer je nesmysl-na 12" maly prumer a na cokoli je pri danem prumeru moc dlouhy..Neni to Pincek-ty uvadeli v navodech takovyto divny BR..?
Napis,o co jde a prepocitame to..
já bych řekl že počítá z nějaký simulace vlstní reproduktor kterej je potřeba naladit kolem 30Hz, což ve 30l bedně je průser, a tomu opravdu moc pomoct nepůjde.

11.10.2008, 16:58 |
Borin Je to Rainbow hammer 10" bednu to má doporučenou 25l a tenhle úchylnej nátrubek
dát tomu 30l, dost tlumení, a basreflex udělat jednoduše kratší - bylo by to laděný vejš... nic jinýho nejde. jen samé kompromisy s různými způsoby vysvětlení, ale vždycky to povede jen k jednomu - zvyšování ladění nebo snižování průměru což přinese turbulence a pazvuky.

12.10.2008, 13:58 |
Borin | Upraveno: 2008-10-12 13:59:18
Pomůžete mi to někdo přepočítat ? Ozvučnici mám hotovou a zbejvaj mi ty nátrubky. Díky
s tim nicmoc udělat nejde. jedině štěrbinovej...
Takže třeba 6x8cm, 5x10cm, 4x12, 3x16 a délka 25-26cm. pokud by velmi šikovně vyúsťoval u stěny, tak i 22cm délky by mohlo stačit, ale prostě je to nahouby řešení, není jak pomoci.
Naladit vyse-v 25litrech cistych,bych mu dal BR 80x170mm-vetsi prumer uz vychazi moc dlouhy a sterbina muze delat bordel..
[ Link ]
štěrbina může bejt i téměř čtvercová když na to dojde, proto jsem dával vís rozměrů, jako je 6x8cm. Pokud tam bude basreflex kratší o 120mm, tak to naladíš o hodně vejš, a to je co jsem říkal - špatný kompromis. Za to samozřejmě nemůžeš ani ty, ani nikdo jinej, ale výrobce a to hovado co dělalo datasheet.

13.10.2008, 19:20 |
Borin To Wattman : Jakej bude rozdíl ve zvuku mezi těma nátrubkama ?
toto ladeni nebude mit takovou tendenci hucet..A nemela by byt slyset turbulence vzduchu v natrubku.
Jinak jako Crashpc-nekdy je to zajimaci..

13.10.2008, 21:37 |
Borin To wattman : Z toho co si mi napsal nejsem moc moudrej...sou ty nátrubky +- stejný, nebo když dám tu 80x170 tak se změní naladění ?
změní. Každopádně nezbývá než s wattmanem souhlasit. My tu totiž máme jen řešení špatná, a řešení ještě horší, takže to spěje někam, kde to smrdí. 12" s větší výchylkou by měl mít plochu basreflexu tak aspoň 100-150cm čtverečných. Pokud by jmse takový basreflex navrhli, tak by měl délku snad metr.
Ja kupoval na ambose u doronelu taj mrkni tam