Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > REPRO A WOOFER DO FIATU STILO 3D

o Navštíveno 6805x o
o 14.10.2008, 12:04 | Lsimak | Upraveno: 2008-10-14 12:06:08
Prosím o radu při výběru předních repro (16,5cm) a wooferu
do fiatu stilo 3dveř., v případě že něco podobného prodáváte tak sem s nabídkami...

radio koupeno : ALPINE CDE-9882Ri, 3RCA výstupy
[ Link ]

zesilovač koupen: SPECTRON SPA 4000L
[ Link ]

CHCI POŘÍDIT:
1 - přední dveře 16,5cm (tak do 2,5tis)
HERTZ - [ Link ]
nebo
GROUND ZERO - [ Link ]
nebo nechám na vás...
2 - woofer BOX (tak do 2,5tis)
PIONEER - [ Link ]
nebo
PHASE - [ Link ]
nebo nechám na vás...

zadní boční repro nechám původní -poháněn pouze rádiem
přední repro a woofer přes zesík

nemám moc zkušeností s car hifi a tak se ptám vás ostřílených borců...

posluchám převážně dance a hip hop:-)

díky za odpovědi...

o 14.10.2008, 13:09 | Francouz
Woofer: [ Link ]

o 14.10.2008, 13:15 | Lsimak
for ,,francouz"
osobní zkušenosti s tímto wooferem? díky
o 14.10.2008, 13:33 | Francouz
Má ho v kufru člen basstard tak zkus jeho...
o 14.10.2008, 14:01 | CarMedia.cz
Osobně bych to také viděl na JBL GT5-1204BR [ Link ] , k němu dostaneš kabelážovou sadu Dietz zdarma, musel by jsi k tomu dokoupit jeden signálový kabel tak, aby jsi mohl zapojit všechny 4ch tvého zesilovače, ale to už není taková investice.. GT5 má poměrně vysokou citlivost, takže mu stačí i slabší zes..

Co se týká reproduktorů Hertz DSK, je to asi ta nejhorší volba, jakou můžeš udělat. V testech propadly, navíc, když se podíváš na konstrukci, nemají plnohodnotnou vyhybku, ale jen vymezovací kondenzátory. Co tu asi jen tak nikde nenajdeš je trik uvádění "nepravé" citlivosti v dB/2,83W/1m.. Pokud by jsi to chtěl v "pravé", můžeš si rovnou odečíst 3dB.. Celkem se divím, že tato skutečnost není moc často na e-shopech a všeobecně v diskusích uvedena na pravou míru..

Pokud ti jde o stejnou cenovou kategorii, zvolil bych buď Kicx ICQ 6.2 [ Link ] nebo vyšší řadu Kicx GFQ 6.2 [ Link ] s možností útlumu výškových reproduktorů, navíc 25mm hedvábné výšky, potom by byly vhodné za akční cenu Crunch GTR 6.5Ci [ Link ] , nebo případná varianta je tu v nové modelové řadě Crunch, a to za zvýhodněných cenových podmínek Crunch BMX 6.2 [ Link ]

Na všechno je u nás záruka 30 měsíců, poštovné zdarma atd.. Pokud tě něco zaujalo, nebo si chceš o tom nejprove promluvit, ozvi se mě na ICQ 306011919, případně na mail jkarlovsky@revilohifi.cz .
P.S. Vše máme skladem a mohli bychom ihned odeslat.. :-)
o 14.10.2008, 14:47 | basstard
čau. woofer už je v kufru viz foto,kupováno u ahifi včetně kabelové sady dietz zdarma (ta se ti bude hodit k zesiku). v pondělí dopoledne sem objednal a v úterý odpoledne už to hrálo :-)

bednu krmím zesikem RF punch 2002 který má asi 270w do můstku a docela to zvládá si myslím.

JBL bedna hraje docela dobře, ale spíš to zatím jen rozehrávám (přeci jen zatím hrála asi 3*2hodiny), má to velký bassreflex a masivní mříže ve stříbrné barvě které chrání membránu,potah z černého koberce.vše je dobře zpracováno si myslím ale je ta bednu trochu širší ale zato zas úzká. na pravém boku bedny jsou šroubovací terminály pro připojení k zesu.

předtím sem měl uzavřenku a ta hrála čistěji ale tohle je více na tlak (taky poslouchám hip-hop,jungle,elektro,dnb atd). docela dost to rozbrní plechy v kufru (i když už tam je tlumení za pár tisíc).celkově myslím že tehnle woofer je dobrá volba..

foto k příspěvku  od basstard

o 14.10.2008, 14:51 | basstard
pěkný rádio si koupil koukám ale ten zes bude asi trochu slabší na tuhle bednu když to má v můstku jen 125w. tohle je čtyřkanál spíše na repro, pro woofer bych vybral něco silnějšího (nejlépe monoblok tak od 300w výše) od JBL
o 14.10.2008, 14:57 | basstard
např tehne crunch je za dobrou cenu : [ Link ]

nebo se koukni sem do bazar-autohifi a tam se dá narazit na zesilovače či subwoofery za slušné ceny.
o 14.10.2008, 15:02 | Kicker18
ja osobne bych volil bull audio,jbl jsem mel moznost slyset a me osobne moc nenadchl,aspon tedy konkretne tento box!
o 14.10.2008, 15:10 | basstard
kicker18: a co se ti na něm nelíbilo? taky záleží na baterce,zesu,kabeláži,vytlumení atd...
o 14.10.2008, 18:09 | Kicker18
:o)))) myslis ze to nevim????zvukovy projev hlavne dinamika u elektronicke hudby byla aspon pro me nedostacujici!bull audio ac ma mensi vykon zahraje daleko vic ziveji a ta dinamika tam je fakt znat!ale jasne ze jiny clovek jiny ucho! :o)
o 14.10.2008, 20:24 | audioland.cz
Osobně nechápu jak tady může někdo doporučovat basák co má 270 RMS na zesák ze 125W RMS, ať má citlivost jakou chce tak na tom nezahraje to co umí, jestli vůbec něco zabasuje.. Taky jsem zastánce toho že box od Bull Audia na tomto zesilovači zahraje mnohem líp jak JBL, ten zesilovač je naprosto nevyhovující.

Pokud to chceš probrat, tak se klidně ozvi, kontakty pod nickem..
o 14.10.2008, 20:38 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
14.10.2008, 14:47 | basstard
nepripadaji Ti ty ovaly v pulplate zbytecny? chtely by uzavrit at neco zahrajou
o 14.10.2008, 20:39 | CarMedia.cz | Upraveno: 2008-10-14 20:41:27
Palmer: pochopil by jsi to, kdyby sis přečetl o něm nějaké diskuse na německých forech.. :-)
o 14.10.2008, 23:50 | audioland.cz
Nepotřebuju číst diskuse na forech, když jsem ho slyšel na více zesilovačích. Kamarád ho měl na Magnatu co má 180 RMS v můstku a nehrálo to vubec, když jsem mu dal zesík od Crunche, kterej uvádí 400RMS (samozrejmě ne na max) tak je to o 200% lepší. A ten Axton nemá ani to co ten Magnat a kategorie je to stejná. Takže se nebudu ohánět diskusema ani kabelovou sadou zdarma, ale tím, že ho dávat na zesilovač se 120W RMS (a to ještě jestli)je totální nesmysl, protože to je podložený mýma ušima :)
o 15.10.2008, 07:53 | basstard
kicker018: myslim že to víš no.dynamika občas mi přijde že trochu ztrácí ale tlak při nízkých basech a kmitočtech je dost uspokojující:-) jo každej má asi jiný ucho, například já mam dvě.

pálmer: já mu doporučil at si koupí basák a k tomu jiný zes a na ten 4 kanál at dá repro. bull audio sem neslyšel takže nemůžu posoudit ale měl sem US Blaster za 2000 a taky to něco zahrálo,klidně by mu to stačilo na ten zes - měl asi 150w rms.

král007: něco zahrajou i tak-, ale jak by jsi to řešil v tomto případě? jsem je kupoval ještě než sem měl subák,proto je tam mám.jsou napojené jen na rádio.
o 15.10.2008, 11:53 | Lsimak | Upraveno: 2008-10-15 11:55:54
ZMĚNA
jiný zesilovač a pořízení repro i na boky zadní části auta.

TAK JE OBJEDNÁN VÝKONĚJŠÍ 6k ZESILOVAČ RODEK za velmi příznivou cenu 3tis
[ Link ]

PŘEDBĚŽNĚ VYBRÁNY REPRO:
1)16,5cm přední dveře - kompa CRUNCH
[ Link ]

2)16,5cm zadní boky - koaxy CRUNCH(2pásma)
[ Link ]

3)BASÁK CRUNCH nebo JBL nebo poraďte...
[ Link ]
NEBO
[ Link ]
NEBO . . . .

PROSÍM O NÁZOR NEBO ROZUMNÝ TIP V podobné cenové kategorii.

díky
o 15.10.2008, 12:12 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
basstard: bud pod ne udelat nejakej kastlik aby nehrali takhle do prazdna a nebo by se dal pouzit RainStop od Phonocaru
o 15.10.2008, 13:18 | basstard
král: kastlík určitě nechci,to sem zkoušel dříve a je to hrozně velké,těžké a nevypadá to dobře...
zkusim kouknou na googlu na ten rainstop, máš s tím nějaké zkušenosti?
o 15.10.2008, 13:24 | basstard
Lada : jestli chces vse od crunche tak bych zvolil i basák od stejné značky. ten výběr produktů je tak velký že je docela těžké vybrat - každý stejně má svojí oblíbenou značku kterou preferuje...

nejlepší máš projít všechny autohifi shopy na netu a vybrat věci v akcích nebo slevách...ne novinky.

o 15.10.2008, 13:39 | Midnite
Lsimak: prodavam kompa rainbow slx 265 deluxe s rok a pul zarukou... kdyztak napis
o 15.10.2008, 14:31 | audioland.cz
Lsimak: můj názor znáš, vzal bych vše Crunch, hlavně když je to v akci :)
o 15.10.2008, 16:24 | buddha
Asi nezapadnu,ale naposledy mě převelice překvapily Dego silverstar,to je úžasný co zahrajou :)
A samozřejmě se nedá šlápnout vedle u Helixu :D
Každej má jiný uši,ale je kolem dost lidí co si poslechli helixe a udělali papá všem akčním nabídkám :)))

foto k příspěvku  od buddha

o 15.10.2008, 17:41 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
rainstop najdes na doronel.cz
stoji to 320,-Kc
pouzivam to a je to znat, bedynky by ale byly lepsi
o 15.10.2008, 20:34 | basstard
kral007:už jsem na to koukal, ale to jsou jen čtverčky 20x20cm a to nevím jestli by stačilo pod ovál 6x9.a jak se to přilepuje pod ten reproduktor? nestačilo by to takhle podlepit tou akustickou pěnou?té mám doma celý pás...

foto k příspěvku  od basstard

o 16.10.2008, 11:09 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
ja to strilim natrelovackou do mdf krouzku, kdyz s timjen uzaviram didy do kufru v sedanech, staci nalepit
o 16.10.2008, 17:57 | CarMedia.cz
to Palmer.. já jsem nemyslel diskuse o tom wooferu, ale o tom zesiku.. :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3192 sekund.