Navštíveno 3521x

Dobrý den,
Mám dnes trochu netradiční dotaz. Náš sbor dobrovolných hasičů se chystá udělat pro voddění medvěda(masopust) pojízdnou sestavu audia.
Jde o to že máme problém s kapelou tak chceme udělat pojízdný vozík s audiozastavnou. Kvůli zdroji energie tedy asi AutoHifi. Mám dotaz co myslíte že je dobré pro to použít. Uvažovali jsme o jednou zesilovači pro repro asi, 2ks repro dvoupásmové, a potom nevíme jestli koupit klasický subwofer nebo něco jiného , co myslíte?
nabitá autobaterie+radio+repro 4xnapájet z rádia+zesilovač (např 2kanál v můstku,nebo monoblok)na pohon subwooferu+basák v ozvučnici=poskládat na nějakej vozejk a zapojit...
Chtěli jsme to dát třeba přes discmena ale dobře takže koupit autorádio a jaké repro potom k tomu? Nemusí to být žádná kvalita půjde spíš o výkonost a to rádio nevím jestli to v poho utáhne? Baterky máme dvě nové jen na to, zesik mám již vybraný monoblok magnat takže už jen ten woofer bude stačit třeba obyč. tuba?
obyc tuba stacit nebude... volil bych asi nejaky jiny zes nez magnat
kdyztak mi napis na icq nebo na mobil. jsem z Otrokovic

15.10.2008, 10:57 |
Yawor 1) přečti si pár informací do začátku ohledně zapojení,kabeláži, ozvučnic,parametrech zesilovačů a reproduktorů, akustickém zkratu a pod..
Třeba zde
[ Link ] 2) záleží na financích, a nevím jak moc velkou plochu se chystáš ozvučit, nicméně na obyč hudební "doprovod" stačí buď varianta ala basstard nebo silnější 4kanál, 2 výstupy na reproduktory, 2 výstupy můstek na SW.
3) pokud jde o výkonost/počítám že myslíš hlasitost/, pak je pro Tebe klíčový údaj o citlivosti vybraných repro i SW /viz bod 1/
V tomhle případě by i Tuba byla řešením,stejně jako nevidím důvod pro NE pro magnat zesik, pamatuju kdysi ve středověku na Strahově JRovu Magnat tubu s pár wattama /starej Bull power či co to bylo/ a co se týče hlasitosti tak to byl poměrně slušnej řev.
Spíš napiš konkrétní typy toho co ti padlo do oka a mi ti pak řekneme zkušenosti atd.
mozna jsi mohl napsat jake vykony ten mono od Magnatu ma
dalsi vec je kolik do toho chcete investovat
spis by me zajimalo jak velkej okruh okolo toho voziku chces aby byla slyset hudba
tubu bych teda nevolil, spis nejakej br box nebo koupit samotnej subik a postavit mu box
No tak s tím okruhem je to problém říct samozřejmě co největší, co se týká financí tak těch moc není. Je mě jasné že když chce člověk opravdu kvalitu zaplatí dost peněz sám mám v autě vše od magnatu a vyšlo to přes 40 000Kč. Tady nám jde o to že tato sestava bude hrát jen jednou za rok a prostě tak aby to šlo slyšet. Proto počítáme s nákupem použitých komponentů viz. aukro, sbazar apod. Sume by měla být pro začátek někde okolo 5000-6000Kč s tím že autorádio a baterky do toho nepočítám.

15.10.2008, 14:10 |
DaveX Najdi tady někoho ochotného, který tam na tu pařbu zajede, pustí pár songů a zase odjede :) bo za 6000 toho moc neseženeš :) záleží zase jak moc chceš aby to šlo slyšet že jo
Jasně nějak to vymyslíme. Něco se poskládá s tím že něco můžu vyndat z auta sám jako wofer třeba a zesik k němu asi taky.
takovouhle sestavu na reklamni akce jsme uz staveli, ma to jedna reklamka a pronajimaji to na ruzne akce, pokud chces muzu Ti na ne dat telefon a muzes se jich optat
Jako Dave: za ty peníze můžeš nechat někým ozvučit svou akci, rozhodně ne ale postavit. soustavu. kdybys přidal jednu nulu, začalo by to být o něčem, ale ozvučit něco venku - každej to bere jinak. pokud opravdu ozvučit, tak by sis musel připravit cca 150 000, jinak to bude jenom takové to "venkovní požvýkání"
akorát jsem chtěl napsat že Králík už to dělala, jezdilo to myslím po Mimoni, hralo to obstojně ;-))), na vesnickou rajdovačku stačí
cendler: jestli myslis tu 4kolku se sony tak to della cts.cz, my delali neco jineho, existuji uz dvoje zarizeni pro tyhle akce, slysitelnost byla pomalu 200m
Kral007 : aha to jsem si právě nepamatoval
Dej fotečku cos vytvořil, jsem docela zvědavej.