Navštíveno 4246x

zajimavej problem, do ted jsem si myslel ze mi to celkem rozumne "hraje" ale dostal jsem se k gothic-(symphonic)metalu a hodne rychle jsem o ten pocit prisel, jako by vubec repraky nestihaly, slitej zvuk, rozeznat nekolik kytar od sebe je nemozny, je to jedna velika slitina zvuku, to nemluvim o bubnech. jedine co ujde jsou porad jeste vokaly zpevacek :-D vysky jsou dobry, ale zbytek to je silenost. co s tim? o vikendy zkouseno na dvojich repro a tak nejak bez rozdilu... muze nekdo poradit? jestli s tim jde neco udelat? co jsem zkousel laborovani s radiem tak jsem taky k nic moc rozumnymu neprisel :-( stve me to rad bych poslouchal i v aute... jo a pls bez debilnich narazek na cokoli jen k tematu jo. dik
tenhle žánr je mi sice dost cizí, ale některej alternativní rock co je zase moje hobby má podobnej problém a upřímě, někdy je špatně samotná nahrávka, jakoby ve studiu ten zvuk nepobraly mikrofony, protže to podobně divně hraje i na slušný domácí sestavě, ale zase to je kus od kusu, netroufnul bych si říct že to tak je u všech, to určitě ne. Jinak na tuhle hudbu pokud možno hedvábný vejšky, papírový středobasy a rádio ne//Alpinu.
escudo nechtěl by jsi se přejmenovat na unalpinátor? :-))
to je o mě všeobecně známo :o) ale tohle si kdykoliv obhájim :o) až někde uslyšim rock na alpině tak abych u toho neměl tik v oku, tak to rád přiznám, zatim se nepovedlo :o))

28.10.2008, 23:31 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2008-10-28 23:31:55
:-)
Escudo na ME EMMA by si si toho asi moc nevypocul, kedze 70% aut malo //A F1 ;-)
já poslouchám, ale zatím se pořád snažím najít nějaké dobré nastavení......
Já to vzdal,kdysi jsem i kvuli týhle hudbě prodal morel.Ted s rs6 je to o kus lepší,ale kvalitně poslouchat se to nedá :)
O kvalitě nahrávky to je taky,ale v týhle hudbě bud neexistujou kvalitní cd nebo je to moc zhuštěný a měniče prostě nestíhaj.
Poslech bych si někde Within Temptation,hrajou někomu dobře? :)
Budu ted pokustonovat se dveřma,tak si pak mužeš poslechnout.Ale stejně se obávám :(
-gregi- to věřim :o) tahle soutěž je originalitou známa
Budha: Hrajou ale doma na sloupech a sw vyšší řady od Cantonu:-))
aha, takze hedvabny vysky mam, papirovej stred noo asi jo no :-D a alpinu nemam, takze pozadavny splnuju ;) ale nic to nemeni na tom ze to nehraje, i kdyz jak nahore nekdo pisete tak ono to nehraje nijak zavratne ani doma :-( takze asi neresitelny problem...
Majk-fox: no doma na Tannoykách to taky jde poslouchat :-)
Jestli by se nevyjádřil nějakej majitel 3w,tam by to možná mohlo být o fous lepší.....
aha, to mozna jo, neb by se ty pazvuky treba rozlozili v 3way na zvuky
tak koukam ze nejsem sam kdo resi tento problem.ptz kdyz si pustim nakej hipec nebo pop tak to hraje paradne,ale kdyz tam nalozim metalek tak to je desny,zkusil sem to resit origo cedama nebo flacem,ale stejne se to neda poslouchat tak nahlas jak bych chtel :(
jj presne, po tichu , nebo primerene se do jakstaks da, ale nahlas to je desny...

29.10.2008, 16:08 |
Smrada (M)
Ac tomu vlastne vubec nerozumim, myslim si, ze na 3way to poslouchat pujde lepeji, protoze vic menicu si ty vsechny slozity frekvence lepe rozdeli a nebude se to navzajem pobijet. Holt je to trochu slozitejsi hudba, kde i stredove frekvence hrajou dulezitou roli

29.10.2008, 16:09 |
Smrada (M)
Nahlas dochazi k vetsimu pohybu membrany tudiz vznikaji pazvuky. Alespon tedy teoreticky
A není to tím, že je akustický tlak už pro uši moc velký? Poslouchám převážně metal, převážně v autě, na repro Morel Tempo 6 na Xetecu 5G900, hrají až do 3/4 hlasitosti "normálně", pak bych řekl, že spíš nestíhají uši, než repráky, protože je celkem rozdíl mezi AC/DC, kde je prostě zvuků míň a můžu hrát hlasitěji (i když uši rychle bolí, než Nightwish narvaný frekvencemi.
no ja sem prave ted u tech NW :-D coz bude asi zasadni problem... a fakt se mi to nelibi, doma to hraje o mnoho lepe :-( pritom je to origo cd zadny mp3... ze nehrajou Scooter a podobny "hity" na to jsem si zvykl, ale u tehle znacne promyslenejsich zvuku jsem si myslel ze by to i hrat mohlo a ono asi fakt ne :-(

29.10.2008, 19:01 |
Escudo | Upraveno: 2008-10-29 19:03:18
v podstatě je to tak jak řiká smráďa, jde o to že při vyšší hlasitosti a výchylce měniče nestíhá membrána řádne rozlišit frekvence, respektive je zahrát čistě, to je důvod proč jdu do aktivního třípásma, hlavně elektrická kytara. U třípásma je velká výhoda že můžete vejšku ořezat podstatně vejš než u dvoupásma, zbytek dohraje středotón a vejška pak nemusí zbytečně hrát nižší frekvence kvůli kterejm pak zase kazí ty vysoký. To samý platí o středobasu, to že bude hrát dobře hloubky už tolik nebude ovlivňovat středná pásmo, protože od toho tam bude střed :o)
takze mi chce rict ze mam prodat ty troje kompa co mam doma a v aute a koupit si jedny tripasma :-D a kdo mi udela tapecak :-((
a nebo jen dokoupit střed
a vymenit zesik, nebo se vratit k pasivu a sehnat tripasmovou vyhybku...
spíš dokoupit jeden zes kterej bude umět ořezat frekvenci, pasiv je na tuhle hudbu v autě fakt voser :o( když už tak aktivní 4way výhybku

30.10.2008, 00:43 |
Sodom Zdar metalisti a podobný pacienti:-)Já jsem taky přes ten metál a mám stejnej problém.Např. Children of bodom
mi doma na stařičkým Denonu hrajou skvěle a v autě na dvoupásmech Radical audio je to sotva průměr:-(
Známy mal podobný problém v byte, sťažoval sa na zlievanie zvuku u tých "metalov". Riešili sme to výrobou bední doma s osadením jednej (nemeckej) firmy a výhybka mala dosť krkolomné výsledné deliace frekvencie 350/7000Hz. Pri takomto delení to začalo byť počúvateľné. To najviac napchaté pásmo hral len jeden reprák (stred), ale bez frekvencií pod 350 Hz, tak už membrána toľko necvičila zbytočne, ako pri nejakom stredobase, čo fičí do 3,5kHz. Takže ako píšu viacerí, viac pásiem v tomto prípade bude na osoh a asi ani tým aktívom sa nič nepokazí...
Tak na rokec musim predky hodne oriznout, tak na 100Hz, sub nechat padnout az na 50Hz a pak mi to obstojne hraje. Z kapel hraje dobre ACbleskDC, ty metalovejsi, death metal tam poslouchat moc nejde, neb asi zvukari tehle kapel jsou zhuleny...
Nicmene takova Bossa, Salsa, ta je poslouchatelnejsi lip...
Jestli je v tomto topiku nějaký severomoravák, dal by se dohodnout poslech? Rád bych naposlouchal i něco jiného, než mám sám...samozřejmě metalového.
hele tappiku oriznuti komp na 100 fakt dost pomohlo :-D sice jsem prisel o polovinu kytar a o celou basovku :-D ale s tim sem prysel i o ten zvukovy motanec co vyrobila smes vsechn tech nastroju :-D zkousel jsem jeste 80hz a to pak i dostane trochu kytak, ale niz na svych 63 fakt nemuzu. basak jsem hybal z 63 na 50 jak kde a jak pri cem...
v podstatě to je to co jsem popsal že eliminuje třípásmo
no jasne, predtim se to michal a ted to tam chybi logicky by to na to co chybi chtelo dalsi menic ;)

31.10.2008, 16:33 |
Sodom Pánové touhle diskuzí ste mě rozhodily:-)To abych přehodnotil plány a poohlíd se po třípásmech..
no jen pozor pánové, zatim jsem neslyšel pasivní třípásmo který by bylo lepší než leckterej dvoupásmovej aktiv a na nastavení aktivního třípásma je potřeba jednak HW a jednak nějaký zkušenosti :o) jinak se spousta peněz promění v haluz :o) v tomhle je domácí hifi 100x jednodušší
Metal všeobecně je pro reproduktory problém a náročnost vyšší. S těma nahrávkama je ten problém až příliš častý, a opravdu nemusí vždy jít o problém reproduktoru. Ale co jiného poradit než kvalitní, silný a hlavně velký reproduktor (velká dynamika) do uzavřené uzvučnice. Nic jiného malého do auta prostě nikdy tak nenakope, aniž by byl problém jinde...
Osobně bych na metal dal repra slehkou membránou, vyšší výchylkou a dobrý zes na adekvátní kontrolu měničů, toť asi vše :-) , ideál papíráky nějaké ... tedka jedny bastlim do auta, tak zkusíme metal na MCi, pak ukážu
I já posluchám Hard and Heavy a rád bych to s někým prokonzultoval popř poslechnul konkurenci, co si udělat nějakej H & H minisrazík někde v podzemních garážích v Praze.

31.10.2008, 18:39 |
Sodom Srazík je dobrej nápad.Já bych určo přijel.Jsem z prahy 7

31.10.2008, 20:54 |
angus CharlieCh: chystám se morel tempo 6 taky koupit.. říkáš tedy, že rock, hard rock, blues a podobnou kytarovou hudbu zahrají dobře?
buddha: říkáš, že si morely prodal. Já poslouchám hlavně uvedené výše, ale i elektronickou hudbu (DNB), myslíš že se mám tedy porozhlídnout po jiných kompech?
srazík neni problém, můžeme něco zorganizovat jako posledně

31.10.2008, 22:37 |
Etien (M)
esemesak: ja... ;-)
timto reaguji na nazev prispevku...
Mno také bych si rád poslechl třeba Slipknot na nějaké sestavě co to zvládne kvalitně zahrát, když jsem si to pouštěl u známého v autě, kde mu docela dobře hrálo duc duc,i když duc duc hraje dobře asi každému :) tak po puštění Slipknotu, nebo i Guana to byla hrůza o děs.
2 angus - ano, takový je můj subjektivní názor :-)

01.11.2008, 14:46 |
Sodom Tak co by jste řekli na srázek zítra třeba v 10:00?
Kdo by přijel?
zítra je pro mě pase, chce to víc dopředu
srazík určitě jo.Ale auto v servisu,zesik na cestě.
Dřív než další týden nemužu :(
angus:tempa mě neoslovily,mě se prostě líbí jinej zvuk.Pomlouvat je nebudu,ale za ty prachy jsou lepší volby....
tak ja mam po dnesku nepojizdny auto taky... kurva fix

02.11.2008, 17:04 |
Sodom Týden už by mohl být dost do předu:-)
nevim jestli to dam behem tydne dohromady, spis pochybuju...