Navštíveno 4100x

Dobry den.
Po par mesiacoch jazdenia so seriovou hudbou som sa rozhodol skoncit toto trapenie a prestavat povodnu aparaturu ,ktora mozno vyhovuje priemernemu posluchacovi ale ja mam o nieco vyssie naroky na posluch hudby v aute (tak asi ako vetsina ludi na tomto fore). :) Chcem to riesit vsetko naraz a preto by som uvital vase postrehy a nazory.
Do samotnej konstrukcie dveri a tapacirov by som najradsej nezasahoval(mam namysli rezanie doorboardy a pod).
O zdroj signalu sa bude strat uz zakupeny a nainstalovany Alpine CDA-9884 R.
Dalej planujem komponentne repro do prednych a zadnych dveri +tlmenie dynamat
Neviem najst rozmer a montaznu hlbku prednych a zadnych reproduktorov ale vyzera to na 16,5cm
Podla parametrov a ohlasov na forach by som ako predne volil Hertz HSK 165 alebo Morel Pulse/Tempo 6" pripadne nieco v pribuznej kategorii. Do zadnych dveri by postacili aj neake repro z nizssej kategorie. Dalej neaky vhodny zosilovac podla vasho doporucenia..
Subwoofer je uz starsi model Hertz HX300 (4ohm) v uzatvorenej ozvucnici (podla qts patametrov vyhovuje) ,ktorej objem by som ptreboval poradit pohananhy docasne Z2200 ,ktory by som radsen nahradil vhodnejsim zosilovacom podla vasho odporucania.
Povodnu baterku 44A/h casom taktiez caka vymena za silnejsiu + kapacitor
Napajaci kabel mi ostal zo stareho auta 50mm a Cince taktiez.
A tiez by som privital vas nazor na imprint co ponuka Alpine
Takze zhrnutie: 2x predne repro
2x zadne repro
? zosilovace na preedne a zadne
repro
Rozpocet 35tis.
Za odpovede vopred dakujem.
sorry za OT ale nedá mi to....
Tak přesně takhle by měl vypadat správně položený dotaz.
Uděluji pochvalu Váš okop může být vzorem ostatním okop...... soudruhům ;-))
jako Zephyr, je vidět že už máš určitej přehled kterej ti do budoucna ušetří spoustu peněz :o) Dá se říct že ani jednim výběrem (Morel X Hertz) neuděláš špatně, já bych třeba přihodil do rozhledu Helix P 236 Precission nebo Dego SP 650, ty druhý hrály velice dobře i v pasivu. Určitě bych zauvažoval i nad koupí použitých komp, tam se pak za tyhle peníze dostaneš o několik tříd výš, ale záleží jen na tobě. Zadky tolik řešit nemusíš, tam bych koupil nějakou nižší řadu od značky co budeš mít vpředu. Zesilovače, tady je toho opravdu hodně na výběr, Nakamichi, Helix, Harmann Kardon, střední třída se pohybuje kolem 10k
no přidam se k Escudovi.Akorát bych teda vynechal prozatim zadek,ale to je tvuj boj :)
předek: Helix rs6 cca 12 tis
zadek: Helix e 136 esprit cca 3,5 tis
helix e40 esprit cca 10 tis
tady bych ale zvážil helix A4,za ty samý peníze se daji na ebay.4 kanál aby si měl event na zadek nebo na aktiv.
baterka optima cca 5500 tis kapik vynech
dynamat cca 5 tis
to je 36 tisíc.Rsa jsou za ty peníze hodně dobrý,akorát nejsou v modě narozdíl od Kicxu...nebo jak se to píše :)
A všechno se dá sehnat i o něco levněji.....
součet
nj, jenže člověk musí počítat komplet kabeláž + instalační materiál, to je taky tak 6k minimálně, pokud RS6, tak jedině aktivně, na 9884 by to byl porod, zajímavý inzeráty měl na bazaru wir
Escudo:kabely má píše ne? No to radio si asi nezasloužej :)
Ale stejně se s nama nebaví :D
to: Zephyr_Killer dakujem za pochvalu :)
Zapojenie bude pasiv. Takze Rs6 mozme vynechat.
Po tazkej debate s kolegom sme dospeli ku Harman Kardon CA470 a Audison LRx 4.5.
HK bude fajn, ale pozor na výběr komp, musí to být něco co nemá ostré výšky, jinak to bude fuj, ale nebude to vina HK :o)
Co si myslite o kombinacii HK CA470 + HSK 165 +DSK 165.1... Popripade mi prosim poradte neaky iny vhodnejsi zosilovac :)
Pokud by jsi měl zájem o komplexnější řeší za trochu jiných podmínek, klidně napiš, nejlepší by byl mobil
... HSK 165 jsou zajímavé,ale DSK jsou základní repro, plně nevhodné na HK ....
Kombinací kolik 4kanálu, je plná řada, spíše jsem o vhodné kombinace, neni to jako domino , čtyřka ke čtyřce a 8 k 8 ...

04.11.2008, 16:19 |
jute Ročiak: Písal som Ti na mail.
Tak vcera som zohnal Hsk165(do zadnych dveri) a v pondelok by mi mal chalanisko dat vediet za HSK 163(predok)
Aky 4kanal by si zasluzili tieto repro?
Ja jen k tomu HX300 - presne tuhle kombinaci jsem mel a ten woofer se na Z2200 fakt trapi:( nezaslouzi si tohle muceni.. Pak jsem ho mel chvilku na kW Hifonicsu a zlepseni o 100%:) ale udajne idealni zesilovac na HX300 je Audison LRX 1.400, koukni po nem, uz se necha sehnat za rozumne penize..
Audison LRx 1.400
1 x 300W @ 4 Ohms (12V - 0.3% THD)
1 x 350W @ 4 Ohms (13.8V - 1% THD)
1 x 650W @ 2 Ohms (13.8V - 1% THD)
1 x 900W @ 1 Ohm (13.8V - 1% THD)
Fuse: 60A
Toto som nasiel na webe. Nechcem rypat ale ten sub ma 4ohmy a 600W(RMS)
Nemyslel si nahodou Audison LRx2.9 ten ma v moste 900 (4ohm)a mozno by sa dal zohnat za 11000Skk
A to ze sa trapi na Z-ku to s tebou plne suhlasim.. :(

08.11.2008, 12:02 |
137 | Upraveno: 2008-11-08 12:06:44
...nechcel by si sa vybrat cestou nejakych lepsich zosilovacov DLS?...
...k imprintu...uz som to tu x-krat pisal(aj u nas na go4sound.sk) ze to nie je riesenie na audiofilske aktivne zapojenia...ale ak budes stavat pasiv tak by som do toho siel....vela vsak zalezi na spravnom nakalibrovani...v tom viem pomoct a odporucit dielne...kludne sa mi ozvi na mail alebo na 0944141437...
137: po DLS uz pozeram dlhsiu dobu ale ... Audison a Hertz by som vedel zohnat za skladove ceny (nove zo zaukou) A dakujem za kontakt..
Ajo, ty mas HX300 jednocivku, tak LRX je samo super na HX300D dvojcivkac.. Tak to nic:o)
Taakze hsk165 su uz u tatina este cakam na 163 a LRx 2.9....
Takze po dlhsej dobe som tu opat. Medzicasom sa mi podarilo zohnat od Hertzu HSK163 (3-pasmo 150W RMS)
Chcel bu som pocut vas nazor na to keby som ich pohanal 2-kanalom od hertzu a to: Hertz EP2x OUTPUT POWER (RMS) @ 14.4 VDC, THD 1%:
220 W x 2 (4Ω)
350 W x 2 (2Ω)
700 W x 1 (4Ω)
O hertzoch som toho vela nepocul tak by som rad vedel as nazor.