Navštíveno 5624x

Vím,že už to je poněkolikátý, ale sami dobře víte, že před koupí lepší konzultovat a rozmýšlet než pak bejt nasranej ze špatný koupě...
jde mi o basák do kufru,bude poháněn
zesilovačem RODEK R680A2,měl by mít v můstku naměřeno 296 RMS (i když udává 260).
pořád nevím jestli koupit box nebo samotnej reprák a box si vyrobit...
pořizovat s výkonem přes 300RMS mi asi nedoporučíte.
cena by měla být do 4tis.
je lepší řešení koupit za 2,5 repro a do 1,5 postavit bednu,nebo za ty prachy seženu stejnou kvalitu už v boxu?
měl by mít 12" ale 10ce se nebránim.
poslouchám HIP HOP, DANCE.
radši bych čistější zvuk (tedy uzavřenku), ale vzhledem
k hip hopu by byl asi lepší bassreflex co?
díky za vaše postřehy a zkušenosti.
ja ti muzu nabidnout Spinner Audio M-Serie 12" / 300wrms
hraje moc dobre mam sam 2x15" v aute
jinak bednu muzes postavit klidne i sam na tom nic neni parametry ti muzu kidne na toho spinnera vypocitat
ale existuji i uz hotove bedny
v bassreflexu budes mit vetsi tlak nez v uzavrence a kdyz to mas na Hip Hop a dance tak bych nedaval uzavrenku
to spis kdyby si poslouchal prevazne rock

co třeba tento POWERBASS, to by neměla bejt špatná volba ne?
[ Link ] akorát nechápu, že u hotovýho boxu udávaj výkon 250RMS???
[ Link ] má někdo z vás s tímto wooferem zkušenosti,nejlépe kdo ho má v kufru?:-)
Jednak ten rodek nebude mít takovej výkon - s trochou štěstí na kilohertzu při parádním napájení ano, ale v obyč autě, kde ho týráž až ke 30Hz se asi pan měřící velmi jemně řečeno posral....
Příkon repráku je nepodstatný. může mít klidně kilowattu. To nehraje roli. Prostě se do něj bude pouštět méně.
Stavba reproduktoru: pokud jsi zručnej, rozhodně postav sám, lidi ti poraděj.
Průměr reproduktoru: záleží jen na tom kolik bordelu chceš udělat. 10" by měl stačit na hlasité ozvučení auta uvnitř. Pokud chceš stáhnout okýnka, a čumět jak to provokuje lidi, nebo zajet někam na hřiště za kámošema, a pustit si k pivu dobrou hudbu, tak to možná bude málo.
Uzavřenka/Bassreflex. Pokud není repro nějaké "polovičaté" (mnoho autohifi repro je), tak konstrukce záleží na dvou proměnných - tvoje chutě a reproduktor sám. obě mají stejnou váhu. Nejde vzít každý reproduktor a prásknout ho do zavřenky jen proto že máš pocit že to bude přesnější. Takhle to nefunguje. Nevyplatí se to.
powerbass aspon co je muj nazor,neni moc dobra volba.Ten co mas v odkazu mel kamos,delal jsi na nej ozvucnici sam,rikal ze je vse dle vyrobce,a na muj bull audio se teda zvukove ani tlakove necapal!

31.10.2008, 20:31 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2008-10-31 20:36:26
tak to nevím, podle jakého výrobce to dělal.. :-) S Powerbassem řad S a M mám bohaté zkušenosti a můžu tě ubezpečit, že Bull se na něj nečape..
Jinak máme skladem..
[ Link ]
Kicker: Jaké bylo napájení toho PB?
Na hip hop a dance bych také volil raději BR bednu, ale i v uzavřence to hraje pěkně...
crashpc:
"Příkon repráku je nepodstatný. může mít klidně kilowattu. To nehraje roli. Prostě se do něj bude pouštět méně."
za takovyhle prispevky bys mel dostat postih
1kW SW bude urcite hrat s 260W skvele ze?

01.11.2008, 16:03 |
jao01 A co Helix ma dobru citlivost vykon tiez zodpoveda tvojmu zosilovacu a aj cena je dobra
[ Link ]
collin:mel na na nej tusim tento
[ Link ]
Ten co sem dal jao hraje pěkně(slyšel jsem). Nebo mužeš zvolit Helix P8 precision.
myslím, že zrovna ten PB je na rodek R680 dobrá volba. už jsem ho dával i Žralokovi a ten si ho nemůže vynachválit..
Mám Helix W12 naprodej, mám BR i CLosed ozvučnici, kdybys měl zájem, ozvi se...
Collin:a stačil by 8"covej na některý levnější 12ky?
neřikej že ten rozdíl v objemu a rozměru nehaje takovou roli...
[ Link ]
dave1984:poslal sem ti mailík
Dave: Kolik jen za uzavřenku? foto?
Lsimak: Pokud to máš jen na doplnění basu tak v 25cm nevidím žádný problém, navím v 25cm má ten Helix jen uzavřenku kolem 15l. V BR 25l. Ta 30 má uzavřenku 26l a BR tuším 45-47l.
Lsimak:
urcite nemuzes srovnavat 8" z 12" kor kdyz chces poslouchat hudbu z nizima frekvencama to ti ten 8" proste nezahraje je to rychle woofer ideal tak na rock mozna i nejake ten dance ale nepocite ze zahraje neco kolem 30hz nebo niz
kdybys chtel tak ten Helix dark blue 12 me tu lezí v krabici uz asi tri mesice,mel sem ho mimochodem prave na Rodeku 680A. Tak kdyztak napis nebo zavolej,nechal bych ho za solidni peniz.
má někdo zkušenosti s tímto wooferem???
SPL V-12S4
[ Link ]
kral007:
ano, bude hrát skvěle. cca jako s 1kW zesilovačem ztlumeným na třetinu (obrazně řečeno).
Měl jsem v autě B@C 12TBX100, a na MacAudio Z-2100 (Naměřeno 130W) to rozvibrovalo zpětná zrcátka tak, že při jízdě nebylo poznat co za tebeou jede. Když o tom víš prd, tak se do toho nemotej.
Lsimak:
I tenhle SPL mam
[ Link ] jinak je to skvele woofer
Kdyz tak me klidne napis na ICQ nebo zavole udelam ti i na tenhle woofer cenu.
kleneex:upnul si nefunkční link
me funguje
jinak www.nobassnofun.cz
ale stejne neni tam zatin co videt jen ze mam SPL Dynamics
Crasjpc: opravdu ted nevim jestli si delas srandu nebo jsi opravdu uplne mimo. Fakt bych chtel videt skvele hrajici 1KW woofer na zesilovaci co dava 250W. Az budes neco takoveho mit,tak dej vedet,chtel bych byt u toho..
Crashpc-Já nevím,proč to děláš a zda to máš za potřebí..
On kral toho postavil dost-ja ho neznam,ale ty o nem tvrdis,že ví prd..Proč?:-)
Vím,že nejsi klasický"ucho",ale proč to nevysvětlíš?
Daleko důležitější u wooferu je citlivost a jeho ztratový činitele..Jasný,že může hrát woofer s kilowattou bombově na 250W-když bude mít citlivost 95dB/1W/1m,jak bude hrát při 250W..Pak vezmi Klobouku woofer s kilowattou,co bude mit citlivost 85dB,coz je bezna praxe a ten ti opravdu bude hrát podstaně méně..
On ten Příkon repro fakt není až tak podstatný..:-)-a dodnes nechápu,proč všechny shopy u repráků uvadějí výkon,když mají účinnost tak malou,že je to nesmysl.

04.11.2008, 15:12 |
MaxxT Crashpc: ja bych se do Krale moc nenavazel.. myslim, ze ten o hudbe vi vic, nez ty za cely svuj zivot poznas. :-) navic ... je smerodatny, ze ti vibrovaly zrcatka? ja mel v prednich dverich 600 a 600 rms a zrcatka se ani nehly. :-) nemluve o tom, ze jsem mel 1kw basak, mezi prednima sedackama.. tim bych teda mel rict, ze jsem mel asi spatnou autohifi sestavu.. :-))
jsou watty a je citlivost.. citlivost ti dela hlasitost.. :-)
reaguju na utok. Zadnej postih, staci spravne vysvetleni.
klobouk: mel jsi napsat driv, kdyz jsem to 12TBX100 jeste mel.
wattman: protoze predem odsuzuje 1kW repraky poveseny na 250W zesilovaci. se vsim souhlasim, ale kral asi ne kdyz me za to chce nejak postihovat.
Maxxt: no, kdyz jsem to s tou citlivosti tvrdil pred pul rokem, tak jste me vsichni fakovali, tak se vzpamatuj.
jeste jednou to zopakuju - To, co ma reproduktor napsany jako prikon je zbytecna informace, zatimco treba parametry civky reproduktoru, ze kterejch se da soudit hodne, u vyrobcu povetsinou chybi.
ja se hadat nehodlam, ver si cemu chces ale nesir zmateny info.Nasi zakaznici jsou spokojeni a to je pro mne hlavni :-D
kral: neres ho, je to PA a na nej plati pouze OP
To není žádný zmatený info. psaný příkon reproduktoru je informace k ničemu, maximálně do počtu, jako informace. Stavět se na tom nedá.
route: je jedno jestli je to PA nebo ne. Viz MaxxT.