Navštíveno 4265x

zdravim vas.ja mam asi dementni dotaz,ale prece jen se zeptam.k cemu slouzi nastavovani 80,100... Hz na radiu. vyuziva se to kdyz nemam zes ani sub? popripade jakou hodnotu mam mit nastavenou?(je tam 80Hz).diky
to je delici frekvence pro sub, nejvyssi frekvence kterou sub zahraje, pokud sub nemas, at nastavis cokoli nemel by si nikde slyset zadnou zmenu ;] a tudis na to nesahej a nech to byt ;]
ok.diky.myslel jsem si to tak trochu

03.11.2008, 11:17 |
J0hny michale jak muzes vedet ze mluvi o LPF ... muze to byt tak jak rikal michal ale muze to byt taky delici frekvence na repracky aby si jim orezal basy (HPF), muze to byt i stredici frekvence basu, ale to by tam byla jeste hodnota Q a gain takze by sis dal treba 100Hz, rozsah (Q) na 1 a pak normalne muzes na ty frekvenci posilit basy, rozsah je v jak velkym pasmu ...
no to samosebou nevim, ale pokud se pta clovek takhle, tak asi o dane problematice vubec nic (nebo nic moc) nevi, z toho usuzuji ze nema buh vi jak drahe radio na kterem by se dalo nastavovat kdo vi co vcetne HPF na repro, pripadne Q a gain jako u hodne vybavenych radii... prot tipuji ze to bude tak jak rikam ja ;)

03.11.2008, 11:47 |
J0hny hmm tak treba HPF, i stredici frekvence vcetne Q a zisku ma tusim ze kazda alpinka i za 3 tisice ;) pioneer i levnejsi asi
tak to tusis spatne, pac kdyby mele kazda alpina za 3 tis ful pasmo vyhybku, jako ze teda urcite nema, tak by si kupovali vsichni socialni alpiny za 3 tisice a staveli je do aktivnich zapojeni (pac jak znamo u pasivu sou ti delici frekvence jaksi k nicemu kdyz mas na repro pasivni vyhybku) a nekupovali by modely vyssich rad... ver tohu ze HPF a LPF na kompa, fakt kazdy radio nema a uz vubec ne za 3 tis...

03.11.2008, 13:10 |
J0hny no tak ja treba mam alpinku 9882, nevim co stoji neco kolem 4500 a ma HPF ver nebo never :D a ja nemluvil o "full pasmo" :D vyhybce ...
tak pokud mas na kompech hpf a lpf, tak to uz ti chybi jen delicka pro vejsku a pro basak a jelikoz tuhle zakladni pro sub 50/80/100 ma fakt uz kazdy radio, tak to uz skoro full pasmo bude. ale to je jedno, to je slovickareni ;) kdo co ma nebo nema, fakt neznam vsechny radia a jejich parametry a ani po tom netouzim ;) takze tak...

03.11.2008, 13:17 |
J0hny ja nemluvil o zadnym lpf omg... mam hpf vyhybku pro predni a zadni repro, o subu sem nic nerikal, muzu si proste orezat repra krom subu, frekvence jsou 80/120/160 Hz
jo jako ze mas jen HPF u komp hmm no a k cemu ti to je? pokud mas pred kompama pasivni vyhybku? ktera je tam prave proto aby orezala ty dva menice o frekvence ktere zahrat neumeji, nebo pri kterych uz by zkreslovali?

03.11.2008, 16:57 |
J0hny no ona ta vyhybka je tusim na 33Hz HPF pro stredobas, ale mam sub a ten hraje az do asi 75Hz takze muzu odlehcit kompum tim ze je necham hrat az od 80Hz kdyz to pod tim hraje subac to je logicke pane :-))