Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Technologie vyroby repra

o Navštíveno 3478x o
o 05.11.2008, 21:35 | yethy
Zdravim!
Nevite nahodou nekdo o nejakem uzitecnem odkazu kde by byla popsana technologie vyroby repra?Jake se pouzvaji materialy,vyrobni postupy atd. Muze byt i v anglictine. Zkousel jsem neco googlit ale nic poradneho jsem nenasel. Mam to jako projekt do skoly, mely by to byt hlavne obrazky a ma to byt na 40 stran,tak jsem zvedavy jak to zvladnu.
Diky moc za pripadnou pomoc!

o 05.11.2008, 23:01 | Crashpc
40 stran? no to bude chtít hodně kreativity a praxe, kterou těžko shánět kvůli práci do školy. Dost toho je ale na youtube :-)
o 06.11.2008, 01:44 | koren
v autohifi(casaku) byla kdysi reportaz z fakriky Focalu, tusim ze s tim mel neco spolecnyho LadaN
o 06.11.2008, 10:29 | Squere
na discovery bylo jednou v "jak se co dělá" výroba repro
o 06.11.2008, 12:15 | Crashpc
to je právě i na youtube, ale přeložený přepisy textů stejně dokupy nedaj 40 stránek, i kdyby se stavěl na palici.
o 06.11.2008, 12:21 | yethy
To je blbe,ze se toho neda moc sehnat,ale zkusim to pohledat alespon na tom youtube,jestli se z toho nedaji udelat screeny a vytahnout nake informace. Muzou to byt hlavne obrazky, textu tam tolik byt nemusi...
o 06.11.2008, 12:30 | Jujk0 | Upraveno: 2008-11-06 12:33:13
Nech sa páči, ak to náhodou ešte nemáš...

How to make a loudspeaker
[ Link ]

[ Link ]

o 06.11.2008, 13:46 | wattman
Vyroba repra se muze rovnat i vyrobe ozvucnice ne?-Bez te by byl reprak stejne na nic..:-)A o tom je literatury dosti.
Ale jinak velký letters a hodně obrázků..:-)
o 06.11.2008, 14:21 | yethy
wattman: To mas sice pravdu, ze bez ozvucnice je to na nic,ale s tim neuspeju, profesora zajima vyroba samotneho repra, bohuzel :-( Jdu omrknout youtube...
o 07.11.2008, 11:42 | Crashpc
to se dá ale různě propojit. výroba mechanických částí reproduktoru je přímo závislá na ozvučnici, ve které bude reprák pracovat, a tak jako důvod, proč musí být membrána pevná nebo nepromokavá nebo bůhví co, můžeš napsat, co se děje v ozvučnici za věci, že je tohle potřeba. Trošku kreativity chlape. pak třeba jednotlivým částem reproduktoru přidělit ovlivňování parametrů, a co ty parametry znamenaj. no dalo by se toho napsat snad na sto stránek :D
o 07.11.2008, 12:20 | yethy
ja to chapu,ale vysvetli to tomu profesorovi...Jeho proste zajima reprak jako elektromechanicka soucastka a chce popsat jak a z ceho se vyrabi. Vcera jsem stravil dost casu hledanim na netu abych zjistil, ze takovych info moc nesezenu. Ale slespon jsem si udelal predstavu o tom co se da najit, tak s nim jeste prokonzultuju co presne od toho ceka. Jinak kdyz dam hledat jednotlive casti,jako treba civku, membranu atd. tak se da najit neco z pouzitych materialu a alespon fotky techto casti. A pokud timhle zpusobem projedu veskere typy repro,jako ze i vysky (kalota, tlakac...) atd. tak si myslim ze neco na tech 40 stran snad nasbiram...
o 07.11.2008, 12:51 | wattman
Jeste mne napadlo zavolat primo do TVM,ze mas takovyto ukol,zda by ti nepomohli s nejakym materialem..
Pripadne mam doma knizku od Ing.Tomana z Dexonu-jmenuje se "Reproduktory a reprosoustavy" a o kontsrukci jednotlivych menicu je tam taktez popsano mnoho..
Kdybych mel chvili casu,mozna by se to nechalo i nascanovat..:-)
o 07.11.2008, 12:52 | Squere
mno hale mrknul bych po knížce od dexonu, reproduktory a reprosoustavy, tam si myslim že toho najdeš dost, tak zkus to lehce vycucat :-)
o 07.11.2008, 14:24 | yethy
OK, muzu zkusit oboje co tady pisete, jsou to dobre postrehy! Mrknu jestli nahodou tu dexonackou knihu nekdo nenaskenoval celou, ale pokud bys mel wattmane nekdy chvilku cas, budu ti vdecny, kdybys to alespon nafotil digitalem,to by uplne stacilo;-)
o 09.11.2008, 15:40 | wattman
Mas to v mailu-snad trochu pomuze...
o 10.11.2008, 10:13 | yethy
Diky moc, vypada to hodne dobre!
o 12.11.2008, 18:13 | Crashpc
no, v těch knížkách toho není tak moc, a popis samotného reproduktory jsem nikde tak rozsáhlý neviděl. Ale jak říkám. elektromotormotor je taky elektromechanická součástka, ale když vyjmenuješ jeho typy, materiály, ze kterejch je vyrobenej, proč jsou ty materiály takový jaký jsou, atd....
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3168 sekund.