Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > zaruky u JL Audio

o Navštíveno 3820x o
o 06.11.2008, 15:49 | clown
diky mensimu problemu s jednim zesem koupenym jen z hecu na zkousku jsem se seznamil jak se resi reklamace JLAudia v Nemecku .. :o))

takze prvnich 6 mesicu od koupe se pri problemu distibutor rozhodne, zda to vymeni, ci opravi ..,
po te se musi ukazat ditributorovi co to dela a on se rozhodne co a jak, zda se to nezabilo pri pouzivani :o)

ale vse pouze v pripade, ze jste prvomajitel ..,
ja jakozto druhy majitel, u ktereho zes behal v poradku pouze mesic, pak jsem jej chtel prodat dal a novy majitel zjistil, ze zes nebeha naplno, coz fakt nebeha, tak ja mam smulu :o) a protoze nemecke JLAudio, tedy zna vyrobni cislo zesu a vi komu se predtim prodal atd, tak na mne serou :o))

proste uzasne :o)) toto bylo jiz pro mne druhe varovani, ze si americko - cinske veci fakt kupovat nemam :o))

nebo, se proste asi nema rada Skoda Simply never, s US zesama :o))

protoze nemecky u mne nehori :o))

o 06.11.2008, 20:30 | MaxxT
tak ja nevim, ze se lidi tomu stale divi.. USA zbozi ma pouze 1rocni zaruku. Evropsky trh je daleko narocnejsi nez USA, tudiz jsou tady veci drazsi, protoze tu lidi resi reklamace. V USA lidi reklamace vubec neresi respektive hodne male procento, je to spotrebni zeme.. tam se kupuje vse nove na kratkou chvili.
o 06.11.2008, 23:24 | doronel
Co to má dočinění s tím, jestli je to USA zboží, nebo ne??? Pokud bylo zboží prodáno obchodníkem v Německu, tak vzniká obchodní případ na který se vztahují německé zákony a je jedno jakého původu je to zboží.
Neznám detaily, od koho a kdy clown to zboží koupil, a tak se neopovažuji vyvodit nějaké závěry.

Jeden problém ale může být změna distributora pro Německo v tomto roce. Od Sinsheimu je oficiálním distributorem pro Německo firma Audio Design (Hifonics, Crunch, ESX, atd.). Před nima to dělal deset let Comes Distribution. Já jsem se o změně distributora dozvěděl asi 3 týdny pšed Sinsheimem.
Pokud to zboží bylo například dovezeno ještě přez Comes Distribution, tak asi Audio Design nemá zájem řešit tuto reklamaci. Pro ně to jsou zbytečné náklady. Comes se na to asi také z vysoka vy..re, když mu to sebrali.
o 06.11.2008, 23:48 | doronel
Situace je ještě komplikovanější, protože v D existuje "Gewährleistung" a "Garantie", což jsou rozdílné pojmy. Nemám chuť to vše překládat a tak kdo chce, může si to přečíst zde [ Link ]
o 06.11.2008, 23:54 | pepe689 | Upraveno: 2008-11-06 23:57:09
[ Link ] a porovnání cen u nás -)))))))50%marže je celkem dobrá
o 07.11.2008, 09:13 | clown
jj, zmena dovozcu je asi nejvetsi pricinou, kazdopadne zesilovac prodam nejspise jako vadny .. , nehodlam ho za 200 poslat tam, za 500 nechat vyzkouset a za dalsich 700Kc poslat zpet, + bankovni poplatky, to tu dokazou opravit chlapci asi za stejne penize :o)

v USA se tomu moc nedivim, zes tam vyjde na nase jako u nas Magnat (250USD), zde v EU se prodaval za 17.000,- coz je na vyhozeni pomerne dost :o)

o 07.11.2008, 17:06 | kamil306
a co to je, 300/2?
o 07.11.2008, 19:22 | clown
ne .. jen e1800D :o), ale postup je stejnej :o)
o 08.11.2008, 10:49 | SilverGhost
A já vůl si chtěl koupit JL woofer
o 08.11.2008, 12:38 | clown
SG .., klidne .. ale jako prvni majitel :o) s CZ zarukou od Harryho, jinak nechci :o)
o 08.11.2008, 15:32 | kamil306
spíš co se s sw může stát? osobně ale neznám nikoho, komu by se slash rozbil...nižší řady beru, ono je fakt potřeba se podívat jakou to má doopravdy cenu - viz amerika
o 09.11.2008, 09:02 | mendo
spíš co se s sw může stát?.....boli pripady ze aj W6ka zdochla a nebolo to pri max.zatazi
o 09.11.2008, 10:05 | tappaja
Znam mraky pripadu, kdy ceskej prodejce-distributor, hledal ruzny klicky jak reklamaci neuznat, proste napise na kus papiru, ze si mysli to a to a ze reklamaci neuzna a muzes se stavet na hlavu a neudelas nic. To ze je u nas zaruka 2 roky je dany zakonem a asi hodne prodejcu, co ma zbozi od vyrobce jen s rocni zarukou skripalo zubama, kdyz vlastne druhej rok tahnou ze svyho.

Ja mam 9835 dobry 4 roky, koupenou v USA a v pohode, 12W6 tu samou dobu poslanou balikem z USA, repraky MBQ "second hand" z ebaye, zesik VRxo z DE, JL Slash 1000/1 second hand a nikdy zadnej problem, tuk tuk tuk.

Pokud by ten problem nastal, tak se rozhodnu, jestli to nechat v CZ opravit nebo pomalu za ty samy penize koupit to samy novy/jety.

Rozhodne nebudu delat zavery, ze jsem se spalil a nebudu kupovat cinu. (co tam dnes neni vyrobeny, ze jo...)
o 09.11.2008, 16:36 | clown
tohle nemelo byt v zadnem pripade nejaky osocovani znacky .., jen proste jsem mel potrebu se vypovidat, protoze kdybych to neudelal, zes by skoncil v popelnici :o) takhle pojede nekomu na stul.

s 24 mesicni zarukou v CR taky moc neslouhlasim,
je to neskutecnej voprc pro prodejce v MO, navic se spousta lidi s tebou hada, ze i kdyz maj na zarucaku vypsany servisni strediska, stejne to dotlaci k tobe ..

o reklamacich kravin pod 100kc ani nemluvim ..,
frajer jede odnekud z prdele a reklamuje ti mikrofon k pc za 72kc po 18 mesicich provozu :o) uz to funguje tak, ze takove veci neresime, menime na miste a rozbitou vec vyhazujeme ..., protoze kvuli 20kc zisku, davat to nekomu k reseni je daleko drazsi :o)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3084 sekund.