Navštíveno 4124x

Zdravím. Dostalo se mi to do ruk a nevím, jestli má cenu to vůbec cpát do auta. Je to dvoukanál zesík, štítek žádný není, jen je tam vytištěné amp 2008 mosfet. Nevíte co to může být, jaký to může mít rms výkon na kanál, jaký na můstek? Jestli to má cenu cpát do auta a jestli jo, živit s ním přední nebo zadní repro nebo ho nechat na subwoofer?

06.11.2008, 18:40 |
DaveX Jakou to má pojistku??
jednu 40 A, ale nevím, jestli je to origo
lepší jak rádio to bude , hodnota pár stovek, pokud ve vnitř nění nějakej IO :-)
no, ale otázka je, když tím budu napájet předek (helix db 62.1) neodvařím je?
Je mi jasné, že ten výkon 600W, co je tam napsaný bude MOŽNÁ max výkon a ještě v můstku :)
A když to tady pročítám, tak většina (možná všichni) tvrdí, že se více zaměřovat na předek, a zadek (ovaly) nechat jen jako "dozvuk" a na hudbu pro spolujezdce vzadu. Woofer ještě nemám, takže tam to dávat nejde :)
Takže zkusit to dát na předek nebo na ovály vzadu(mají větší zatížitelnost) ?
no a co byste řekli, že bych se na ten dvoukanál vykašlal, hodil jej do popelnice a koupil třeba toho Magnat 480 Classic od Pavla?
[ Link ] Nevím, po jakém výkonu se mám poohlížet, abych ty helixy nespálil.
Hold, jsem jen chudý student, nejsou hrachy. Nechci hudbu na soutěže, předvádění nebo na to, aby se mi třepal žaludek. Jen bych rád trošku víc, než mi dá samotné radio.
tak se nemusis bat ze je spalis staci jen rozume s gaunem ;-)

06.11.2008, 20:36 |
clown dle meho zesik SHARK

06.11.2008, 23:12 |
DaveX | Upraveno: 2008-11-06 23:13:52
Já mám podobný, leží mi tu doma, nejspíš ho dám na zadní repra. Řeknu ti tak, SW (150W RMS), kompa 100W RMS rozhýbal hezky. myslím si, že to bude stačit třeba na ty zadní repra a když si pohraješ s gainem tak to nespálíš. Řekl bych, že těch 2x70W RMS nebo 1x180W RMS by mohl dát.
Díky za postřehy. Můj původní plán byl, dát ho na zadek, ale pak jsem si řekl, že se přece jen raději zeptám.
A není tady někdo z okolí Opavy, nejlépe Krnova? S nastavováním zesíku si nejsem moc jistý, že by mi někdo pomohl.
Co se týče toho odpálení Helixu tak vše je jen o nastavené zesilovače. A ohledně toho zapojení na ovály tak to bych nedělal. Řekl bych že zvukově se ti to líbit nebude!

08.11.2008, 17:30 |
DaveX mr.MOLE: odkud jsi???
DaveX: no je to taková malá vesnička Janov. Pro přiblížení Opava, Krnov, Město Albrechtice a pak směr Polsko

09.11.2008, 12:45 |
DaveX :-D oukej, když vlezeš na hranici a půjdeš po ní, tak dojdeš ke mně :) Strahovice 20km na sever od Opavy
To není taková hrůza, dvakrát přechčim kopec a jsem tam :))). Až to bude aktuální, tak bych se ti ozval a nějak se snad domluvíme. Teda jestli bys byl ochoten pomoct.