Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > názor na brzdy...

o Navštíveno 2443x o
o 23.08.2006, 23:39 | ZRALOK
Ahoj, mám problém a chtěl bych slyšet Váše názory...

vyměnil jsem brzdové kotouče a brzdové desky na své audi A3, nechla jsem si poradit kombinaci kotouče Brembo a desky Textar. Namontoval jsem je a dne anto jsme vyrazili na dovolenou na Slovensko - naprosto pohoduv jízdou podle předpisů, sem tam na dálnici 150km v hodině, žádné prudké brždění, flokování ... nic. Dovolená v celku v pohodě, vše brzdilo jak má.. Na dovolené a cestou z ní jsme najeli cca 1500km, takže jsem žil v domění, že je to dostatečné dost na sednutí brzd a kotoučů...

Nejsem žádnej letec a když používám brzdy, tak velice jemně a táhle, žádné agresívní brždění...

No a výsledek je takový, že mám údajně zkorucené kotouče, volant mi při brždění kope ( cca při 50-30km/hod )

Kamárádovi se stala úplně stejná věc a při reklamaci mu bylo řečeno, že kotouče podpálil, že je rozpállil do čřervena a pak schladil ( nejspíš projel louží, nebo co... ) reklamace neuznána...

netuším jeslti jsem někde rozpálil kotouče od červena ale nejsme si ničeho takového vědom... vím že 14 dní pořádně lilo a já jezdil stále...
ale i tak si mylsím, že by kotouče od bremba měly něco vydržet....

No a ted co s tím dělat, kotouče mám cca 3měsíce a najeto asi 3000km.. Pujdu reklamovat,ale mám strach ze stejného verdiktu.. dovolání nikde...

o 24.08.2006, 01:15 | maresk
máš úplně stejný zkušenosti s Brembama jako pár lidí s Méganem a Lagunou od nás s Renault Clubu - někdo měl kombinaci Brembo Textar, někdo měl desky Ferodo, někdo originál Bendix/Girling, všichni stejná zkušenost, kotouče zkroucené, takže spíš bych řekl, že problém je v kotoučích

- neuznají-li ti reklamaci, nech to posoudit soudním znalcem - pokud ti dá znalec za pravdu, tak ti reklamaci uznat musí, pokud tak neučiní, zbývá bohužel jedině se soudit :-(((

osobně na starou R21 uvažuju o Zimmermanech nebo OMP - dělají to oba a za cenu skoro stejnou, jako druhovýroba (teda na toho renaulta :-D) :-))
o 24.08.2006, 08:09 | aphex
Nejhorší na tom asi bude, že ty kotouče se asi opravdu musely rozpálit, jinak by se nezkroutily. Takže jejich argument bude sice pravdivej, ale spíš bych se zameřil na to, že se neměly teda vůbec rozpálit, natož pak zkroutit.
o 24.08.2006, 09:44 | cupra.165
Zeptam se,nemel si po osazeni kotoucu vibrace v rizeni?Jde o to,zda byla dobre ocistena plocha pod kotouci a zda koutouc nesedel krive na naboji
o 24.08.2006, 11:33 | ZRALOK
2cupra.165

seděly rovně, vibrace ždáné... postupně začaly vibrovat víc a víc..

2 aphex
to je pravda, pokud se rozpálily, pak tedy při menším brždění, nebo respektivě při méňe intenzívním....někde je chyba..
o 24.08.2006, 12:59 | R19
Dle mýho názoru se zahřeje každej kotouč (a dost ale kvůli tomu sou větraný) a pokud si snim nevletěl do půl metru vody tak nevím proč by to neměli uznat. A pokud se to stalo na více autech a s jinejma deskama musí být problém v kotoučích. Moje zkušenost je taková že se mi hnul jeden kotouč od Lucase a s poho vyměnili oba dva bez jakejkoli keců prostě vyřídili reklamaci. tak hodně štěstí :o)))
o 24.08.2006, 13:06 | Lucni.konik
me zas Bremba okamžitě popraskali - po celé ploše brzdné plochy jsou prasklinky - a některe ne zrovna male.
o 24.08.2006, 14:14 | Conan
Asi budu mít taky podobnej problém, Brembo kotouče (tak 5000km) a při brždění to cuká ...
o 24.08.2006, 15:05 | CervinVega
kotouc se nezkrivy, ale zmeni se jeho tloustka (vinou bud pritisknuti desek na horkej nebo proste nevhodnou smesi desek), proto to kope... jinak bych to spis videl na nekvalitniho dodavatele, stejnej problem melo hodne lidi s Zimmermanama, ale byly to kousky buhvi odkud (Polsko?), co beru tady od firmy tak zadnej problem (asi na 7 autech)
o 24.08.2006, 15:06 | jolik
Zralok:jezdím rychle,jako prase, kaluž nekaluž, stejně tak brzdím a žádné problémy nemám,až na to, že měním shořelé prachovky. Mám kotouče i brzdové destičky Lucas. (Vento 2l, 115hp, brzdy VR6)
o 24.08.2006, 16:55 | jezdec.1
Stejny problem u octavie TDi. Origo kotouce kaput, Lucas taky,Ate power disc,Brembo max. Vse v rozmezi 1500 az 5000km zacali kopat. Jinak pred tim vymeneny loziska,vsechny cepy silenbloky. Otec delal mraky let ve slevarne a rekl ze je to nevyzrale zelezo. Ze je po tom dost velka poptavka a misto aby se to nechalo uzrat jak se to odlije tak se to hned obrobi a jde to na prodej. Coz je chyba. Chyba je na 99procent v kotoucich ze jsou nekvalitni. Ale zase otazka proc zorvna Octavia Tdi - koncern to dela nejcasteji.
o 24.08.2006, 18:08 | m1tv
skus kousek z autem popojed a nebrzdit a pak šahni na kotouče jestly nepřibrždujou nebo skus ovzdušnit brzdy..
o 24.08.2006, 19:33 | Robo
ZRALOK:Kamarád má na Civicu stejnou kombinaci a stejný problém,přestože se k brzdám choval s citem.Já měl kotouče i desky od Lucasu a asi po 500km mi to začlo při brždění mlátit do volantu.Po přečtení článku z H-fans clubu byla moje diagnóza jasná destičky se jakoby vpekly do kotouče a místy vytvořily takové mapky - bylo to vidět pouhým okem.Tak jsem koupil na doporučení desky od ATE a mám po problému - ATE ty mapičky zprovodily z povrchu kotouče..... Ale třeba to nebude Tvůj případ...
o 24.08.2006, 21:11 | Machča
Ja mam kotouce Brembo desky ferrodo premium k brzdam se chovam jak kanal a no problemo Mazda 323
o 24.08.2006, 21:45 | ZRALOK
tak dneska sám Šéf od auto kelly přiznal, že už slyšel o tomhle problému a že snad "ůdajně" nějaká serie od Bremba byla "trochu" problémová, jenže i on posílá věci k dodavateli na reklamaci a nezaručí zda-li ji uznají.. no po víkendu to sundám, zabalím a ponesu na reklamaci...

Jinak mi bylo doporučena kombinace Power disc ATE a k tomu i desky od ATE..
o 24.08.2006, 22:35 | Šestikule
Docela bych věřil tomu, co psal CervinVega - nekvalitní dodavatel. Zrovna tenhle týden mně kvůli dílům volal ofiko dovozce a ptal se od koho kupuju, protože se prý dělají plagiáty v Turecku a valí se to do celé Evropy. Až se do prodeje pustí ještě rákosníci, bude stát Koni podvozek tak litr, akorát se to bude možná jmenovat Kony nebo Coni
o 24.08.2006, 22:47 | BadyS
ZRALOK: o jaké kotouče brembo jde? BREMBO MAX nebo jine označení? já na ně ve spojení s deskama jurid slyšel chválu a chci je pořídit :-/ dik
o 24.08.2006, 23:13 | Paczqo
no mě se stalo to same na prave straně navic jak ten kotouč byl jeblej tak mi total odrovnal destičku takže mi brzdi jedna strana na druhe je jen ten plišek z destičky a taky mě tohle docela zajima chtěl jsem si dat to same co psal žralok od ATE ale v nějakym jinym přispěvku jsem na ně chvalu neslyšel myslim že to psal kralik xenonmanoj ale nevim jistě a tak nevim co tam dat feroda už ne ty tam mam ted a jak to dopadlo.
o 25.08.2006, 12:00 | m1tv
power disk nema cenu zbytečne vyhozeny penize ta dražka je za chvilku prič a stejne to na brzdnej učinek nema vliv spiš na opak menši plocha kotouču..
o 25.08.2006, 14:02 | Daryl (A)
ja mam ten samej problem s ATE Powerdisc ... kopou prasata ...
o 25.08.2006, 14:30 | 20bad
Kdybys potreboval tak mam soudniho znalce co by to prohlid, dela nam posudky na dopravní nehody, je z oboru strojírenství atd, kdyby ti to neuznali
o 25.08.2006, 18:02 | mrazik
Asi pred 2 roky jsem koupil na ebay.de kotouce Brembo MAX, desticky Pagid-Sport a naprosto bez problemu a rozhodne jsem je nesetril.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3222 sekund.