Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Anketa: Jaky mate gril ?

 o Navštíveno 33776x o
o 12.05.2010, 11:03 | Dave0401
Grilovaci sezona se nam uz rozjizdi (nekde uz rozjela) a zajima me, jake grily pouzivate a proc.

Doted jsem pouzival ruzne typy vice mene prenosnych grilu na drevene uhli (brikety). Ale cim dal tim vice slychavam, ze to je ten nejmene vhodny zpusob pripravy jidla na grilu. /Kdyz masnota z masa, klobasek atd. kape na rozpalene drevene uhli.../

Proto jsem se rozhodl poridit novy gril. A ejhle...
Tech ruznych typu a druhu grilu je tolik, ze nemam ani nejmensi predstavu co si poridit. Zda plynovy, elektricky, nebo opet na uhli ale s odelenym ohnistem, nebo jeste neco jineho... :)

Tak pochlubte se, jake mate grily /nejlepe i s foto/ a proc jste si dany gril zvolili a pripadne prakticke postrehy.

Myslim, ze nejsem sam, koho toto tema zajima... ;)

Diky za reakce.


o 12.05.2010, 11:19 | tappaja | Upraveno: 2010-05-12 11:23:25
Taaak ted sme resili s brachou to samy, grilovaci sezona za dverma, tak proc do sebe rvat dalsi karcinogeny.

A dostal k narozeninam kontaktni gril Gastroback 42504 (z ebaye) u nas se prodava pod jinym nazvem (Catler [ Link ] ), je to nejvetsi kontaktni gril, 6 osob se z toho v klidu naji (maso+zelenina) Da se rozlozit, takze mas dve plochy.

Minulej vikend probehlo testovaci posezeni a naprosta parada.
o 12.05.2010, 11:28 | J-T. (P)
Jelikož se považuju za mistra Grilu :-) tak za mě jedině grily zn. WEBER. Měl jsem za svůj život HODNĚ grilů a už bych neměnil. Sice je to pálka za novej gril, ale opravdu to stojí za to, kdo nezkusil, neuvěří. Pokud chceš ušetřit tak doporučuju určitě gril s vlastním popelníkem (tenhle mám já: [ Link ] ) – nikde ti nepoletuje popel a grilovat s přívodem vzduchu ze spod je mnohem pohodlnější (mluvím o grilu na uhlí).

Jsem zastánce klasiky - uhlí, a to hlavně z důvodů vůně - pro mě je grilování (griluju každý týden) z 50% o té vůni a pohodičce - to u plynu ani el. nedosáhneš!

A Přijde mě tedy zdravější, aby mastnota padala na uhlí, které pak vyhodím a příště zas griluju na novém než mít mastnotu na lávových kamenech nebo platu které pak přepaluješ a přepaluješ…

+ za absolutně NEJ vychytávku považuju "Starter Set" viz: [ Link ] Nasypeš do toho uhlí dáš pod to tuhý podpalovač odejdeš na 10 minut a když se vrátíš máš uhlí rozpálený, že můžeš okamžitě grilovat. Žádné fukary, žedný tekutý sra*ky čistě v klidu a pohodlně - bez toho už odmítám gril "zadělávat" :-)

Tak takhle asi já :-)
o 12.05.2010, 11:35 | Dave0401
J-T: Presne takhle jsem griloval doted... :(
A nemyslim si, ze mi stoji za to nicit si zdravi temi karcinogeny, ikdyz je jasne, ze grilovani na ohni udela lepsi atmosferu... :(

Ale ke zmene me vedou duvody, ktere zde zminil tappaja...

Btw. Co ti brani udelat ohen (pro atmosferu) jinde a vedle, treba rovnou na stole, pripravit pokrm mnohem zdraveji... ;)
o 12.05.2010, 11:37 | Lucni.konik | Upraveno: 2010-05-12 11:38:17
Ale lávové kameny jsou o tom, že tam skapává omastek a zachytává se v nich - ty kameny se regenerují tím, že pod nimi topíš.
Já tedy zatím používám obyč přenosnej gril na uhlí. Poslední dva roky griluju tím způsobem, že griluju nenaložené maso - suché a dostatečně odpočaté(nekape mi do uhlí olej, atd, v čem by to bylo naložené). Poté na nich po ugrilování nechám rozpustit připravené bylinkové máslo nebo nějakou připravenou omáčku. Až postavím barák, chystám se na: Pec na pizzu, gril-žulovej kámen a udírna. Ohniště u grilu a udírny oddělím. Pec má ohniště uvnitř.
o 12.05.2010, 11:42 | Bart 007 | Upraveno: 2010-05-12 11:44:26
tak na takové to "větší" domácí grilování máme toto:

a jinak na klobásky atd. malej litinovej gril

foto k příspěvku  od Bart 007

o 12.05.2010, 11:43 | tmx.806
nimlich jako j-t.: akorat mam 57cku :) a ve starteru to mam teda spis 20min (kdyz je plnej). Dobra finta je k rozpalenymu uhli hodit nejaky mokry vonavy polinko (treba tresen, buk) - krasne to provoni...
o 12.05.2010, 12:00 | Zephyr
letos bych rád postavil zděný s udírnou. No uvidím jak to dopadne.
Podle fotek se mi dost líbí "selský gril" tak asi něco v tom stylu

foto k příspěvku  od Zephyr

o 12.05.2010, 12:23 | Antonio
u nás už grill nemáme vůbec, jedene ma zulove desce a super!
o 12.05.2010, 13:41 | deywis
grilování miluju a jak není maso správně "očuzený" a ovoněný klasickým žhavým uhlím tak to pro mě nemá to kouzlo jako když to dělám na kontakťáku. nějak mě prostě baví celej ten rituál nachystat si třísky,dřevo, roztopit si, nadávat že to čmudí a kouří mi to do xichtu, že mi to zhaslo, že tamhle mi to pod masem najednou chytlo a pálí se to.... když se u toho sejde prima banda tak to nemá chyba a ani přítomní "odborníci" mi tak nevadí.
tenhle proces abych vyměnil za to že přijdu a otočím knoflíkem?
neee :-)
o 12.05.2010, 13:59 | Kubais
U nás stříbrná oktávka :)
o 12.05.2010, 14:03 | Lucni.konik
deywis......tak nějak mi mluvíš z duše.
o 12.05.2010, 14:07 | hanzz
Letos jsme pořídili vodní gril. Nejdřív jsem byl trochu skeptický, ale docela to funguje: [ Link ]


Bart 007: Slušný :)
o 12.05.2010, 14:26 | tesil
Jako deywis, uvazoval jsem o plynu, ted jsem byl u kamosa, co na nem dela a to nema s grilovanim nic spolecnyho. otocit knoflikem a zaklopit maso - nic pro me. Takze za me jedine uhli a kvalitni gril.
o 12.05.2010, 14:35 | Etien (M)
Weber, Weber a jeste jednou Weber... samozrejme na uhli...

ktery konkretni model je uz pak vice mene otazka financnich moznosti...
o 12.05.2010, 14:41 | madaros
taky sme přešli z kamennýho velkyho krbu po doporučení na WEBER a je to uplne o necem jinym, ten gril je proste vymakanej a griluje se na nem skvele..
o 12.05.2010, 14:47 | Vlastah
deywis: naprostej souhlas!
o 12.05.2010, 15:40 | Mája
Vermont Casting pac grilujeme celorocne pomerne ve vetsim mnozstvi

foto k příspěvku  od Mája

o 12.05.2010, 19:39 | vypuk
Grilování jedině na ohni, tento rok bych chtěl zkusit bambusové briketky nebo kokosové, zatím ty kokosové slouží jenom na vodní dýmku, ale všichni co je používají na gril, tak říkají že se nasype kilová krabička(100,-) a dvě hoďky na to nešáhneš...
o 12.05.2010, 21:13 | píďa363
[ Link ]
jedno na čem grilujeme, hlavně co! grilujeme
o 12.05.2010, 21:17 | muSlim
Hank Hill by Vám dal... že uhlie :o)))
o 12.05.2010, 21:57 | AUTOHIFICENTRUM Liberec
já pořídil toto:
[ Link ]
protože to je nejenom gril :). Využíváme ho hlavně na cestách s karavanem a opravdu na něm uděláš od vše od polívky přes maso až po langoše.Vše je složené v úhledných taškách...váha myslím 18kg
[ Link ]
o 12.05.2010, 22:02 | johnnypor

foto k příspěvku  od johnnypor

o 13.05.2010, 08:08 | /// MiŠeL ///
jako deywis tak nějak to mám spojené s tou přípravou kouřem a vším možným kdybych to tak nebylo tak to dám zrovna do trouby
o 13.05.2010, 08:25 | H-Honza (M)
ja mam od Hartika z USA tohle [ Link ] a jsem spokojenej, za ty prachy uplne super.
Co se toho Weberu tyce, tak za me preplacena znacka.
Kamarad si ho koupil, ja mu ho vezl, a kdyz jsem ho vykladal tak jsem koukal jak je malyma pismenkama na krabici psany neco ve smyslu ze made for Weber by Zhingjoung corp. :O)
o 13.05.2010, 08:32 | luda551
No ja se chystam na vyrobu tohoto ... po ceny za pujceni sou neprijemny

3 dny .................... 3.000,- CZK

1 týden ................. 5.000,- CZK

2 týdny ................. 7.000,- CZK

3 týdny ................. 9.000,- CZK

1 měsíc ................. 11.000,- CZK

3 měsíce ............... 25.000,- CZK

6 měsíců ............... 40.000,- CZK



vratná záloha (kauce) na gril a udírnu je 20.000,- CZ

foto k příspěvku  od luda551

o 13.05.2010, 09:24 | Zephyr
luda551> tak to je taky zajímavé....
něco takového, ale zděné je můj cíl...
o 13.05.2010, 11:26 | ibizman
Luda: tak to uz jak polni kuchyne :o))) ja mam starej zahradni krb s udirnou... sice na uzeni ohniste primo pod masem neni 2* dobry, ale na ten bucek, nebo kousek krkovice to staci :o))
sice je to uz stara potvora...cca 12 let, takze se musela predelat, ale na ty vecey v lete u toho to staci :o)

foto k příspěvku  od ibizman

o 13.05.2010, 11:56 | luda551 | Upraveno: 2010-05-13 11:58:11
no zděny bych to taky rad udelal , ale bouzel negrilujem jenom na zahrade a toto by se dlo prenest aji jinam :D

jj plna polní :D
o 16.05.2010, 20:51 | Ales
www.kigmax.cz

foto k příspěvku  od Ales

o 16.05.2010, 21:00 | dolph
otec s jednoho dne rozhodl že už nechce grilovat na plechovem grilu tak na počítači navrhl jak by si to asi představoval. dal se do práce a za cca rok byl na světě velký gril i s udírnou a takovou "přípravnou" a posezenim.
zítra dodám lepší foto

foto k příspěvku  od dolph

o 17.05.2010, 13:10 | Jeffry.j
dolph:Dodej více foto,zajímá mě to.
Podle čeho se řídil když stavěl ten gril,musel to nějak propočítávat nebo navrhl rozměry podle sebe a stavěl?

Zephyr:kdy budeš stavět ty?Už se na to vrhni at mám inspiraci:-)
o 17.05.2010, 14:15 | martin.dusa
pořizovací náklady 5 Kč :)

foto k příspěvku  od martin.dusa

o 17.05.2010, 15:15 | dolph
rozměry + vše ostatni vymyslel.. vykopal metrovy zaklad a začal stavět. možná najdu i fotky ze stavby tak to sem šoupnu
o 17.05.2010, 16:06 | Jeffry.j
hodím sem foto pro inspiraci krbu.V budoucnu bych si chtěl postavit ten krb vpravo nahoře.

foto k příspěvku  od Jeffry.j

o 17.05.2010, 17:07 | dolph
tak jsem našel jen stavbu střechy a koplet hotovo

foto k příspěvku  od dolph

o 17.05.2010, 17:07 | dolph

foto k příspěvku  od dolph

o 17.05.2010, 17:08 | dolph

foto k příspěvku  od dolph

o 17.05.2010, 17:11 | dolph
foceno asi kalkulačkou ale pro představu stačí.. vlevo dole oheň pro udírnu, nad dřevem uprostřed je trubka která vede kouř do udírny (dřevěné dvířka uprostřed) a vpravo grill :-)

foto k příspěvku  od dolph

o 17.05.2012, 16:07 | hopa26
Opráším staré téma,abych nezakládal nové.
Jsem víceméně rozhodnutý pro gril Weber,chtěl bych si koupit One-Touch Premium 47 cm,stojí lehce přes 5 tisíc,vzal bych k tomu i ten roztápěcí kbelík na uhlí.
Nemá někdo nějaké zajímavé slevy,nebo kontakt na prodejce?Díky.
o 17.05.2012, 16:24 | Zdenek (A)
47cm je malo. Vezmi 57cm. Neprohloupis!!! Je to jen 10cm rozdil, ale uvidis, ze se to vyplati.
o 17.05.2012, 16:28 | Etien (M)
[ Link ]

maji i kamenou prodejnu se slusnym vyberem...

jinak taky radim 57cm...
o 17.05.2012, 16:33 | Syrup
Ja to mam teda takhle, 47micku, samozrejme webera... tuhle jsme grilovali v 8mi lidech (vic se mi tam stejne nevejde) a bylo to uplne v pohode.....

jediny co potrebuju dokoupit je nejakej odkladaci stolek vedle grilu, ale to je drobnost....

foto k příspěvku  od Syrup

o 17.05.2012, 17:14 | vinzek fa
neni nadklasickej spekacek na normalnim drevu-))

a kdyz griluju tak nejakej ten sajrajt do sebe klidne pustim ptz zdravej pokrm rovnase bez chuti a bez zapachu
o 17.05.2012, 17:47 | tappaja
Jojo, urcite 57, vejde se pod ni kure na plechovku *nebo na weber stojanek.
Highlife je v pohode, hlavne maj vse skladem. Roztapeci komin je super, jsou u nej 2kg briket, vyzkousej si je, nez pak koupis nejaky levny brikety z OBI.

Loni na krivce s brachou, 47 one-touch premium, komin a skoro to vypadalo, ze jsme meli jedini krasne natopenej gril :o)
o 17.05.2012, 21:02 | hopa26
Ok,možná tedy vezmu tu 57cm verzi.Vycházel jsem z toho,že nejčastěji budu grilovat pro 4 až 7 lidí,ale ty přílohy a zelenina se k tomu hodí.
Jinak tu stránku výše jsem už také objevil,nakonec asi objednám někde zvenku-tady jsou ceny opravdu natažené.
o 18.05.2012, 07:23 | Zdenek (A)
S 57cm fakt nevahej!!! Treba na neprime grilovani je to skoro nutnost. Na 47cm nejses schopen udelat poradnej prostor pro grilovanou potravinu.
o 02.06.2012, 20:54 | ACEMajky
Ja zvazuju ted koupit v akci toto:

co vy na to? Jinak mam nejaky gril na uhli z OBI zlevneny z 2200,- na 600,- jen proto, ze to melo rozmocenou krabici - vypada jak ten weber od Syrupa, ale laka me prave jen to otoceni knoflikem a zapnuti plynu + regulace teploty + myslimna to zdravi - co sem slysel, tak ten tuk odkapavajici na uhliky je desnej sajrajt, nekdo tu psal, ze prave proto preferuje gril na uhli, ze to uhli pak vyhodi, jenze ono de o to, kdyz to na uhli odkapne, tak horenim se pak uvolnuji ty nejvetsi sajrajty.... a koukam ze Syrup ma priklopenyho webra, cili vsechny skodliviny se pak drzi pod tou poklickou amaji dost casu vstoupit do jidla - proto uvazuju plynovy mimo jine

ja ted zvazuju toto
[ Link ]
o 02.06.2012, 21:01 | Lubak
ace - předpokládám že každý den z grilu baštit nebudeš a nemůžu si pomoc, uhlí je uhlí. Je to prostě jiná liga
o 02.06.2012, 21:04 | HIGHTOWER
docela zajímavý mi přijde tento: [ Link ]
jinak mám aktuálně jen tento [ Link ] :-D ale až bude trvalé bydlení, nějaký postavím zděný :-) s udírničkou :-)
o 02.06.2012, 21:05 | Bart 007
jako Lubak, to už je snad horší jít ve městě po ulici...
:-)
o 02.06.2012, 21:07 | ACEMajky
no tak v lete obcas grilujem i 2x-3x tydne, jen me neba to prave roztapet, tak to kolikrat hodimejen na panvicku...
o 02.06.2012, 21:09 | ACEMajky
hightower - predrazeny (na aukru je za 2500,-)
o 02.06.2012, 21:11 | LordPeytl
ACEMajky: to uz si to muzes rovnou udelat v mikrovlnce
o 02.06.2012, 21:12 | Midnite
Polovina lidí tady mluví o věcech, které se někde dočetli :D Kancerogeny a podobné :D
o 02.06.2012, 21:17 | HIGHTOWER | Upraveno: 2012-06-02 21:18:28
jasné, je jich více verzí na stejném principu (Cena dle výrobce a i kvality), já hodil první odkaz na tento typ :-) [ Link ] Ale je to zajímavé řešení, dá se v tom i udit :-)
o 02.06.2012, 21:25 | ACEMajky
Jj,taky sem an nej koukal

Midnite - zatimco ty sis doma delal chemicky rozbor vyparu z rozpaleeho uhli na ktery kape tuk...

Druha vec, proc zvazuju plynovy gril je ze budu zastresovat terasu a nyni mam problem, ze musim dcerce zavirat v podkrovi dvere, jelikoz gril na uhli ji kouri do pokojicku a po zastreseni to bude hulit do obyvaku...
o 02.06.2012, 21:26 | ACEMajky | Upraveno: 2012-06-02 21:28:07
High - jj, zalezina pouzitym matrosi
[ Link ]

Jinak gril na uhli bych zachoval, ale presunul bych ho na zahradu
o 02.06.2012, 22:22 | Midnite
ACEMajky: já se o tom učím :P takže nebudu dělat chytráka.. Kdyby si věděl s kolika kancerogeny přicházíš denně do styku, asi by ses divil...
o 02.06.2012, 22:25 | ACEMajky
Jo tak pokud to studujes, tak se omlouvam a jak je to tedy zdai to muzes objasnit

Ano, tak proc jich par neeliminovat?
o 02.06.2012, 22:27 | Midnite
Je to tak, přepálený tuk (kdekoliv) je jeden z milionu kancerogenů se kterýma přicházíš do styku. Namátkou třeba: Radon který je v podloží, veškeré ionizující záření, atd atd
o 02.06.2012, 22:41 | HIGHTOWER
jak se to říká: "Dokud jsem nezačal chodit k doktorovi, byl jsem zdraví" Takže v tomto směru je lepší nevědět, než vědět, jinak se z člověka stane pacient, ale přes hlavu :-D
o 02.06.2012, 22:53 | ACEMajky
jasan...
o 04.06.2012, 12:23 | Bucci | Upraveno: 2012-06-04 12:23:54
mam uplně obyč, ale na netu jsem našel tohle :-)


foto k příspěvku  od Bucci

o 04.06.2012, 12:31 | clown
sice mam plyn campinggaz, ale zesralo se zapalovani + ucpala tryska .., takze to mrdam a topim drevenym uhlim, roztapim drevenejma briketama ze smrku a mam klid

bucci zname .., nechtel jsem LJ privodit infarkt :)
ale dovedu si predstavit jak to dopadne, az to maso dopecou a ne ted na zacatku :)
o 04.06.2012, 13:07 | Bucci
tak jestli je rošt a litina vevnitř vyndavací, tak no problemo
o 04.06.2012, 13:07 | Bucci
tak jestli je rošt a litina vevnitř vyndavací, tak no problemo
o 04.06.2012, 13:38 | EFCA
Už několik let máme místo roštu žulovou desku a to maso z toho je chutí nesrovnatelný, je to prostě pecka. Sice se trochu dýl rozehřívá, ale stojí to za to. Každej, kdo přijde na grilovačku, odchází s nezapomenutelným gurmánským zážitkem :o)
o 04.06.2012, 13:40 | clown
Efco ..
zulova deska .. 10m na ohrati :) mam 3cm silnou ..slabsi zadara nebyla :)))
o 04.06.2012, 13:48 | EFCA
My máme myslim 5cm (ale jistě nevim - jen vim, že už je druhá, páč ta první byla slabá a žárem prskla) a rozděláme pod tim pořádnej fajrung, tak za 45m až hoďku, když se udělá hodně žhavý, tak teprv dávám maso.
o 04.06.2012, 15:04 | Bucci
za žulovku palec nahoru... u našich na baráku je taky (5cm) a luxus

až budu stavět pevnej gril, počítám s půlkou rošt a půlkou desku
o 04.06.2012, 16:15 | tappaja
Na roztapeni uhli pouzivam firestarter, komin... Loni na Krivce si k nam chodili lidi pro rozpaleny brikety, protoze jim to nechtelo horet, vsude akorat kour :o)
Nalozis briketama, zapalis pod tim kus pepa a za 25min mas kybl rozpalenejch briket, aniz bys na to musel sahnout.
No a na snidane na terase sem poridil plynak, taktez Weber Q320 a na posezeni a poradnou grilovacku 57cm se sear grate...
Campingaz sem jednou koupil nasim, to byla velka chyba, loni slouzil jako kvetinac a letos byl modifikovan na pojizdnej stolek. Na to jediny se totiz hodi :o))

foto k příspěvku  od tappaja

o 22.06.2012, 22:43 | Only_One | Upraveno: 2012-06-22 22:43:38
tak právě jsem smontoval Webera 57čku a zítra pořádný hamburgery..
o 23.06.2012, 14:52 | cezetko
tak jak taky prave smontoval 57čku Webera, navíc litinovej rošt a starter. Asi jsem byl strašně hodnej :)
o 23.06.2012, 15:12 | Lukasino | Upraveno: 2012-06-23 15:14:49
Já mám druhým rokem noname z makra, ale spokojenost, místa dost, odkládací prostory a cena byla vcelku pohodová :o)

Vzal jsem to z druhého pohledu, chci grilovat a ne čistit a vím, že koupit něco za desítku, tak se o to budu bát a po grilování to budu hodinu pucovat :D
Alespoň takhle to zkončilo u rodičů, když koupili od webbera nějaký plynový asi za 15...
Tady na ten kašlu a holt se časem vyhodí a koupí jiný :o)

EDIT: Na foto se zdá malej, ale má 75cm na délku :o)
Sorry za foto z mobilu :-/

foto k příspěvku  od Lukasino

o 23.06.2012, 22:33 | Only_One
tak já jsem právě po luxusni žranici a teda všichni Webera kladě hodnotí. Takže vřele doporučuju
o 24.06.2012, 21:36 | Pardal
Dám kvízovou otázku.

Grilujete maso přímo na roštu, nebo používáte takový ty hliníkový podtácky jako jsou na fotce nademnou ???
o 24.06.2012, 21:42 | Midnite
ten podtácek se používá, aby tolik mastného nekapalo na žhavé = relativně zdravější příprava (nevznikají kancerogenní látky)... Osobně teda preferuju přípravu na roštu :)
o 24.06.2012, 21:44 | cupra.165
pouziva treba nekdo elektricky od Catlera? :-)
o 24.06.2012, 21:45 | lukee_cz
Uz to probehlo teda v jinem tematu, ale: "V Brne nejsou prachy", musi se to resit stylem co dum da :)))

foto k příspěvku  od lukee_cz

o 24.06.2012, 22:36 | Lukasino
Pardal: osobně bez, ale mladá chce jen S :-D
o 25.06.2012, 07:32 | Only_One
Kdo čím čistíte grilovací rošť? Potřebuju nějaký funkční osvědčený postup prosím
o 25.06.2012, 08:13 | Lucni.konik
griluju bez těch podtácků, protože maso nenakládám(nic nekape, nečoudí, nic není připálený). Dávám na gril syrové a dochucuju až po ugrilování bylinkovými másly.
o 25.06.2012, 10:26 | tappaja
Cim cistit rost? Dokud je horkej, tak ho hned vzit kartacem, pak otrit papirovejma uterkama a na dalsi grilovani se vypali, nez das maso, pretahnout kartacem a vzit kuzi ze speku.
o 25.06.2012, 11:07 | RedBaron
Tak u nás jedou schodařský kameny s nožičkama, jídlo dostane taky svoji dávku kouře, ale není jím úplně pročouzené, navíc kámen má neuvěřitelnou schopnost napalovat veškerou černotu na sebe a nenechávat to na potravině. Děláme na tom od klasických naložených plátků přes bramboráky s uzeným a čipsy až po masové směsi a ryby.
o 01.07.2012, 22:49 | Rajdlos
Chystam se taky tedko na nakup Webera, ale tapam jaky, chci stopro litinovej a koukam ze ho ma pouze rada Gourmet?

[ Link ]
o 01.07.2012, 23:07 | tappaja
Je to jak pises, nebo si sezen jakoukoliv 57cm a musel bysis dokoupit rost. Cenove to vychazi samoze hur, sada toho rostu a mrizky 1800, samotnej gril 7000...

Tady mas jeste nuz zadarmo :o) Znam ty majitele, sou v pohode, jsou v Praze a maji to skladem. A nezapomen si vzit ten kominovej podpalovac, bez nej je to polovicaty.
[ Link ]
o 01.07.2012, 23:15 | cezetko | Upraveno: 2012-07-01 23:17:22
já koupil 57cm za 2990,- v Globusu. Litinovej rošt 1700,- v Bauhausu. 790,- podpalovač taky v Bauhausu...

Jo a bez toho podpalovače jako tappaja
o 01.07.2012, 23:19 | Rajdlos
Tappiku díky za tip. V týdnu zajdu ;-)
o 01.07.2012, 23:31 | tappaja
57cm za 3ku? Origo Weber? Pokud jo, tak si udelal terno, pokud je to "ala Weber" z ciny, tak to nic moc...
o 02.07.2012, 10:11 | CervinVega
made in Africa :-)

foto k příspěvku  od CervinVega

o 02.07.2012, 10:23 | cezetko | Upraveno: 2012-07-02 10:26:11
tappaja: [ Link ]

Je to Compact, ale nějak nevidím rozdíl, mimo teploměru a trochu ploššího tvaru...
o 02.07.2012, 10:33 | tappaja
Aha, tak to jo.
Pruser je, ze ma ohniste moc blizko rostu a moc dobre to tam necirkuluje, musi se hodne hlidat, jinak to rychle spalis. Weber ma par produktu, ktery moc dobre nechapu. Teplomer je dobrej, ale neni to dogma.
o 02.07.2012, 10:35 | Midnite
Romane ten co tu házíte jsem viděl v pátek v baumaxu za 3500,-
o 02.07.2012, 10:37 | tappaja
Myslis Gourmet 57cm? Jestli jo, tak pro nej utikej!

Ale pochybuju, ze to bude on, chce to zjistit presny oznaceni, kombinaci je vic, prumeru taky, lehce se to plete.
o 02.07.2012, 10:40 | Midnite
aha tak ne, je to One Touch premium, ale vypadá naprosto stejně
o 02.07.2012, 11:16 | Only_One
one touch gourmet premium je v hornbachu za 7190
o 02.07.2012, 11:48 | cezetko | Upraveno: 2012-07-02 11:49:38
tappaja: tak to hlidani neumim posoudit. kdybys videl, na cem jsem griloval pred tim :) Zatim tedy nic spaleneho nemam, ale je pravda, ze negriluji nic extra sloziteho. Spis takovou tu klasiku, hamburgery, maso, klobasy. Zeleninu, zeleninu v kotliku a brambory ve slupce.

Jinak pred par tydny meli v Globusu chvilku takovy baleny brambory: Albert Bartlett, Rooster Potatoes. [ Link ]
Vřele mohu doporučit, kdyby náhodou někdo někde objevil, dejte vědět, jsou fakt supr. Přímé grilování pod poklopem trvali 75 minut :) Ale výsledek excelentní.
o 02.07.2012, 12:00 | tappaja
75minut na primy zar? Smarja, zbylo z nich neco?

Zkus jeden luxusni recept, brambory nakrajej na kolecka cca 8-10mm (kdyz jsou hezky, nemusis ani skrabat)

Nasekej listovou petrzel (ne kudrnku!!!) a smichej to s olejem a tema bramborama. Nasekej to na gril, primej zar, PRIKLOPIT, hlidat, otocit a garantuju ti, ze se po nich vsichni umlatej (a ty usetris za maso)
o 02.07.2012, 13:33 | cezetko
zbylo a byli luxusni. Uz na tom jejich stitku je to tak popsane. Zabali se do alobalu v oleji. Pak maji fakt dobrou - krupavou slupku. Neni spalena, horka ani nic podobneho. Fakt supr brambory.

Brambory s petrzelem muzu zkusit, i kdyz vetsinou preferuju stouchany brambory :)
o 02.07.2012, 14:31 | tappaja
Ty petrzele hodne, vona jak se ogriluje, tak pak chytne takovou super chut, normalne petrzel nemusim, treba v polivce, ale tohle me prekvapilo...
o 02.07.2012, 15:06 | J-T. (P)
Já to říkal hned na záčátku Topicu v květnu 2010, že Weber je The best :-) Ten svůj původní one touch gold 47 mám už 3 rokem a pořád je jak novej (griluju cca 2 týdně!), stačí se o něj hned po dogrilování na 2 minuty postarat a musí vydržet věčně.

Teď sháním na terasu plyn nebo elektřinu. Co byste poradili? Raději bych kvůli bezpečnosti elektrickej. V plynových je zase mnohem větší výběr :-/ a jsou mě tak nějak bližší... Jak se tváří hasiči na PB lahev v posledním 7. patře novostavby na terase?

Jaký typ od Weber (jak jinak :-)) vybrat? Ideálně bych chtěl něco s plátem i mřížkou. Nicméně jsem žádný takoví, který by měl z plátu odvod mastnoty neviděl. Dělá Weber vůbec něco takového?

díky
o 02.07.2012, 15:13 | petis
Tak taky časem pujdu do Webera. Ted mám nejaký hovno, kde to bud hoří na max nebo to chcípne a já jsem pak akorát nasranej. Už ted me sere že jsem za nej ten litr dal:-))Zrovna dnes jsem koukal na webery v OBI a musím říct že je to fakt kus železa a maj to hodně vymakaný.
o 02.07.2012, 15:46 | tappaja
J-T: Plynak mam Weber Q320, fajnovej gril, jen ta cena. Da se dokoupit tal, takze mas pulku mrizku litinovou, druhou pulku litinovej tal.
Hasici tohle neresi, uz jsem se na to poptaval, plynovej gril je pomerne bezpecnej, spis jestli nemas vylozene zakazano tohle pouzivat v nejakejch stanovach vaseho baraku.
Odtok mastnoty je do misky pod horakama, ale neni to o tom, ze bys po grilovani z toho udelal omacku, to ne. Pada tam bordel, kdyz to cistis treba.
o 02.07.2012, 16:14 | hopa26 | Upraveno: 2012-07-02 16:16:20
Já koukám,že Tapaja je fakt grilovací guru.
Uvažuji stále o Weberovi,ale je to ranec.Při mé smůle to dopadne,že jen koupím a bude někde 2,5tsi sleva.
Škoda že nějaký shop nemá slevu jako má třeba tady Béda. [ Link ]

Pokud by bylo více lidí,nezkusíme na Webera vymámit nějakou slevu?
o 02.07.2012, 16:21 | J-T. (P)
tappaja: Koukal jsem ještě na tenhle [ Link ] Popravdě se mě ale designově líbí ten co máš ty :-)

Ee to nemáme, mám ale k plynu respekt + mě vadí oproti elektřině že už jsem 2x zažil že došla bomba na plyn a bylo po hehe :-(

Jj jde mě jen o odtok "bordelu" aby to nezůstávalo na plátu... musím si ho jet někam prohlídnout in natura, z těch fotek a popisků nejsem moc chytrej :-/
o 02.07.2012, 16:24 | hopa26
Jinak jsem koukal tady: [ Link ]

Ale nevím,zda tam není clo atd. - nemám s ebay zkušenost.
o 02.07.2012, 16:24 | J-T. (P)
hopa26: Co já vím tak grily Weber neseženeš s nějakou zajímavou slevou co by za něco stála - co jsem se bavil s jedním prodejcem mají smluvně zakázáno podstřelovat ceny. Všimni si že na netu v ČR jsou všechny ceny +- stejný. Jeden z mála výrobců co dokázal udržet ceny na e-shopech a nikdo mu je nekurví...

Nehledě na to že ty grily fakt za tu cenu stojí, i když je to ranec...
o 02.07.2012, 16:31 | tappaja
hopa: tak Beda vi, proc dava takovou slevu :o)) ani zadarmo bych ho nechtel. Onehda jsem nasim koupit Campingaz, takovej peknej, lavovy kameny, horak, nadhera. Melo to jeden problem, nikdy sem na tom nic poradne neugriloval, vzdycky to bylo jen "opeceny"

Nahoda tomu chtela, dostal sem se blizko Weberu a mel moznost vyzkouset vsechny mozny grily, metody a moje averze k uhlovejm grilum vzala za svy. Dokonce to mam radsi nez to plynovy Q320. Mno, i kdyz... otocis knoflikem a za 5 minut mas rozpalenej gril... idealka na snidane, ne?

Par lidi jsem myslim presvedcil, dokonce svyho starsiho brachu, uz ma taky 47cm doma a neda na to dopustit. Jeho oblibeny cely kure peceny pod deklem.

Ma to ale drobnou nevyhodu, kdyz te pak nekam pozvou na grilovani, tak obcas trpis :o)))

K tomu plynu, ja k tomu mam taky respekt a idealni stav je, mit doma pripravenou 2kg pro pripad nouze. Jinak kazda benzinka ti flasku vymeni. Koupil sem si svoji v Hornbachu a pak uz to jen menim.
o 02.07.2012, 16:37 | hopa26
A klucí,ten z toho ebay?Pošta asi zdarma,ale je tam clo nebo nějaký problém,či komplikace?Já už jsem rohodnutý ti 57čku koupit,jen furt dumám kde.
o 02.07.2012, 16:38 | Lukasino
hopa: posta je zdarma po US, jinak do CR pokud bude vubec ochotny, tak to bude randal + se priprav na CLO a DPH z cele castky vc. dopravy

Takovou vec z US je proste nesmysl ;)

Teda pokud to tady nestoji dvacku, to zase nevim :o)
o 02.07.2012, 16:40 | tappaja
Jo a k tomu Spiritu, jak rikas, v tomhle pripade bych sel do Q320...

anebo Genesis, ten by mi stacil na hooodne dlouho, bez kecu! Umi vsechno.

Je nesmysl to kupovat v USA, na postovnym te to bude stat dalsich 100USD, pak clo, DPH... To uz zkusit pohledat v DE nebo i na aukru se obcas objevi neco... Weber CZ si ty ceny hlida docela ostre, aby prodejci meli +/- stejny podminky, obcas se nekdo najde, kdo to schvalne pokurvi, pak nasleduje ty, ty, ty... a kdyz to nepomuze, nedostane zbozi. A jako sezonni zbozi to frci celkem pekne...
o 02.07.2012, 19:45 | Only_One
ad hasiči a PB - tohle řeší dokumentace požární ochrany daného objektu. Někde to je zakázané někde není.. Já osobně pro to moc nejsem... ale většinou se někde zagriluje a tejden na to to společneství zakáže... v posledním patře by to nemusel být takový problém.
o 05.07.2012, 14:24 | hopa26 | Upraveno: 2012-07-05 14:26:21
Tak nakonec vybráno,zamluveno.Akorát musím počkat 14dní.Pokud to někomu pomůže,bezkonkurenčně nejlevněji je to v OBI,nechá se získat poukázka na 20procentní slevu,takže ten One-Touch Premium Gourmet 57cm je za 5,5tisíce.
Váhal jsem,zda nevzít tu verzi se stolkem,to už je ale 8tisíc po slevě.

Vzal jsem si k tomu i ten kbelík na roztápění uhlí.
Jinak zdejší forum mne stojí hodně peněz. Utrácím víc,než jsem měl v plánu. :-)
o 05.07.2012, 14:41 | tappaja
Pravdepodobne budu mit k prodeji ten Weber Q320, pouzitej asi 3x, ve 100% stavu...

Kdyby mel nekdo zajem, za 9990Kc je k mani :o)
o 05.07.2012, 22:09 | Rajdlos | Upraveno: 2012-07-05 22:10:04
hopa26: kuwa tak to jem zavahal a ja debil premyslel co si za tu slevu vybrat, nenapadlo mne ze maji v OBI Webery :D Poukázky byly jen do druhého co?
o 06.07.2012, 00:34 | hopa26
Rajdlos:Nevím jak v ostatních OBI,ale v Pardubicích získáš za každý registrovaný mail 20procent slevu.Dal jsem tedy svůj,manželky a firemní-šlo by si i něco vymyslet no a díky tomu si mohu za 14 dní koupit zboží se slevou.Platí to celý měsíc.Na jiné zboží se to asi nevyplatí,ale na Weber ,který slevu nemá je to opravdu neodolatelné.
o 06.07.2012, 08:15 | tmx.806
tappaja: kdyz te pak nekam pozvou na grilovani, tak obcas trpis :o))) - ZLATA SLOVA!
o 26.07.2012, 21:57 | hopa26
Weber je doma. :-)
První grilování mám za sebou a musím říct,že to za ty peníze fakt stojí.
Steaky na tom litinovém roštu se propekly úplně perfektně-rychle zatáhnout a dodělat bokem-překvapilo mne,jak hodně pomáhá ta poklice-jinak verze 57cm se opravdu vyplatí-možnost dělat zeleninu,bagety,maso najednou bez problémů s místem velmi ocenuji.
Dokoupil jsem si i to jejich příslušenství na čištění,funguje parádně.
Mám z toho velikou radost-přistupoval jsem k tomu s lehkou nedůvěrou,ale ten rozdíl ve zpracování a spoustě vychytávek je poznat.
Takže budu dostávat dárky od značky Weber,je toho spousta,co bych od nich ještě potřeboval. :-)
o 26.07.2012, 22:16 | HIGHTOWER
já si teď koupil tento: [ Link ] ale za poloviční cenu než je tady, uvidíme, až to smontuju a otestuju ;-)
o 26.07.2012, 22:42 | Rajdlos
Tak jsem se stal stastnym majitel Webera OT Gourmet 57, nakoupeno samo starter kit, steakove uhli a briketky a o vikendu se zacne experimentovat. Hadam, ze to bude trosku jinej level grilovani nez byl na tech ala baumax jebkach. Jinak kdo by chtel tak doporucuju OBI -15% :) Ja to mel komplet nakup asi o dvojaka levnejsi.
o 26.07.2012, 22:44 | Rajdlos
hopa26: ja vykoupil taky snad vsechno, co slo :) Tesim se az si neco vyudim... to zase bude nateseni na dalsi rok.
o 26.07.2012, 23:02 | dan22
Dřív jsme grilovali na klasickém roštu na dřevěném uhlí. Teď grilujeme cca 5-let na plynu a lávových kamenech.
Letos jsme k tomu pořídili grilovací desku z kamene, která je 3cm vysoká. Maso a jiné pochutiny jsou z toho uplně skvělé. Maso je křechké, nevypečené, prostě výborné, mohu jedině doporučit.
o 26.07.2012, 23:54 | Dr.Hadson
Ja to fedruju tady a spokojenost

foto k příspěvku  od Dr.Hadson

o 27.07.2012, 06:55 | walish
Kde se dá sehnat ta sleva v OBI? Taky uvažujem nad tím Weberem . . .
o 27.07.2012, 07:07 | Pepíno_Honda
slevový kupon jsem měl ve schránce...
o 29.07.2012, 13:04 | walish
Abych někomu ušetřil cestu, tak OBI Havířov, Ostrava i Frýdek zásoby 0, nelze ani objednat.
o 29.07.2012, 14:24 | walish
Tak Opava taky nula
o 29.07.2012, 20:03 | madaros
muzu kouknout na obi v praze jestli nekomu pomuze,kazdopadne slevu bys mel dostat do schranky nebo budou v obchodech ne ?!
o 29.07.2012, 20:26 | walish
Jo, slevu už jsem dostal, jel jsem pro něho do Havířova, nebyl, tak se volalo do Frýdku, Ostravy a pak i do Opavy,ale nikde není,všude vyprodán a nelze objednat. A abych proto jel třeba do Olomouce, to bych tu slevu projel :) Nic no, není, není, co se dá dělat, aspoň jsem ušetřil :)
o 01.08.2012, 11:28 | OMEGA
Na steaky Weber na uhlí. Na prasata, kejty, krůty a podobné žranice máme taky popelnici + motor a je to prostě super věc :) Pak ještě udírna...něco jako tohle

[ Link ]

Ale od pána co ji vynalezl, ne od firmy co mu ukradla patent. Pokud by se to někomu líbilo tak mám kontakt na origo výrobce...kvalita je jinde, dává levněji a lepší kámen atd.
o 04.11.2013, 14:06 | LubosHa
Mám gril od Weberu (které jsou velmi kvalitní a za slušnou cenu) [ Link ] klasicky na uhlí, protože to mi chutná nejvíc :D a nemůžu si stěžovat.
o 04.11.2013, 14:37 | Lucni.konik
já toto jaro pořídil tento gril na dřevěné uhlí. Tak nějak pořád weber byl mimo moje finance, tak jsem zvolil tento a jsem max spokojen. Rozpáleno a připraveno ke grilování do deseti minut.... a regulace taky super:
[ Link ]
o 04.11.2013, 21:50 | Rajdlos
Já koupil taky v akci na místní doporučení Weber Gurmet a grilování je na úplně jiném levelu :) Občas se dá vychytat v inzerci slušně. Rozdíl je fakt neskutečný oproti OBI/Baumax grilům.
o 13.04.2014, 10:32 | walish
Jak to vypadá teď? protože co jsem studoval, tak ten One-Touch premium gourmet je nahrazený nějakým master touch, ale je třeba k tomu za dalších 1500,- dokoupit ten litinový rošt. Ale těch kombinací je tolik, že nevím, který je ten "správný"
o 13.04.2014, 12:58 | tappaja
Zalezi, pro kolik osob budes bezne grilovat, kdyz jste 2-4, bude stacit 47cm. Pokud ale chces pro vic lidi nebo chces vyuzivat prislusenstvi (litinovou mrizku, wok panev atd...) , musis koupit 57cm GBS. Dobrej stejk udelas i bez mrizky. Co musis urcite koupit, je ten zapalovaci komin. A dobry kleste.

Jo a nebrat compact kettle.
o 13.04.2014, 16:47 | walish
No určitě bych chtěl 57cm, ale štve mě, že teď to vychází s tím litinovým roštem skoro na 10tis. a předtím to bylo za 7...
o 13.04.2014, 20:08 | tappaja
Nevim jestli si to s necim nepletes, ale takovej cenovej rozdil tam urcite nebyl.
Litinovej rost sis musel dokoupit tak nebo tak, ceny sly nahoru kvuli kurzu asi o 10%

Sleduj aukro, obcas se tam objevi nejakej nevhodnej darek nebo sedej dovoz.
o 13.04.2014, 20:39 | hopa26
Ja ted nakupuju tady - [ Link ] ,vzhledem k tomu,ze uz jsem objednaval za nekolik desitek tisic,uz mam pomerne zajimave slevy,dej mi do mailu co chces nacenit a jestli i nejake prislusensvi.
o 14.04.2014, 23:40 | Pardal
Nevíte jestli se dá sehnat weber na dř. uhlí v tomhle designu ? Vím že byly, ale teď nemůžu najít...

[ Link ]
o 15.04.2014, 16:26 | tappaja
Byly, ale uz nastesti nejsou, to se jim nepovedlo a nejak ten hlinik nesnasel tu teplotu a horelo to.

o 15.04.2014, 16:31 | Pardal
Aha. To jsem netušil.
Prostě se mě líbil víc jak ty kulatý...
o 15.04.2014, 17:09 | tappaja
Kulaty fungujou uz asi 60 let, maji to vychytany, tady bych na design (na dreveny uhli) nehral.
o 30.01.2021, 21:12 | MilošStro
My zase máme mini BBQ gril za pětikilo z [ Link ] . Jeho výhoda pro nás je především v tom, že se dá snadno převážet. Grilujeme, kde se dá.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.7231 sekund.