Navštíveno 11639x

Myslím že je tu spousta gurmánů kterým se stýská po normě ČSN v produkci masných výrobků, proto se tedy zeptám zda někdo z vás ví kde sehnat kvalitní ale opravdu kvalitní lovecký salám z dob totalitního režimu, koupím klidně 50 šišek když bude luxusní, měl jsem jeden krásný zdroj z Moravy ale bohužel firma zanikla díky EU

16.11.2014, 16:47 |
PAVELK | Upraveno: 2014-11-16 16:47:48
Vlevo je EU sekaná bez chuti a struktury, vpravo je relativně správná záležitost
Podívej se v okolí, zda tam nemáš nějakého domácího řezníka, co si tyhle svoje věci dělá sám a z masa. My tu jednoho máme, ale nejsem si jistý, zda tam má i lovecký...
helet tedko ho měli v lídlu a docela dobrej ještě ho snad i maj v akci
Mno to si dovolím oponovat že nevíš jak chutná ten správný komunisticky lovečák :D

16.11.2014, 17:02 |
CRK woe, ale ještě je v akci! :D
Jo, to by mne taky zajímalo, protože to je poslední dobou dost parodie.

16.11.2014, 17:06 |
Nora Jako dítě můj nejoblíbenější salám. Ale jak PAVELK píše, dobrý byl za minulého režimu :D Dnes již nekupuji.
vybornej lovečák mají v Klatovské firmě MAso West
On se někde objeví to je jasný
A kdes to koupil? Kupuju z Lidlu a ten mi chutna.To v levo je fakt k zblití
Vlevo je z farmářských trhů a jmenuje se pravý lovecký salám :)

16.11.2014, 17:22 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2014-11-16 17:26:30
[ Link ] :-D
Pravý SVOBODNÝ (DEMOKRATICKÝ) lovecký salám no :-) dle normy
[ Link ]
Chtel jsem napsat, ze na farmarskych trzich...

16.11.2014, 17:59 |
nome Nejlepsi kupuju u nas v Brne v globusu, vypada lepe jak ten tvuj v pravo a chutna luxusne ale musis se zeptat u pultu at ti daji ten co kraji ne ten co normalne prodavaji ve stanglich balenej ten je o dost horsi
Lovecak kupuju v lidlu a vypada jako ten vpravo a chutna mi.
Pokud nejaka firma tvrdi, ze skoncila kvuli EU, je to jen vymluva.
Domaci reznik ti v zivote takovej salam neudela....vyroba je tak slozita,zdlouhava a nakladna,ze to nikdo na "dedine"neudela a proto dnesni vsechny trvose vypadaj jak na foto v levo ;-) ono celkove ta chut z mladi co zname vsichni uz nikdy nebude,protoze kdo by si koupil salam za 500.....
Proste je to jednoduchy...eu zabila vsechny maly rezniky co delali poctivy parky,klobasy,salamy a zbyly jen obrovsky masokolosy ktery musi udrzet cenu na ukor kvality... :-( je par vyjimek,ale jen par a je to smutny....
Jajinek: ale ty výjimky právě hledáme :)

16.11.2014, 18:37 |
mrazik | Upraveno: 2014-11-16 18:45:22
Ti mali reznici by skoncili i bez EU, uvadet jen tento duvod je nesmysl. Je to bohuzel dane trhem a uplne jinou situaci nez za totace, kdy mit znameho reznika bylo jak vyhrat ve sportce.
Jak je na tom Ksana a Nasemaso v Dlouhy v Praze? Tam lovecak nevedou? :-) Uz jsem tam nejakou chvilku nebyl :-)
Tak zkus pavle vyrobce Made,pejskar,stancka....bejvaj v obchodakach.
To si myslis ty mraziku.....kolik rezniku ma napr. na novy bezdotykovy umyvadla s baterkou za 20tis kus a nestaci ti jedno,vymenit vse za nerez,chladici vetraky atd atd atd..... Nebo ty ses taky reznik?

16.11.2014, 18:59 |
Ladic maraziku, mraziku nevim proc se bráníš faktu, že EU systematicky vymítá malé řezníky a podobné bo to tak prostě je! My museli zavřít několik provozů, neboť modernizace do požadavků EU by stála tolik, že by se nám to při naší malovýrobě vracelo asi 150 let. O to víc me s.re, že rezník v itálii na to dlabe a klidu si dělá postaru, v ČR jsme papežštější než papež a taky to tu podle toho vypadá. Takže nemáš pravdu a opravdu to není výmluva, ale realita bohužel...
Jajinek... kdo by si koupil salám za 500,-/šišku ? třebas já:)
například díky tomu jak vypadá ta sekaná nahoře skoro salám nekupuju, krom pár kusů od známýhoke kterýmu jeud před vánocema...
spíš si ale přivezu 2x za rok (nebo mi je přivezeno někýmz rodiny) několik šišek různých druhů z itošky (toskánsko, případně oblast neapole..) a to v celkové hodnotě 200euro.. přičemž 1 šiška je tak za 12-20 euro.. to samý s různejma sejrama :)
U nás je taky malej řezník a kdyby nevyráběl pro supermarkety směsi bokem, tak ho krámek fakt neuživí a věci má fakt poctivý a masový...
Ladic takze muze za to EU nebo nase zakony/narizeni/normy, ktera zbytecne prisne nastavila pravidla ? Ja osobne v tom vidim dost rozdil a v mnoha narizenich se i v EU divi, proc to mame tak prisne.
Ladic: amen....vic neni co rict.
Honzo ja myslel za kg ne za sisku,ikdyz teda konkretne nevim jestli ten lovecak ma cely kilo...a za dalsi ses asi jeden z tisice mozna desetitisice co by to dal....moc gurmanu neni co by uzivyly ty co to chtej delat poctive. Sam to vidim jak to je v praci....drti nas srackoparky z teska,makra atd....a nejhorsi je ze ani to co je uvedeny na papiru kolikrat neni pravda :-(
Mraziku muzem si za to sami jak tem blbum lezem doprdele a nevim proc...

16.11.2014, 21:19 |
TROY pokud to zabalil kvuli EU tak to muže vyrábět doma bokem ;)

16.11.2014, 21:21 |
DaveF tak to, že velcí výrobci a obchodníci a jejich kamarádi snaží zlikvidovat ty malé, je jasné už dlouho...
2 PAVELK:
Čoveče já koupil před asi 3mi týdny v Lidlu v akci XXL lovecký salám a po dlouhé době to byl lovecký, který mi opravdu moc chutnal! Takže bych to na tvém místě jen zkusil a uvidíš - vypadal přesně jako ten, co máš na foto vpravo... ;o)
PS: opravdu si nepamatuji, jak to chutnalo za komára - to mi bylo 5let, když to tu zavřeli :o)
zrovna lovečák od pejskaře to sem proklínal hodně dlouho. Nevim co jim do toho spadlo ale bylo to plný drobnejch kůstek. Od tý doby loveckej nekupuju a myslel sem že už na nic od pejskaře nešáhnu. Ale pak sem mi dostala do huby od nich čabajka a ta byla zase luxusní, takže tim si to u mě spravili. Ale lovečák sem od tý doby neměl
Kadel

16.11.2014, 21:42 |
DaveF | Upraveno: 2014-11-16 21:43:13
Lovečák stál před revolucí 90Kč/kg, což je proti dnešku neskutečná cena, za tu cenu se tam mohla nějaká kvalita i objevit :-)
ještě doplním - to je jak kdyby stál dneska 700Kč za kilo
PAVELK: Co řeznictví v Kněžmostě u náměstí, jestli ještě tedy funguje, tam nic -
[ Link ] ?

16.11.2014, 23:52 |
rcman Tak tohle je věc kterou už taky dlouho řeším. Opravdu dobrej a přesnej Lovečák jsem měl asi před pěti lety v Tatrách. Myslím že jsem ho sehnal ve Štrbě u ňákýho obyč řeznictví...
Ale v Lidlu, Kauflandu, Tescu ani v dalších řeznictvích které tam bývají jsem ten "pravej" Lovečák nesehnal!

17.11.2014, 10:05 |
bobo Také mě nechutná lovečák co nyní prodávají-ale mám k salámu dotaz,nedávno se řešil mazací salám z bývalého NDR-jezdilo se tam za totáče,byl dobrej,ale nyní nikde nic podobného,nevíte zda v SRN(NDR)něco takového ještě dělají a pokud ano,jak se jmenuje,abych věděl pro případ návštěvy jejich krajů-děkuju
Jestli sem to pochopil spravne tak myslis salam s nazvem cajovy/cajovka.....konzistence je mekka jak hrubozrna pastika.
bobo Médskej salám se tomu říkalo, nebo čajovka v jiných krajích ale taky mi přijde že už to neni vono. Teda já to taky už dlouho neměl.
Kadel

17.11.2014, 10:58 |
gizmi | Upraveno: 2014-11-17 10:59:09
Tyjo, lovečák! To miloval tata i mamka a ja to do dneska nemusim. Idealni darek k vanocum do "balicku", kdyz bych sehnal opravdu dobry kousek. Nekdo nejaky typ - krome OnlyOneho ? Cena vedlejsi - dulezitejsi stara receptura a idealne Plzen :)

17.11.2014, 15:40 |
bobo čajovka ne,tu dělaj i u nás a nedá se to jíst,možná médskej salám,ale pamatuju bylo to super
Vysvětlete mi někdo, jak je možný, že se dobrý řezník podle vás neuživí... v Plzni je dobrých řezníků několik (možná to není úplně TOP, ale mají dobrou pověst a vyšší ceny) a je u nich naprosto NARVÁNO natolik, že jsou v podstatě neustále fronty... tak mi neříkejte, že když za den prodá věci za 100 tisíc Kč, že z toho nemá marži na uživení se? Zvlášť když ta poptávka po kvalitě evidentně roste, takže by se dalo i zdražit a vyrábět ještě kvalitněji.

17.11.2014, 18:16 |
gizmi Mr.Scully: praskni mi nejakeho, prosim :) Vim jen o voziku u Dvoraka, ale ten vozi tusim z Tremosne. Ja bych rad nasel soukromnika, kde to bude opravdu super..

17.11.2014, 18:20 |
Mr.Scully | Upraveno: 2014-11-17 18:20:48
gizmi - co Majer na Klatovské u Práce? Ten má relativně nejvíc pověst, že tam fronta nepřestává nikdy. Ale to je možná taky z Třemošné?
gizmi v dobřenech, nebo u omw na lochotíně u street moto,pak v třemošný

17.11.2014, 20:42 |
gizmi Chlape, kde v Dobranech? Jezdim skrz kazdy den z prace..
hnetka za benzínkou po pravý straně
V Dobřanech za benzínkou je Porážka Nýřany, ti mají skoro výhradně maso, žádný extra výběr nějakých dobrot (typu tlačenka, sulc, salámy) tam čekat nejde. Ale Porážka Nýřany má krám tuším i na Klatovský nad Chodským.
Pan Kšána buď bude mít, nebo bude vědět, kdo prodává.
www.ksanaasyn.cz
nevím jak ty,ale já si tam vždy koupim něco salámy tlaču a sýr tam mají, jezdím tam občas na hotovku když nechci vařit
Dnes jsem konečně sehnal firmu co je vyrábí a mají být luxusní, jsou z Nového Města nad Metují, teď nevím jméno ale mám je uložené v práci, po asi 30 telefonátech jsem se dostal kam bylo potřeba a zítra do kanclu dorazí vzorky :)
Co třeba toto? Koupíš v Makru (v Praze bez problémů, v Liberci nemají)
A je fakt super, ty ostatní sračky co si na lovečák jen hrají se pak už nedají žrát ;-)

Ve čtvrtek zkusím, ještě mam domluvenou prohlídku 2 řeznictví, už se nemůžu dočkat :)

18.11.2014, 20:57 |
Freerider | Upraveno: 2014-11-18 20:57:41
PavelK: napadlo mě - kdysi - asi před rokem jsem měl lovečák ze Žirovnice na Vysočině. Co si pamatuju, tak chuť byla hodně podobná té, kterou si opravdu matně pamatuju z dob před 1989. Bylo mi v době revoluce 11 let, tak možná došlo v chutích ke změnám.
Ale co jsem na tom žirovnickém s povděkem kvitoval bylo to, že byl tvrdý jako prase a opravdu to nebyla žádná sračka...
Tvrdý salám řeším ze ho nechám vyschnout ve špajzu :) stejně jako ten na pravo nahoře
A je to doma :)

19.11.2014, 14:20 |
CRK A kdo ho uplacal?
Pejskar, dnes ho dovezli až ke mě do kanceláře :) ještě tu mám jeden vzorek a příští týden poslední variantu
Pavelk tak pak dej veděť, sem teda zvědavej, já ten můj od pejskaře hodil kocourovi a v tom linku od HT nedopad taky moc dobře. Já ani chuť nemoh posoudit páč jim asi do mlejnku spad nějakej brigádník a nedalo se to kousat.
Kadel
Je moc dobrej, až vyschne ve špajzu tak se zblázním blahem :)
A jeden vzorek z Písku :) také slušný kousek
PavelK: to je nejaky spesl od nej? sak Pejskar se normalne prodava v Tescu, respektive Bille?! Tak jsem zvedavy, jestli to je neco jineho.
Kdyz uz to tu teda probiha, tak ja treba v Brne doporucim Reznictvi Strejcek, naprosto luxusni selsky salam ma :)
Se nenahralo foto tak znovu, Pejskar je něco jiného vždy když se jedná o dodávku pro kaufland tesco atp.
Ty woe on neni linej kvuli kusu zvance obvolat celou republiku. Tebe to jednou zabije. Uplne jsem si vzpomnel na ta uzena kolena jednou....
Tyhle věci jdou mimo mě (už podle vzhledu :-), lovečák apod. mi nikdy nechutnal. A to jsem jinak masovej hodně. Já ujíždím na španělský sušený šunce Jamon Serrano, objevil jsem ji až před pár lety, ale teď ji žeru prakticky neustále a nemůžu se toho nabažit :-D
Mr.Scully ...kde ji kupuješ? Rad taky ozkouším.Diky
Jak koukam na posledni foto tak prvni co me napadlo je jak zuzitkovat a draze prodat spek za 40kc..... :-(
Kolik ho tam je...70-80% ?

19.11.2014, 21:43 |
Mr.Scully | Upraveno: 2014-11-19 21:43:34
cupra.165 - no je to právě problém :-/ V Makru mi posledně moc nesedla (příliš tlustý plátky), občas mají tuším docela dobré 100g balení v Lidlu. Zkusil jsem si koupit i celou kýtu, ale byla to kravina, nešlo to rozumně ukrojit a kost zabrala půlku hmotnosti :-) Nakonec kupuju sušené šunky v prodejně s delikatesami, kde to nakrájí a naváží dle přání. Třeba ta prodejna U Zvonu, ale tam tuším nemají přímo Serrano. Ale jsou stejně výborné.
Camron: doba kdy jsem snědl 3 uzeny kolena na posezení je fuč, bohužel i ta příjemná pohoda se skvělými přáteli co u toho byly
Podle fotky se mi teda moc nelibi. Jinak ja ulitavam na prosciuto emigliano, kupuju v praze u svacka, jedine cerstve nakrajena, nic balenyho a pul roku nekde v plastiku ulozenyho.
Přesně tak, Pavle, bohužel...

20.11.2014, 05:44 |
626rs
Aneb kterak prodat osolený sádlo za 200/kg .-) Ať žije cholesterol:-)))
PS: ale na cesty si občas beru taky jednu štangli, kdyby něco:-)
Bude příjemný večer :)

Počky,tak teď mi řekni,kterej (odkud) u tebe vyhrál?!
lukee_cz
Je tam víc dobrých věcí u toho řezníka? Klobásy...?
AllInOne: nevim, ja to kupuju ve Sklizenu :) A klobasy zase z uplne jineho zdroje mimo Brno.
Dnes vyřazen salám Horeca z Makra, krásně voní ale má v sobě divné koření které pálí na jazyku a díky tomu nevinikne chuť, rozhodně to není Lovecký salám
jooo tak takový prkýnko taky miluju.Ještě tam šoupnu nejaky syry a idealka

25.11.2014, 17:09 |
Losky Pavelk:Jak necháváš dlouho sušit? Nedávno jsem taky nějaký koupil, měsíc visel ve špajzu a taky to nějak nepříjemně štípalo na jazyku
Pokud vydržím tak klidně rok

25.11.2014, 18:47 |
CRK rok? tak to se pak nedivím, že štípe :D ale hlavně asi štípe 2x :D
Crk: neštípe ten co susim rok, ale ten co jsem pořídil nyní, ono stačí pořádně číst :) rozhodně se po sušení salám nezkazí, teda zatím se to nikdy nestalo

26.11.2014, 09:17 |
Losky To já vydržím tak tři měsíce a taky se nikdy nezkazil, ale projevila se taková štiplavá pachuť. Poslední šišku jsem skoskoro celou vyhodil, ale byl to krásně tvrdý salám,ne to bláto co mají třeba Kostelecké uzeniny.
Kdysi prarodiče měli na půdě skříň a viselo tam x štanglí a byly vyborné.
Štiplavá chuť, skoro až hořkost. Stalo se mi to taky u více značek.
PAVELK: sůl se fakt nekazí:-) O zbytku bych pochyboval. A pokud se ti po roce nezkazí, tak by se z něj možná dalo něco chemickýho vyrábět:-)))
Jižní národy suší maso i roky, nic mu není, bez chemie...
MASO! Ale ne sůl a směs chemických aditiv a sádlo.

26.11.2014, 12:51 |
Losky Je možný, že se tam prostě něco zkazí :(
Možný je všechno, už týden ochutnaváme a sušime :)
Dnes otestováno .... trvanlivý Lovecký salám od fy Bivoj .... nevím s čím to porovnat - chuť lovečáku z dob co popisuješ už si nepamatuji ač jsem ji určitě zažil v mládí ...

vypadá velice dobře, včera volal řezník že má pro mě v sušárně pár vzorků :-) tak počkám do příštího týdne co bude za parádu
dneska jsou lovecaky v testu :-)
[ Link ]
Viva škroby a karboxymetylceluloza. Gurmáni... :-))))
Maso tam není, tuk tam není, za to tyhle dva složky tam jsou na 200%. Já KMC prodávám, takže kdyby někdo chtěl, dodám v potravinářské kvalitě. Stačí oslit, opepřit, dát trochu sádla a salám je hotovej:-))))
Buon apetit.
To se totiž musí dobre vybírat, už na to máme řezníka
Řezník Konrle z Kněžmosta
Myslel jsi Kobrleho? :-) Jo ten má dobrý uzeniny.
noo jooo, na telefonu se zle píše :-)
Dělá to s kolegou vyloženě jako svůj produkt.
nový dTest - lovecký salám !
04.03.2015, 15:39 | riviera.kidd
dneska jsou lovecaky v testu :-)
Jsou i tady na foru v reklamach :-D

Tomu říkám kontextová reklama :-D