Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > ekopoplatek po novém roce - novinka !

o Navštíveno 6953x o
o 25.12.2008, 21:05 | Pepíno_Honda
Na Honda-clubu máme človíčka, který dělá někde na registru vozidel a včera tam dal velmi zajímavý a překvapivý příspěvek...

cituji:

Tak si představte,že nám včera kolem 11.00 dopoledne přišel mail z MD a tam byly upřesněny poplatky po novém roce.

Takže..věřím,že vám to mnohým udělá stejnou radost,jako mě.
V Zákoně zní,že ekologický poplatek se bude platit při prvním přehlášení po 01.01.2009. Jenže,přehlášením se myslí odhláška a následné dohlášení.Znamená to,že vozidla odhlášená( udělaný polopřevod) před 31.12.2008 mohou být dohlášena i po novém roce a to bez nutnosti platit eko dan. Protože "přepis" byl započat v roce 2008.

Sám jsem na to čuměl jak puk...zas nám to poslali fakt "brzo".
Takže udělat pojistku a klidně dohlásit po novém roce:-)..Až bude klid.-)

tak to je výhra pro dost lidí :-)

o 25.12.2008, 21:17 | DJ_Felda
Myslim si,ze je to potesujici zprava pro nektere a podle meho nazoru trosku i spravne,protoze by to melo jit dokoncit podle starych pravidel,kdy se zacalo s prevodem. Aspon si to tak myslim.Tot muj nazor.
o 25.12.2008, 21:17 | Petura
no řekl, bych že takových lidí bude minimum a stále tu bude plno naštvaných lidí ...

taky mezi ně budu patřit :o)
o 25.12.2008, 22:01 | Kesam
Je to celé jeden velkej bordel :-)
o 25.12.2008, 22:27 | Pekys
Petura: taky jsem minimum, ale prima, ušetřená trojka :o)
o 26.12.2008, 02:52 | Proffesor_W | Upraveno: 2008-12-26 02:53:10
jestli je to pravda tak dekuju jak prase, jsem presne ten pripad :D
...kazdopadne by to ale chtelo nejak potvrdit
o 26.12.2008, 08:01 | maresk
Pepíno, jsi geniální :-D

Pánové a dámy, MÁME INFO OD PEPÍNA POTVRZENÝ - našel jsem plný znění toho mailu z MD, jedná se o Metodický pokyn č. 9/2008, plné znění zde: [ Link ]
o 26.12.2008, 09:52 | Pepíno_Honda
jako tohle hlavně pomůže i těm, který mají vozidlo v mezipřevodu už dlouho a chtějí ho vyřadit. Teď jsem takhle dělal Citroena C15, který byl v odhlášce už 5 let, jezdli cca 1 rok a pak se sešrotoval pro totální korozi. Musí se nejprve za 800,- dohlásit a pak hned vyřadit. Po novém roce by to bylo za 800+10000 a pak vyřadit. Tenhle MP to vylučuje, odhláška, tedy "přeregistrování" bylo před 1.1.2009 :-)
o 26.12.2008, 10:13 | Proffesor_W
googloval jsem moc a nasel jsem pouze tu stranku co uvedl v odkazu maresk, nikde jinde jsem to nenasel
o 26.12.2008, 10:50 | Pepíno_Honda
no vzhledem k tomu, že se jedná o metodické pokyny z ministerstva, tak se ti toho moc nepodaří... Tam se toho moc "nevynáší" ven.... a ještě to je z 23.12.2008 :-)

jinak tady to je na H-C
[ Link ]

o 26.12.2008, 11:01 | cippis
no nevim, takhle jsem si to vykládal i před metodickým pokynem. Těm lidem, kteří to odhlašujou jde, ale o to vyhnout se placení povinného pojištění, které po nich chce vymáhat Kancelář pojistitelů od nového roku. Prostě auto v registru, které nemá POV 30-300,- denně pokuta za nepojištění. Postupem času se tato informace i vlivem medií zamatlala a novináři pořád jen kecali o 10000 poplatku
o 26.12.2008, 11:01 | cippis
no nevim, takhle jsem si to vykládal i před metodickým pokynem. Těm lidem, kteří to odhlašujou jde, ale o to vyhnout se placení povinného pojištění, které po nich chce vymáhat Kancelář pojistitelů od nového roku. Prostě auto v registru, které nemá POV 30-300,- denně pokuta za nepojištění. Postupem času se tato informace i vlivem medií zamatlala a novináři pořád jen kecali o 10000 poplatku
o 26.12.2008, 11:08 | tomi666
no takže řadě lidem to stejně nijak nepomůže,takže na hovno,no kok.tina největšího kalibru!
o 26.12.2008, 12:05 | Pepíno_Honda
cippis: ale POV se bude vymáhat po tom, kde je veden naposledy v registru... takže logicky, když já odhlásím auto na tebe, v registru jsi veden jako poslední ty, takže po tobě to budou chtít...

tomi666: a v čem by to mělo ještě pomoct ?

o 26.12.2008, 17:20 | .mycTD
Pepíno_Honda: kazdop borec, co jsem na nej odhlasil auto(on uz ho neprihlasil), mi tvrdi, ze dle dopravky na sebe nic prebytecneho napsano nema.
o 26.12.2008, 17:31 | mr.brain
Četl jsem ten zákon č. 137/2008 co novelizuje č.168/1999 o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. A můžu říci jen toto:

§ 1 odstavec 2:
Nestanoví-li tento zákon jinak, může na dálnici, silnici, místní komunikaci a účelové komunikaci, s výjimkou účelové komunikace, která není veřejně přístupná (dále jen „pozemní komunikace“), provozovat vozidlo pouze ten, jehož odpovědnost za škodu způsobenou provozem tohoto vozidla je pojištěna podle tohoto zákona. Povinnost pojištění odpovědnosti musí být splněna i v případě ponechání vozidla na pozemní komunikaci.

Takže podle této citace (nic jinýho jsem tam nenašel, kdyby někdo chtěl může se na to mrknou podrobně) nemusí mít vozidla, která si zaparkuju na svým pozemku, pojištění. Takže resp. formou čestného prohlášení by mohlo jít udělat to, že vozidla stojí na mém pozemku, v žádném případě nevyjedou na komunikace vyjmenované v daném odstavci (+ dodat že jsou nepojízdná) a mělo by to být ok.
o 26.12.2008, 21:52 | píďa363
když se to nechává na poslední chvílitak je to pak na krev. lidi o tom vědí kdy nejhůř tak od řijna. přijdu tam 22. prosince, jen předat nějaké papíry, takže mě fronta nezajímá... alekdyž jsem viděl ty nervní lidi..
o 28.12.2008, 18:52 | .mycTD
nevite nekdo, jestli udava zaznam Otto/GKAT51 nejake Euro,(E1) bo potrebuju jeste neco?
diky
o 29.12.2008, 08:15 | Proffesor_W
Takže super.byl jsem dnes ráno na dopravním inspektorátu a kromě miliónu lidí tam byla nástěnka kde byl ten metodický pokyn vyvěšen.krom toho jsem se pro jistotu zeptal člověka za přepážkou a ten mi to potvrdil.jen je škoda ze ty lidi o tom zřejmě neměli žádné tušení.
o 03.01.2009, 18:12 | TG
Pepíno_Honda:a na zaklade ceho jsi toho citroena odhlasil? nechteli potvrzeni o eko likvidaci?

jinak s tim poloprevodem je to fajn...mam S1100 MB neprevedenou na sebe ale v poloprevodu,takze nemusim tech 10tis platit..
o 03.01.2009, 19:10 | Pepíno_Honda
jj, právě že se jednalo o vozidlo, které po 1.5.2004 nebylo na STK ani nemělo sjednáno POV, tak stačilo čestné prohlášení.....
o 04.01.2009, 20:19 | Jerry.s
tak ze s tim cestnym prohlasenim ze s autem nejezdim a mam ho v garazi by to mohlo fungovat?
Jde mi totiz o to ze mame 3 traktory se kteryma vyjedem 1x za uhersky rok a jeste jenom na pole ktere je hned vedle haly kde jsou traktory uskladneny a pripada mi blbost je prihlasovat na pojistovne. tak ze rikate ze staci zajit na pojistovnu s tim prohlasenim ze se s traktorma nejezdi, jsou v garazi na soukromem pozemku a melo by to projit?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1928 sekund.