Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > xenony HID sady vs police - presunuto z BAZAR ostatni

o Navštíveno 1856x o
o 26.12.2008, 19:37 | H-Honza (M)
25/12/2008 13:03 kasko[

Sory za nevhodný příspěvek, ale když se jedná o HID sady, tak bys defakto vraždil. Hlavně u Fábií a podobných. Jakou máš ty zkušenost s HID sadou R-neoslňující?
Já mám HID sadu "R" na Fábii, světla seřízena, mám je ještě sklopena a žádný problém.
Jen se ptám, zda je tam fakt nějaký rozdíl.

Díky

25/12/2008 13:15 Rajdlos

oni oslnujou i ty Rka, ale rozhodne mene nez klasiky, brachu ted staveli za to cajti, ale kdyz H7, tak rozhodne tyhle

25/12/2008 13:45 kasko[

Rajdlos: a jak to dopadlo? Domluva, nebo platil?

25/12/2008 15:21 Rajdlos

domluva, ale rikali mu, ze se na to ted budou zamerovat

26/12/2008 17:26 Knightey
Mno davaji se uz i pokuty ha HID sady, pokud na to prijdou policajti :)
2 body a 1000,- ci 2000,- za to dostal jeden z audiklubu co to mel na A6 ci A4. ;)
A ze na A6 se to dokazuje blbe. Nereknu na skodovce, felicii ci facku atp, tam je jasny ze xenony nikdy nebyly ale ze mu to dokazali na takovyhle Audine, je docela vopruz.
To jen tak na okraj, bacha na to :)

26/12/2008 19:26 H-Honza (M)

dokazat to je jednoduchy, prozradej to ostrikovace...
takze ted koumam jak na dodavku nabastlit ostrikovace ktery musi byt i funkcni.
Jinak na sklo vygravirovat D2S a myslim ze se to da uhadat, nicmene i kvuli tomu ze kdyz na tomhle aute otevdu motor, za svetla neni videt a nikdo mi nedokaze ze to neni original...

o 26.12.2008, 20:03 | Knightey-
Tjn pokud tam nekdo treba nenecha balas cumet a viset u parabol...
o 26.12.2008, 20:17 | Ondry 2.0 20v | Upraveno: 2008-12-26 20:17:43
by mě zajímalo kdyby si tam měl funkční ostřikovače tak jestli by něco měli.a ještě nějak to automatický nastavování dobastlit a je to :-)
o 26.12.2008, 21:00 | Knightey-
Mno prave, nejdrazsi je na tom to autoamticke nastavovani svetlometu a to jen tak do kazdeho auta nedobastlis :)
o 26.12.2008, 21:10 | H-Honza (M)
ale to asi neni vec kterou je fizl schopnej na silnici kontrolovat...
Podle me kdyz budes mit trochu adekvatni auto, serizeny svetla, a rozumnou barevnou skalu - prijde mi ze vetsina lidi si bere HIDky co jsou co nejvic modry nebo fialovy, to proste bije do oci... tak budes mit klid, a pro klid policajta duse si tam proste nabastlim ostrikovace svetel treba z felicie.
o 26.12.2008, 21:39 | Nismo.Power
pokud máte třeba auto který neznaj jako moje tak jim řeknu že se mi mění vejška zadku automaticky a že mi můžou vylízat . . . .. , když jsou za čočkou tak poznaj prd a i když tam balasty budou vidět tak copak já vim co to je ? . .. . . .
pokud je to dobře seřízený tak proti tomu vůbec nic nemám, oslňujou i "R" ale né tolik , je celkem totální buřt co v parabole vytváří zdroj světla, co je komu do toho jestli mi ho tam tvoří halogen nebo xenon , svítěj mi obě tak fajn jděte si stěžovat .......světlo putuje stejnou trasou o obojího tak na co ostřikovače a regulaci vejšky asi tak.........
o 26.12.2008, 22:04 | Knightey-
Mno ona kdyz te oslni obyc zarovka tak to celkem jde ale pak teprve takovej poradnej xenon, to je slast na oci kdyz jedes 6 hodin v kuse ve tme :)
Kazdopadne tam nemaji co delat, pokdu to neni od vyrobce schvaleny, cili asi takhle, ikdyby jsi to mel sestelovany ze to nikoho neoslnuje, tak za to kdyz ti to dokazou, ti napari pokutu a ani neceknes :)
o 26.12.2008, 22:12 | Ondry 2.0 20v
a když tam bude to označení? kdybys ho tam nějak dopáchal jak píše H-Honza nahoře?
o 26.12.2008, 22:14 | crestik
NP: bohužel to jedno není, už je to zásah do konstrukce, a je to nepovolené. V některých případech je to bohužel na škodu, ale je to tak. Bohužel spousta lidí si myslí, že pokud číňan napsal na blistr, že to má atest, tak to můžou vesele namontovat, i kdyby to byl kulomet na střechu.
o 26.12.2008, 22:27 | Nismo.Power
atest neni a to neřešim je mi to buřt......
pokud neni sada z nejhorší časti taiwanu a má správně ohnisko tak je jedno co je za zdroj světla, oslní člověka cokoliv ...... ono základ je to nevnímat pak člověka neoslní nic.......
já osobně teda nemám rád hidky v parabolách ale když se to seřídí tak proti tomu nic nemám, já mám hidky za čočkou a tam si stojim za tim že pokud je to seštelovaný tak to neni na závadu ani trochu spíš tim zamezim střetu když člověka/srnku vidim 3x dřív než s origo halogenem
o 26.12.2008, 22:37 | JP
Halogen nebo xenon jedno rozhodně neni, proč bys tam potom cpal xenony, kdyby to bylo jedno? Asi to líp svítí, ne?:-) Logicky když tam dáš místo halogenu třeba doutnavku, tak to nikoho neoslní ať to bude nastavený jakkoliv, nezáleží jenom na tom kam to svítí, ale taky jak silně to svítí...
o 26.12.2008, 22:43 | JP
V čočkách to samo neoslňuje, když je to dobře seřízený. On i dobře seřízenej halogen v čočce vypadá pro protijedoucí jak světluška...
o 26.12.2008, 23:03 | Ferro
Jde taky o to jesli si to tam nekdo dava jen tak aby ukazal ze ma xenon nebo jestli to tam dal protoze z halogenem nic nevidel. Coz je muj pripad z halogenem jsem videl tak 2m pred auto a bal jsem se noci. Ted z xenony uz to celkem jde a mam je tam presne rok a za tu dobu na me nikdo nebilikal. Myslim ze policie by mela resit jiny problemy...
o 27.12.2008, 09:18 | Cossie
Já je mám taky v čočkách protože s žárovkama bylo vidět prd - respektive bylo krásně vidět jakou plochu osvětlí čočka, jenže bohužel žárovka tuto plochu nedokázala vyplnit, to xenon bez problémů a osobně jsem ještě nejel s autem co má čočky s halogenama, které by nějak dobře svítilo :-(
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3597 sekund.