Navštíveno 2320x

tak si pred 30 minutama jedu v obci.. najednou me predjede bílá oktávka.. si rikam aha asi policie.. tak sem snizil rychlost na presnych 50Km/h .. predtim sem mel tak 52Km/h coz o to ... zasviti svetylko STOP... tak sem zajel ke kraji.. "dobry vecer pane ridici silnicni kontrola bla bla .. to znate ... najednou vyleze z auta ten druhej policajt .. a zacne sledovat moje auto do podrobna... dojde ke me ... a rika ze ty XENONY nejsou homologovane ze ?! rikam ja nevim ja sem to tam dal jen proto ze to vic sviti.. a on ze no taky ze jo nemate uspusobenou parabolu a kdesi cosi.. hej lidi nechapu proc to tak je .. dostal sem 500Kc pokutu jen za to ze sem si dal do normalnich svetlometu HID prestavbovou sadu XENONU.... tak kdo to mate... a natrefite na takove idioty jako ja tak si to radeji oddelejte... aji kdyz budete hovno videt ... kdyby radeji chytali ty co jezdi rychle .. ach jo skoda mluvit ... tot vse.. na cestinu prdte... ja sem od malicka blbej ;-) :o)

24.08.2009, 22:27 |
Luke_288 | Upraveno: 2009-08-24 22:28:48
ježíš že by konečně začali pokutovat HIDkaře, který oslňujou ostatní? podle mě kdybys to měl pořádně seřízený, tak by se na tebe vykašlali a nic by nepoznali.
to at radši chytaj ty, který mě oslňujou než ty co jezdí rychle, protože neseřízených HIDek potkávám poslední dobou mraky....

24.08.2009, 22:29 |
*Rabbit* | Upraveno: 2009-08-24 22:30:17
hej praveze ja to serizene mam ! ... a to jako od autorizovaneho servisu normalne... takze o to nejak moc nejde.. jako ja nemam 10000 na nove lampy s xenonama.... a ty halogeny stojej vazne za pytel... to prd sviti a nic nevidis

24.08.2009, 22:30 |
Mika zase to kdyby :-), je to protipravni je, tak se nevztekej, a bud rad ze te strelil jen za 500, zdar

24.08.2009, 22:30 |
BALI ještě že ty neseřízený hidky mam zapsaný v techničáku:))))
to myslíš vážně?
můžeš bejt rád že to je jen za 5kilo. zatohle by měli dávat maximální sazbu. HIDka v parabole nemá co dělat. zajmalo by mě jak bys byl rád kdybys potkal někoho se stejně dobastlenyma "světlama".
spousta aut jezdí s halogenama a taky vidí. bud chci xenon, tak si koupim xenon, když na něj nemam, tak na to kašlu. osobně HIDky uplně nesnášim, protože jich je většina blbě seřízenejch. dle mě dobře, že se na to benga trošku soustředí
Luke_288: myslim že i kdyby to měl seřízený na milimetr přesně a policajti viděli že má HIDky a vůbec by neoslňoval tak myslim že by si toho všimly taky.
*Rabbit*: a neboj nejsi sám kdo přišel o prachy. někdo se k nám domů vloupal a já měl 300 na stole.ještě předtim jsem jel s mámy autem bez techničáku.jo moje blbost že jsem si ho nevzal.to bylo za 500. a dneska ráno botička na autě. takže 200. placený to je od pondělí do pátku od 7mi ráno do 19ti. v neděli jsem tam zaparkoval a dneska v 10ráno jsem měl botu. ale jak jsem měl zaplatit když jsem do 9ti spal??? jako když bude mít někdo noční a nebo přijede ze zahraničí třeba ve 3 ráno tak jak má v 7 platit? to bude vstávat? no dál to neřešim.stejně bych to nevyřešil
Ondry: kéž by to tak bylo

24.08.2009, 22:40 |
Ondry 2.0 20v | Upraveno: 2009-08-24 22:40:37
jojo a nejlepší jsou fábistí který samy o sobě oslňujou a ještě s HIDkama :-D ještě neseřízenejma. smrtelná kombinace :-D
Luke_288: co? v zákoně je něco o ostřikovačích.jestli je nemá a má HIDky tak bych ho taky sebral :-)

24.08.2009, 22:43 |
Luke_288 | Upraveno: 2009-08-24 22:44:17
co co? já jsem naprosto pro, jen at po HIDkařích šlapou. a s těma ostřikovačema nevim, mam pocit, že už i tady se řešilo, že jsou auta s xenama z výroby bez ostřiku
pro mě za mě at si lidi lepí na auto co chtěj, ale at tím neobtěžujou ostatní...
Inu prd velebnosti!!!! Kdysi jsem si dal hidky ze to pekne svýtí a ejhle ono najednou jde stokrát líp vydět a od té doby je dávám čistě z praktyckýho důvodu-jde prostě líp vydět!!! A pokud nejsi trotl nikoho neoslnujes!!!!! Co se policie tyce řeknu ale pane organe ty jsou origo, jo vy mi neveříte?? jaké že je číslo vašeho průkazu??? a kam že si to můžu stěžovat??? a ještě nikdy sem za ně nedostal pokutu vlastně za nic páč rychlost nepřekračuju!!!!! Radu jsem dostal od zasloužilého pilicicty. Takže tak. Jo a co se češtiny týče tak pardooooon:-)
Luke_288: no to jo.ale origo je něco jinýho než dodělávky. a je pravda ať si tam dávají třeba pasti na medvědy :-) ale ne že na nějakou šlápnu :-D
pak je mezi hidkařema spousta trotlů
tak já dostal v týdnu 1000kč za telefonování při řízení . Prej sou za to i 3body . Docela krutej trest za telefonování . Nezabralo ani když sem řekl , že sem myslel , že s automatem telefonovat můžu :D
tak to telefonovani chapu.. kdybych jel rychle taky... ale ty HIDKY ne... mam to serizeny... ostrikace sice nemam.. ale cirou optiku jo... neni tam sice cocka.. ale budis... no jako nejsem nasrany jen je mi to divny.. proc radeji neberou ty co opravdu neco udelaji... s tema fabistama je to fakt no.. tem to oslnuje i kdyz maji halogen.. nejaky divny svetla
dobře ti tak, já bejt jima zabavim ti auto a napařim ti parádní pokutu..... pohádky o karkůlce že jsou HIDky v parabole seřízený si nech pro děti na večer a nepiš to sem neb pak budeš ještě za většího trotla..... ani kdyby jsi měl třeba H7R tak to prostě oslnuje jako kráva.....
fandim PČR at pokutujou všechny kdo to tam maj, já budu vesele pokračovat ve výletech do protisměru a pouštět jim dálkový do ksichtu neb už to fakt zašlo s počtem daleko, dřív to byl jeden trotl za tejden dneska je jich potkám tak 100 denně od dob co to stojí 1300....
at si řiká kdo chce co chce tak patří to pouze za čočku a pak mi je celkem jedno zdali se mu automaticky štelujou nebo ostřikujou ale proti těm v parabolám tvrdě !
ale jinak taky jsem dostal 1000 ted tak dva tejdny zpět... za rychlost , dokonce jsem věděl že tam stojej a kde ale nedalo mi to a musel sem prostě :))

24.08.2009, 23:16 |
Rudi dobře Kindlik :-D

24.08.2009, 23:17 |
relax kdyz uz to tu je tak se pro klid duse zeptam .. mam a3 starej model ale mam tam xenony z faceliftu s cockama .. .. to by melo bejt oka ne ?
Nismo.Power: tyyyo.. ses borec.... fakt nemuzu z tebe ani dychat veriis ?
rover: na tom svetle je to vyrazene, jestli v nem byl origo xenon ;-)

24.08.2009, 23:38 |
JP přesně jako Luke a Nismo...
radši potkám v protisměru 10 lidí co 2x překračujou limit, než jednoho idiota s HIDkama v parabole. Že je s tim líp vidět je super! Co na tom, že protijedoucí vidí několik vteřin úplný ho*no (zvlášť třeba v dešti), to je jeho problém, má mít taky HIDky, no ne...?
jako pokud s tim nikdo neoslnuje tak at si tam rve kazdej co chce, ale je fakt, ze se tu mnozi neskutecny stado idiotu, co to maji neserizene a na bouranych autech a kazdy svetlo jim sviti do prdele = strilet
*Rabbit* : dyt to je pravda..... prostě to do auta nepatří tak si tam nacpi žárovky nebo si to pro mě za mě překopej na bixenon a dej si čirý skla pak mě seš ukradenej.....ale takhle bych dával těžký pokuty za auto technicky nezpůsobilý k provozu na silnici, a proutkem mlátil přes pazoury..... vem to tak že takhle v noci se díky tobě může nějaká rodinka s dětma vyflákat do stromu neb prostě 50ti letej otec s brejlema neviděl silnici tak jel do škarpy.... aže podobnejch už bylo.....
kretény se sériovejma O2 a O3 neřešim to sou prostě jen lidi co za to nemůžou a škoda to nehodlá řešit.....ale serou mě ale zato je stejně neproblikávám a neatakuju protisměrem neb sou bez viny a poznám O2 na 100metrů před i za mnou že to je ona......
rajdlos : jasný ale neseřízenej halogen pořád nepotkáš tak často...... a celkově neni to ani trochu tak špatný jako třeba fabie s hidkou, na ty bych fakt už bral tyč a házel jí z okna na světla když kolem mě jedou..... jasný fabie svítí někam do haleluja od výroby ale s hidkou která zásadně má ohnisko uplně jinde než originál žárovka je fakt peklo.....

24.08.2009, 23:53 |
JR nejvic se mi libi, jak lidi dostanou pokutu za neco, co na aute ani nesmi bejt a misto toho, aby sedeli potichu v rohu a soupali nohama, tak se jeste rozcilujou .....
Je to jednoduchy, kdyz nechces mit problemy, tak si kup za 10k original lampy a mas klid ..... kdyz chces setrit, pocitej s tim, ze budes platit pokuty, protoze si na auto cpes nehomologovany kraviny .....
Nismo: ... jasne no... ale ja to mam serizeny tak nikoho neoslnuju.. me nezajimaji ostatni.. maj si to seridit ! ... ja vetsinou potkavam blbecky i s XENONAMA od vyroby.. kery oslnujou vic nez ty HIDky !

25.08.2009, 00:08 |
vypuk Znamej na civicu dostal za HIDky predvolani, minimalne 5000-25000, plus poplatek 1000,- za spravni rizeni... Bud radza 500.

25.08.2009, 00:13 |
relax | Upraveno: 2009-08-25 00:13:31
> nismo: chapu ze te to sere je to neprijemny ale tvoje reakce muze v dusledku vyvolat stejnej efekt jako ty hidky ... nikdy nevis jestli tam nejde naka rodina s detma a jestli se nestane co si tu ty popisoval .. pokud to udelas nakymu 18 letymu capartovi co si narval hidky za prvni penize do fakana tak ok, ale on to kvuli tobe stejne nevynda a pokud tam bude treba nekdo starsi ... buh vi jak to muze dopadnout a pak s tim budes muset zit a to bych ti fakt nepral... takze i to je na zamyslenou ... proste si zanadavej ... :)
*Rabbit* : jak řikám tak pohádky si nech na jinam.....
HIDku neseřídíš ani kdyby jsi se rozkrájel a to protože má HIDková žárovka ohnisko naprosto jinde než standardizovaná žárovka...... prostě neseřídíš leda bys je hodil do země aby si svítil metr před sebe ale jinak se na mě nezlob prostě to nejde....
vypuk : tak to má bejt !
relax ..... ber to s nadhledem......tohle dělám cca 500 metrů před střetem tudíž ho ani trochu neohrozim maximálně se lekne a přibrzdí a následně ho vytroubim když jede kolem a já doufám že jim dojde že se mi nelíběj jejich světla.....když to auto je už blízko cca 50-100metrů tak jen maximálně trochu tybočim předek na protisměr a pálim dálky a následně troubim když jede kolem popř. ukazuju fakota :)
pokud jede auto stejnym směrem tak nedej bože že mě předjede.....dojedu ho a za prdelí mu pošlu dálky a drtim ho vesele do tý doby něž mě to přestane bavit .... jinak jediná prasárna co občas dělám a přiznám se tak je že když je za mnou hidkař tak dupnu o brzdu.....samo ne stylem napal to do mě ale aby se leknul, když mě napálí má průser že nedodržel vzdálenost a druhej průser je ten že od pojištovny nedostane ani pětník protože tam má ony HIDky a na to pojištovny hleděj.....takže to bude cvakat ze svýho....
taky mám HIDky, ale mám je za čočkou kde se stejně do stejnýho světla v novějších autech dávali, naklápění nemám štěluje se mi zadek auta a je stále v rovině, ostřiky nemám, ale plánuju je asi dodělat...né kvůli hidkám nýbrž kvůli mytí světel jako takovejm..... :)

25.08.2009, 00:34 |
DaveX Dobře ti tak.

25.08.2009, 00:53 |
relax oka tak to pak jo :) to se omlouvam ze sem te narknul z ohrozovani provozu ;o)
*Rabbit* - jako JP, buď rád žes to měl za pět set a přemejšlej co s tím udělat aby to příště nebylo třeba 5000...
Nismo - to jsi velkej frajer, a co když takhle budeš na někoho najíždět a on to strhne třeba do stromu? Pak budeš říkat neměl na mě svítit? A to lepení na zadek nekomentuju, to oplácení je docela infantilní.
Na Slovensku su zakazane a beru zato TP + 10litrov pokuta! Jediny pripustny sposob montaze xenonov je taky, ze dana znacka/model bola vyrabana s xenonmi (ostrekovace+cocky+automaticke nastavenie vysky), pokial tam clovek narve cely tento kit (cca. 20-30litrov) prejde cez STK a nebudu problemy...
Mily rabbit skus ist s takimto autom do Rakuska/Nemecka, kde pani policajti kontroluju auta co maju cocky+ostreky (4500K), a to tak ze jeden stoji pred autom a druhy ti tlaci na zadny naraznik kym ten prvy sa pozera ci sa ti nastavuje vyska svetiel...Ak nie mozu ti zadrzat napr. autoradio (ked uz sme na ahc fore)..
Ak chces taky efekt kup si ziarovky Philips Blue Vision, ma to belsie svetlo ako klasicka ziarovka a hlavne je to schvalene na cestnu premavku...
A nastavene to nemozes mat, kedze ti nesedia ohniska, a tvrdenie, ze lepsie vidis je asi take, ako keby si ludia montovali 900W reflektory na auta lebo by videli este lepsie a samozrejme, ze by to mali nastavene tak, ze by to neoslnovalo :-)

25.08.2009, 05:57 |
Pekis Mě celkem rozesmálo to "tohle dělám cca 500 metrů před střetem" :D Pětset metrů od sebe poznáš, že možná něco jede a ne že ho problikneš nebo jedeš v protisměru tak, aby se lekl...Nismo trošku uber s těma ramenama nebo si budu myslet, že jezdíš v autě s dalekohledem :D Jestli sem to dobře spočítal, tak ve 100km/h jedeš vzdálenost pětiset metrů 18 vteřin. Jestli před touto dobou rozeznáš HID svítící auto, tak jsi na nějakou spešl cenu...a ještě ho na tuto vzdálenost vylekat, tak to je na celovečerní film.

25.08.2009, 06:40 |
tom96 já jen nechápu jak jsi na to pořád někdo stěžujete? legální nelegální. Zatím když to bylo v starejch autech tak jsem je aspon viděl. To že v protisměru oslnuje auto tak na něj nečumím přece ne? Neřeknu když to na mě rožne nějakej kamion to je kolikrát o zastavení zvlášt když maj různé rampy se světlama. Já bych z tohodle principu zakázal dávat xenony do všech suv a tomu podobných, protože můžou mít i natáčení i všechno ostatní a stejně když jedou za mnou mám v autě světla až až a v protisměru to na mě šajní víc jak nějaký rozhašený HID sada v parabole.
gregi: hele a co když budeš v německu s autem, který má origo xenony, ale automatické naklápění nemají? a to že jich je hodně plus je i spousta aut co mají z origo vyroby xenony a nemají ani ty ostřikovače. To abych si vzal půjčku na nový auto abych mohl jet do zahraničí
HIDky jsou zásah do konstrukce vozidla a světla jsou vážný, takže buď rád, že ti nezakázali další jízdu dokud závadu neodstraníš.
A ten, kdo má pravdu, je idiot?????
Ja milujem kokotov, ktorých vyblikám že mi to perie do očí, on sa nasere a zapne diaľkové a hmlovky. To už prissámpiču si v noci, opakujem v NOCI nosím slnečné okuliare na hlave a vždy si to musím sklopiť na chvíľu, aby som nedal tú škarpu, keď už som prase a jazdím tak rýchle a stretnem takého tydýta :o)))
tak pokud jsou auta, co nemaj nivelaci z výroby, tak to nemůže bejt zakotvený v žádný vyhlášce, to samý ostřiky. mě vadí z principu to, že HIDkaři omezujou ostatní, nevidim důvod to omlouvat tim, že se můžu dívat jinam. to bych každou chvíli čuměl vedle do lesa nebo pole
pekis : promin nemám odhad na metry, myslel jsem daleko...... ale myslim že máš všech pět pohromadě a je ti jasný na jakou dálku rozeznáš HIDky..... ono to je zcela jednoduchý a všeho všudy jsem se splet opravdu jen jednou a problikal jsem člověka kterej jen asi neměl seřízený xenony asi po bouračce.....
každopádně když praha kladno a okolí potkáte někoho v protisměru tak to s největší pravděpodobností budu já :)).....
je fakt že nedávno jsem potkal kamion kterej měl HIDky dole ve světlech, ledky dole, ledky dole na skle a nahoře rampu 4x HIDka...... naprosto úžasný pokukání měl jsem sto chutí to někde otočit dojet ho napsat SPZ a naprášit neb opravdu jsem neviděl ani metr před sebe ......
jinak co se pčr týče tak kontrola je hlavně ta že koukaj zdali je ostřikovač/krytka ostřikovače a zdali v autě je naklápění světěl..... u koncernů jasná věc kde to naklápění je a když tam neni je to origo když ho tam člověk má tak je jasný že to auto nebylo s xenonem...... v parabole neni o čem ale sou schopný se samo hádat i u čoček....

25.08.2009, 08:48 |
zipp naprosto souhlasím s Nismem, mám na věc úplně stejnej názor... taky najíždím na auta do protisměru a pouštím dálkový... hidkaře úplně nesnáším
a hle další "blázen" jako já......
je pravda že dřív mě to vůbec netankovalo a neměl jsem potřebo těmhle lidem nějak škodit, ale prostě tak poslední rok se to tak rozrostlo že prostě tomu nechci jen tak nečině přihlížet ( = nic nevidět) takže dělám alespon tohle, je mi jasný že ten člověk to doma hned nevyndá protože jsem se na něj nasral....
ale opravdu kolem kladna což je tuzerů ráj se to přemnožilo neskutečnym způsobem, samej favorit apod. mrdky s hidkama ....... já když mi jednou oslnovalo světlo (nemoh sem za to) tak jsem se opravdu styděl jet po silnici ....
S pokutou 500 za HIDky bych si jeste piskal a hezky podekoval. Take uz jsem slysel, ze se na to zameruji a je to dobre. Pomerne brzo nas ceka obdobi brzke tmy.
Souhlas s většinou.. HIDky úplně nesnáším.. Já být dopravákem, tak nevím nevím, to bych jim asi ty světla prokopával. Nejhorší je tohleto potkat někde na úzké komunikaci v dešti, kde je samá zatáčka.. A ještě se tu pak někdo divý, že za to dostal pokutu.. Já bych k tomu přidal bonus pendrekem po hubě :-D

25.08.2009, 09:19 |
Syrup Nismo jestli to opravdu delas tahkle, a nepises jenom haury na internet, tak se divim ze te jeste doted nikdo nezastavil a nedal ti par facek. Ver ze to driv nebo pozdeji prijde :D

25.08.2009, 09:25 |
tom96 Luke_288: já to neomlouvám. jen říkám že si lidi stěžujou na věcí která není tak hrozná. protože jezdí lidi co HIDky nemají a taky oslnují s normal halogenama nebo jezdí s dálkovkama a vypnout je když je proti nim auto neuměj. plus jak jsem říkal tak nový auta hlavně ty vyšší jako SUVčka a podobný oslnujou taky. Já bych si spíš stěžoval na lidi co jezdí jak prasata neberou ohledy a mají auta ve špatných technickým stavu jako jsou brzdy koroze po celém autě a pod. a ne že auto které během chvilku minu mě oslnilo dobastlenou sadou
nečet jsem všechny reakce, ale dobře ti tak ...
kde ten xenon nemá co dělat, tak nevim co to tam cpeš ... 500,- je sakra málo, měli ti dát ještě jednu nulu na konec ...
jezdím denně 40km do práce a zpět, ráno před 6h je už opět hezky šero a těch dementů s modrejma světlama ve starejch golfech a eskortech se letos urodilo :o(
když nevidim, nejedu rychle ... nebo tě v autoškole neučili že na "krátký" světla je rychlost nad 60km/h už dost vysoká?
Syrup : toho se fakt neboj..... nejsem zrovna blbej a když by někdo měl náladu tak si hrozně rád nechám nějakou udělit a následně ho bude čekat žaloba za ublížení na zdraví ..... věř že normální člověk si to nedovolí nebo aspon ne ten co má všech pět pohromadě.... a bábovka taky nejsem včera jsem poslal k zemi naprostýho kreténa v metru....... člověk si tam frčí se psem bez košíku, řve na celý metro, křičí na psa a pak se pustil do nějaký ženský že to je píča tak jsem přišel a řikám "dobrý den pane můžu vám nějak pomoct ? " tak on že at se do něj neseru že sem čůrák..... no a už se válel u eskalátoru :) pochybuju že by mě chtěl žalovat, ženská co se s nim hádala poděkovala a ostatní mlčely ....... nesnášim když někdo někomu ubližuje a ostatní jen koukaj a nejsou schopný něco říct nebo pomoct.....
tom96 : blbost, SUVčko tě oslní jedině tehdy když ti jede za prdelí těsně..... jinak maj světla klopený hodně do země.....
petura : jj krátký světla 60 sic ano, ale s normálnim xenonem se dá i víc ale v noci je každý rychlost nebezpečná pokud nemáš night vision v autě :)

25.08.2009, 10:26 |
vypuk Nismo - Jak si psal s tím dupnutím na brzdu před ním - NIKDY BYCH TO JÁ NEUDĚLAL! I kdybych byl sebevíc nasrany, tohle mi udělal včera jeden kokot s audinou - jel jsem po dálnici, předjížděl kamion, zamnou audina v dostatečné vzdálenosti, na to, že jsem jel 120(ve škodárně, už mi to moc nejede poslední dobou :( ) se prakticky vůbec nepřibližovala, tak jsem vyhodil blinkr, objel, zjistil, že tam není volno tak sem plyn málem zarazil do podlahy.
Začal se na mě ten audiňák lepit, na to, že zamnou byl asi tak 200 metrů nejdříve, pak tomu přiložil, já chtěl chytnout nějakého volného fleka v pravém pruhu - smůla. Pak se mi podařilo konečně chytit volné místo v pravém pruhu, borec okolo mě pomalu jel, tak sem mu nastavil prostředníček - KOKOT málem puknul, narval se předemně div mi neustřelil předek tou svou prdelí a jebnul po brzdách.
Situace byla podobná tak cca tři měsíce zpátky, kdy se na mě tlačil další vůl s nissanem(nemůžu za to, že nám fiat jede max 200km/h, tak sem pak chytil fleka v pravém, odbočil s úmyslem že až mě předjede tak to líznu zpět do levého. Přesunul sem se do pravého, chlapík jel 130, já to nemohl dobrzdit a ten vůl mi ještě jel vedle mě abych nemohl uhnout - naštěstí sem to ubrzdil.
Naschvály? Ano, ale "vocamcaď pocamcaď" ;)

25.08.2009, 10:44 |
tom96 nismo nevím co máš teda za auto třeba vyšší, ale mě to tam svití dost a nevěřím tomu, že by si někdo do těch novejch SUVeček dával HID sady, ale to je fuk.
pro mě ten co dělá naschvály je stejnej blb jako ten co porušeje zákon atd. a důvod je jednoduchej, že když jedu na silnici tak nestačí počítat s nějakým blbem co pojede jak prase, ale i s tím, že potom mu chce někdo dokázat že je to vůl a vznikne z toho ještě víc nebezpečná situace a jak je pravidlem nakonec to odnesou lidi co jen takový lidi potkali na silnici

25.08.2009, 10:48 |
xenonman | Upraveno: 2009-08-25 10:51:01
BALI dej sem kopii TP kde mas ty hidky zapsane na to se mile rad podivam, hrozne moc by me zajimalo kam se to da zapsat, pac na 2 autech mam original xenony a nejak jsem to nikde nenasel:-)
co do xenonu
staci napsat,ci me kontaktovat a ja udelam xenony vc homologace a pokuty dostavat nebudes :-)
a 30tis to stat urcite nebude...
je to pravda vse je jen otazka penez, pokud chce clovek usetrit a da sadu za 1500 sviti to lepe ale splnovat vyhlasku to nebude proste nidky, zvlaste kdyz to nema ani cocku, ale tahle debata tu probehla uz mockrat, lidi ze Slovenska ku me jezdi dost casto a pokuty nedostavaji....
my s placatejma autama jsme slepi porad...a nejen z hidek :-) presne jak pise tom96... a co SUV, ale tedka vsechny dodavky maji svetla asi tak metr nad mou strechou :-D

25.08.2009, 10:57 |
slama Nechápu že řešíte hidky v parabole ne a čočce jo. Hidky nejsou schválený ani v jednom. Xenony můžete mít v čočce i v parabole od výrobce.
vypuk : běžná praxe když se ti někdo lepí na zadek na dálnici..... dělám to samý a žádný ocamcad pocamcad.... prostě lepit se půl metru za prdel neni hezký..... já když jedu rychle tak prostě když mi tam někdo vjede tak přibrzdim a počkám si a pak zase pustim tempomat na nějakejch ~180 a frčim dále.....
tom96 .... všechno co mám je bud kupé nebo sedan.....
hlavně si uvědom že HID sada = xenon světlomet..... co si myslíš že asi tak najdeš v originální xenonový lampě ?? najdeš tam uplně stejnou žárovku a uplně stejnej startér jako v HID sadě.... HID neznemená nic tunerskýho jako třeba NOS ale znamená to High Intensity Discharge ..... pokud se jedná tedy o xenon lampu tak je tam tohle čemuž se žiká HID, bixenon je věc jiná ale i tak tam v něm je HID akorát tam je parabola a na ní čočka se stínítkem zvedacim.....
každopádně ať je HID s jakou chceš paticí tak to je stavěný jen za čočku, čočka společně se stínítkem ti vykreslí ostrou linku světla a ty jí jen došteluješ dle nastavení auta jaký má bejt, v parabole to nedoženeš nikdy neb to svítí do vzduchu do země, na silnici to dělá jen modrý fleky.... prostě to tam nemá co dělat i kdyby náhodou ohnisko bylo stejný...
xenon : tak tak , když to chci tak na to musim mít bud auto nebo peníze..... tudíž to nechat udělat kvalitně třeba u tebe.... svym způsobem taky podporuješ "hidkaře" ale je to byznis takže tě nelze za to vinit ty nevíš kam oni to dávaj .....
luke : voe.... nemáš mít auto kde vezeš prdel 10cm nad vozovkou :))
každopádně SUV prostě je maj metr nahoře ale jejich sklon je opravdu velkej takže tě oslněj při průjezdukdyž se jim dostaneš do záběru, jediný řešení samo cpát světla dolu do nárazníku ale jak by to vypadalo ? :D ..... a stejně tak když jedeš v SUV tak ti do ksichtu svítěj oktávky s originál xenonem takže si nevybereš :)
slama : přečti si co jsem napsal pod tebou..... pleteš si pojmy s dojmy....

25.08.2009, 11:18 |
tom96 Pokud to vysvětlení jsi psal kvůli mě. tak to HID sadu jsem myslel tak, že by si to do těch novejch suveček někdo bastlil což je blbost ;)

25.08.2009, 12:26 |
slama Nismo: ja si nic nepletu, chtěl jsem říct to že xenony mužeš mít i v parabole.
Nismo: promiň, ale za to co ty děláš bych ti asi rozbil hubu...

25.08.2009, 13:30 |
Smrada (M)
Castecne sem to tu cely cestl. Osobne si myslim, ze pokud hidky neoslnuji, tak neni duvod davat pokutu. Ale uvedomte si vsichni, ze se jedna o prestavbu, ktera neni homologovana, tudiz pokutu dostat vsichni muzete
na rovinu: měl jsem noční na MV a těšil se, jak si smlsnu na HIDkařích. K tomu jsem se ale nedostal, protože na letišti jsem dělali jen alkohol. Tech. stav až venku před letištěm. Ale já měl už na letišti 2x alkohol, pak i venku 2x alkohol, takže na tech. stav jsem se ani nedostal :-)
tom96 to nebylo tobě.... jen jsem upřesnil že xenon a hid neni něco jako když si koupíš sportovní vložku do sání vs. celý sportovní sání...... HID je prostě jen definice a xenon světlo je prostě jen čočka a hidka nic víc v tom nezle hledat..... pokud je originál xenon v parabole tak je to v pořádku a ta parabola je vytvarovaná tak aby to svítilo kam má a je tam počítáno pouze s jednim typem výbojky, když se tam nacpe HID sada za 1300 tak opět to bude svítit do haleluja.... xenony v parabole myslim třeba W220 maj....
Smrada : vpoho to z toho už si jen slepej takže to nevidíš :))
xenony v parabole mají myslím i "stará" volva

25.08.2009, 15:58 |
Smrada (M) | Upraveno: 2009-08-25 15:59:59
Pepino, mas pravdu, otcovo S80 (rv. asi 2002)ma xenon v parabole.
V nedeli sem jel vecer po strakonicky a z dalky me rentgenoval Transporter s modrejma xenonama. Je to pekelne neprijemny i se sklopenym zrcatkem.
Me spise slo o to, ze si clovek da do auta nehomologovanou vec (at uz HID nebo svetla, co nesviti, nebo laminatovej naraznik) a pak se divi, ze dostane pokutu. Kdyz si budu chtit dat na auto folie, budu ten posledni, co se bude hadat a brecet, ze sem dostal pokutu. Normalne do folii pujdu s tim, ze mi to proste hrozi

25.08.2009, 17:31 |
zipp i laguna II má xenony v parabolách... má to dost aut
Midnite: a jako proč? proč si nechat srát na hlavu a nechat se oslňovat a nijak na to nereagovat? já bych spíš rozbíjel hubu těm oslňujícím hidkařům
zipp: asi proto že to dělá jen *o*ot.. samozřejmě že ti co oslňují by si zasloužili o něco víc.
Já když su oslňován zezadu tak raděj zastavím a počkám až si mě předjede... Toto je věc kterou se bohužel český národ neodnaučí... :(
tak sem, to dočet..uff...
*Rabbit*: bud rád, že to máš jen za 500... to je jak kdyby si překročil rychlost a ještě se rozčiloval, že tě změřili a dali pokutu :-))) ohromně vtipné
btw: co máš tedy za auto, když jsou ty origo xenony na to tak drahé, zajímalo by mě to a myslím nejen mě
a kecičky o tom, že HID v parabole máš seřízené a neoslnujou, si vykláděj nějaké bábě na nadraží u zastávky, ale ne tady.. prošel sem tím taky a velice rychle šel xenon do čočky, kde neoslňoval
pořádně si přeščti co píše Nismo, to jsou fakta!
jinak jak tu někdo psal, že některé auta mají xenon v parabole, ano , mají, jenže taparabola je na ten xenon přímo vyrobená a oslňovat tě nebude, narozdíl od HID sady, kde to svítí na všechny strany a ne tak, jak má ;-)
Pětikilo je dobrá cena. Já měl to štěstí, že jsem byl orgány upozorněnej na to, že to tam nemá co dělat -zdarma. Tak jsem je vyhodil ven. Nestalo se mi ani jednou, že by na mne někdo blikal, takže regloskop asi fungoval dobře. Schválně jsem volil 4500K aby to nebylo tak okatý, nicméně policie to snadno odhalila.(oni už asi nebudou tak hloupí jako tomu bylo dříve). No, nicméně mne to přimělo k tomu, abych zainvestoval do pořádných žárovek a vyčištění parabol. Xenon to není, ale lepší než originá. Jinak můžu říct, že ať je bixenon takovej jakej je, tak i auta se xenonama z výroby často oslňují až neskutečně. A proč se vlastně nepokutuje i tohle? Je to papírově legální, takže s tím můžeš druhý ohrožovat?

25.08.2009, 23:04 |
zipp Midnite: konkrétně jsem měl namysli to "najíždění" na ně a svícení dáslkovýma... na brzdy jim nedupu, to podle mě nemá moc smysl, protože to stejně nikdo nepochopí. Když jede někdo takovej zamnou, tak mu pouštím zadní mlhovku až do doby, dokud nepředjedu první auto....
souhlas s nismem... az na ty schvalnosti... za prve jsou schvalnosti kokotina, za druhe nevim jak chce necim takovym vychovavat cloveka kterej si nacpe xenon do origo fabia svetla(a ze uz sem jich potkal) ktery oslnuje jako prase uz v serii... takovymu dementovi to nedojde a jen tak riskuje pruser....
xenon jedine do cocky...

26.08.2009, 10:25 |
Mika nismo výchovnej efekt žádnej a navíc ohrožuješ bezpečnost, taky mě to sejří, ale u tebe je vidět, že nemáš rodinu a je ti jedno co se stane, jsi prostě pouze sám pro sebe, věřím, že jednou se tvý chování na silnici trošku uklidní, prosím tě nikoho neohrožuj tímhle stylem, díky Míra