Navštíveno 16073x

Ahoj, uvažujeme o dalším voze do rodiny. Rádi bychom možná kombi (ale to není podmínkou) nějakou jedničkouvou jetou fabču a už jsme holt líní řadit. Rád bych se zeptal, jestli někdo má zkušenosti s tímto motorem a nejlépe v kombinaci s automatem. Nebylo by to auto na velký ježdění cca 500 měsíčně. Kolik to tak papá ve městě nějakou normální jízdou? Četl jsem tak do 10ti, někde i za 8,5. Ideálně zkušenosti nějakého majitele. Moc díky.
Nebo tu je jiná zajímavější malorážka kolem kila?
Kuva to jsem jeste nevidel v automatu :-)
Sry za OT
neni lepsi nejakej yaris, nebo neco podobnyho? :)
v automatu sem taky neviděl a fabky žerou fakt hodně.po městě klidně víc jak 10,což je na takovej motor šílený

29.01.2010, 19:29 |
MaxxT no jestli ti nekdo rekne, ze jezdi po meste za 6 litru s manualem, tak mu nebudu verit ani ze to auto ma. :-) s manualem malej obsah po meste 8 s automatem za 10, kort jestli 500 km mesicne, to je jizda se studenym motorem v podstate porad. :-) 10/100 pocitej a co bude pod to, tak ti udela radost, ale na to co najedes, bych neresil ani kdyby to zralo 12/100 :)
na 16V počítej cca 7,5-9 litránků normální jízdou
Tak díky za info, jako yaris už mě napad taky, ale je to takový divný auto :-)
tuhle kravinu si dovezl kamarad a rychle to prodal, rikal ze pod deset litru to nejede ani nahodou, a ze na dalnici to zralo 15lt pri jizde v ramci silnicnich pravidel, coz tohle auto podle me radi mez absurdní a zbytecny auta...
no tenhle motor v manualu mame ve firme v par roomsterech a kdyz sem s tim obcas jel tak v pohode za 8 litru a to sem urcite nebrzdil provoz. A nemyslim ze by fabie mela zrat vic..
H-Honza > 15 na dálnici? To nežere ani ten můj 3.0 :-D
jo jo rikal ze opravdu na dalnici musi jezdit do 140ti aby se vesel do 15cti litru... taky jsem nechapal, a opravdu to byl duvod proc to hned prodal.
Jen nevim jestli je rec o jednickovy fabce, ja to videl v ni teda. Bylo to takovy jako ze jsem mel pocit ze to tam nekdo nabastlil, ani bych nerekl ze to bylo origo...
Ale ono na tom něco bude, já jsem si totiž vzpomněl, že já s timhle motorem dělal papíry a když jsme vyjeli v rámci výcviku z Prahy, tak ta ručička začala docela hustě padat. Zkusim se teda porozhlédnout s tátou po něčem jinym. Měl by teda někdo nějakej nápad krom yarisu? Spíš jako nouzový auto od kterýho neni požadovanej nějakej velkej výkon, prostě nic extra. Čim menší motor tim prej lepší, jako něco v tom smyslu, že když nouzový auto, tak proč 2litr kvuli povinnýmu apod.
nouzovy auto ale proc ten automat?
yaris je fajn.
bracha koupil novyho, mel ho jako druhy auto v rodine 6 let, najel sice jen asi 80 000km, ale do auta nedal ani korunu, nemel zadnej problem, a kdyz to prodaval melo to origo celej podvozek a jednou memeny desticky na predni naprave... ale mel teda socku bez klimy se svihadlama na oknech.
OT netusim, jestli fobie v automatu vubec je... jinak ja ji mam v 1,9 TDi a jezdim kombinovanou dlouhodobou za 6,1 s tezkou nohou...
kluci neblbněte, najezdil jsem s tím tak 8000km ve škodovce byl to můj první služebák, pokud to někomu žralo víc měl v hajzlu lambda sondu, jak říkám reálný 7,5-9 dle toho jak jezdíš, proč je tu vždy toliko plašanů co v tom ani neseděly kurva
ty woe ne nedelala, chjo... rikam ze kamarad to dovezl

29.01.2010, 20:12 |
H-Honza (M) | Upraveno: 2010-01-29 20:15:21
tak nevim, koukam jestli nepisu bludy a asi nepisu...
Automatická prevodovka súvisí vo veľkej miere aj so spotrebou, tú výrobca udáva v meste 10,8L/100Km, mimo mesta 6,8L/100Km a kombinovaná 7,8L/100Km. Ja som s Fabiou najazdil 1300Km a to v meste aj mimo neho. Postrehol som, že s týmto automatom sa dá v meste jazdiť tesne pod hranicou desiatich litrov, čo je lepšie ako uvádza výrobca. Je ale potrebné sa s automatom naučiť jazdiť a šliapať po plynovom pedály primerane (Je to len cvik a skúsenosti). Nemilo ma Fabia prekvapila mimo mesta, presnejšie na diaľnici, kde mala spotrebi pri rýchlosti 130 Km/h spotrebu 14L/100Km
tohle jsem vyskubnul z nejaky recenze....
no vidíš, aspoň něco to má jako Viper - spotřebu při 130 :o)
Tak automat proto, protože už jsme prostě tak zhejčkaný :-)
Ale docela by mě zajímalo, proč to na dálnici tak žere. Já myslel, že na dálnici se většinou ušetři. To točí při těch 130 6000 ne?

29.01.2010, 22:39 |
Rudi se rozjeď se čtyřkvaltem na 130 a pak řekni, kolik tam bude točit, navíc takhle slabej
Tak já znám něco podobnýho z fáčka. Na pětku se mu moc nechtělo, tak se jelo po dálnici na 4ku. Jenže by mě nenapadlo, že si tenhle motůrek veme 14l.
Kolik bych s tim musel jet abych se dostal na tu hodnotu 6.8 mimo město? Tak 80 - 90 ne?

30.01.2010, 11:02 |
LukeFab | Upraveno: 2010-01-30 11:03:23
podle nohy.takovou spotřebu klidne mužeš mít při 50,ale já mám i při 120
:-)))))))) Vy jste zhejčkaný a chcete si koupit Fábii ? Těm lidem říkáme úplně jinak.......
Tak jako sorry, ale nevim co je blbýho na fabii, jako třetí auto do rodiny. V případě, že se bude jednat o auto na občasný ježdění, tak nechápu proč kupovat něco zbytečně drahýho nebo komfortního.
Zhejčkaný - Fabii ....... to nejde dohromady :-))))
Zhejčkaný jsem myslel jako líní řadit.
schwaboid :)))) svata pravda
no nevim, 1,4 16V 100hp mi příjde že nejede ani s manuálem a nedokážu si to představit s takovymhle stupidnim automatem..... něco jsem s 16V už najezdil a rozhodně moje spotřeba je od nějakejch 8 to 19,9 tudíž to považuju za neskutečně hroznej motor kterej nejede a jen žere takže s automatem na klobouka to bude tak 10, ryhle tak 12-14 na dálku možná tak 8 takže tragédie
kupte si auto ne fabii

30.01.2010, 22:56 |
radek.613 | Upraveno: 2010-01-30 22:58:51
No já nevím, když už jsu línej řadit, z garáže vpravo vyndám čtyřlitr s automatem pamatující rokem výroby začátek devadesátých let a rokem konstrukce polovinu osmdesátých :-D :-D, který při 130 na dálnici točí asi 2100/min a jede za 10 litrů/100. Musel bych mít v hlavě tři litry vody navíc oproti normálu co mají zdraví jedinci, abych obsah garáže vyměnil za Fabii 1,4 co žere 14........
Ale jinak samozřejmě, duchu hesla "každému co jeho jest" může být pro někoho čtrnáctistovka jezdící za 14 tou pravou nirvánou a nechce už jinak.... někdo to od toho koncernu kupovat musel, když to vyráběli :-D
auta těhle obsahů v kombinaci s automatem jsem nikdy nepochopil. viz tahle fabka stejně jako to punto o post vejš...
jezdim roomem 1.6 16V aut rv.2007 najeto cca 28tiskm spotreba je prumer cca 7.5l uz jsem jel i kolem 6.8l ale to je spis vyjimka,jelikoz jsem na venkove tak nevim mesto, zalezi jak nato slapu,pak se to zvedne cca 7.9 - 8.2l,na dálnici až kolem 10l,třeba pri ceste chorvatsko a zpet cca 2400km s plne nalozenym autem byla kombinovaná spotř 8.2l.je take fakt že ten motor neni žadna raketa,je hlučnější,převodovka řadí svižně.je možné řadit ručně ,ale už jsem to dlouho nezkoušel.myslim že u te 1.4 to budepodobné.bohužel tu spotřebu nejak zvlast nesleduji,proste potrebuji a jezdim.
bubakk : ty voe ale 1,6 je totálně jinej motor.....tyhle 1,4ky ve fabii jsou naprosto tragický motory !
samo nikdo se ještě ani nezmínil o tom že 100hp fábka by měla tankovat 98okt benzín jinak má asi 75hp na 95okt ...
Nismo:měl bys asi vědět že se tu stejně bavíme o 55 kw, dělali se 2 druhy 16V motorů s obsahem 1,4, ale to vlastně víš
nismo, jase v motorech az tak neorientuju, jezdil jsem 5let ve fabii combi I. 1.4 50kw s manualem a ted mam tu 1.6 16V 77kw a zasadni rozdil v tom ja osobne nepozoruji .jen jsem napsal me postrehy z mym automatem od skodovky.je fakt ze nevim jaky je v tech verzich rozdil.
budu se tedy opakovat,ale s timhle motorem v roomsteru(i kdyz manual) jezdim v pohode za 8l. A to v pomeru 30% Praha,50% dalnice Praha-HK,20% zbytek. Za 14l bych musel na ty dalnici jet porad s plynem na podlaze a v praze na to hamtat na kazdy krizovatce co to da. Ano,je to sice Roomster ale ta Fabie rozhodne vic zrat nebude,neni k tomu zadny duvod.