Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Pikatec Nano Ceramic Armour

 o Navštíveno 7643x o
o 28.05.2017, 13:13 | Zdeny60
[ Link ]

Tento produkt jsem dostal k posledním vánocům. Po dobré zkušenosti s předchozím typem jsem se zaradoval, obzvláště po přečtení letáku,který sliboval vyšší tvrdost, vodoodpudivost atd...
Dnes ráno, ještě za chládku, jsem chtěl umýt pracovní auto s tím, že by bylo vhodné ošetřit po zimě i lak. Měl jsem sadu, sestávající ze šamponu Pikatec, tohoto nano prostředku a ještě přípravku na skla. Postupoval jsem přesně dle návodu - šampon, i nano vrstvu.
Výsledek? Totální zklamání. proč? Pikatec Armour se táhne jako guma. Napřed jsem to přičítal tomu, že byla možná "zima" - asi 17 stupňu a navíc ve stínu, bez přímého slunce. Rozleštit nanesený přípravek se prostě nepodařilo. Jak začala teplota stoupat, stav se ještě zhoršil a nanesená vrsva místo rozleštění začala tvořit žmolky a táhnout se, jako guma. Rozleštění bylo částečně možné pouze za vyvinutí enormí sílu, zcela v rozporu s návodem, kde se píše tlačit silou 0,5kg. Absolutné nesmysl! Oběma rukama centimetr po centimetru! PO 1/4 hodině bylo zcela jasné, že takto auto v životě nedodělám. Umýt vodou? Nešlo to. Takže znovu vysušit. Po chvíli přemýšlení, jak se zbavit té žvýkačky z povrchu karoserie, jsem zkusmo vzal starý dobrý Turtle teflon s tím, že to zkusím prostě rozleštit pomocí něho. Aplikoval jsem tedy Turtle zkusmo na kousek kapoty a ejhle! Po zaschnutí (kdy přípravek, na rozdíl od Pikatec a deklarace toho, že má po chvíli zbělat - nestalo se tak) se dala ta gumovina s vyvinutím menší síly rozleštit tak, že povrch odpovídal představám. Takže celé auto kousek po kousku znovu napřed Turtle waxem a hned za tím suchou mikroutěrkou (tu jsem si vzal také dle návodu Pikatec). Po 3 hodinách doslova úmorné dřiny se podařilo situaci zachránit s tím, že tuto kosmetiku Pikatec už doma nechci ani vidět. Přitom s předchozí řadou se pracovalo velmi slušně, neříkám, že výborně, protože jednoduchost aplikace ve srovnání s Turtle tam prostě nebyla.
Předpokládám, že 6 měsíců, kdy prostředek od vánoc ležel doma, se na něm nijak nepodepsalo (aplikovatelnost až 2 roky), podmínky alikace jsem splnil, takže nevím, kde se stala chyba. Že by dokonalý český výrobek? A nebo Čech šmejd??? Spíše to druhé...

Pro mě z toho plyne jeden závěr: vracím se k téměř 15 lety užívání ověřenému výrobku od firmy Turtle, na který-zejména po dnešní zkušenosti-opět nemohu říci křivého slova. Jednoduchost aplikace, zlomková cena proti Pikatec a výsledek výborný, Když udělám auto 4x za rok, což ostatně dělám už skoro 30 let, tak mě to časově i finančně vyjde levněji a efekt je stejný.

PS: jen mi dochází starý bavolněný trenýrky:-)


o 28.05.2017, 13:19 | mr.brain
Zklamání sis mohl ušetřit, kdyby ses před aplikací zeptal. Navíc bys ušetřil, čas, energii i nervy...
Zkušenosti s Pitchatekem (jinak to nazvat nelze) tady: [ Link ]
o 28.05.2017, 14:33 | gizmi
Dotaz: proč nevyužiješ toho, že tu máme jednoho z nej lidí na autokosmetiku a nejdeš do keramiky? Kdo si to nechal dělat, ten nic jiného nechce. Znám tě, o peníze ti nejde, tak kde je problém? :)
o 28.05.2017, 18:48 | Legacy 2.5
gizmi: píše, že to dostal k vánocům, tak proč by to nezkusil aplikovat tedy, že?
o 28.05.2017, 20:56 | Zdeny60
gizmi: chápeš, že to byl dárek? Jinak je to keramika také, ale bohužel, je to zkušenost pro mě i pro ostatní. Ale napravil jsem to nakonec, i když za velkého úsilí.

A propos, zas tak levné to nebylo také.
o 29.05.2017, 07:50 | Collin
A jak jsi to teda dělal podle návodu? Tady to smrdí špatnou přípravou..
o 29.05.2017, 08:02 | camron
Nevím tedy, co stojí v návodu, ale před aplikací kteréhokoliv z těchto přípravků je potřeba podklad (lak) důkladně připravit - umýt, zbavit veškeré kontaminace (chemií, clayem), ideálně strojně přeleštit a před samotnou aplikací též důkladně odmastit! Jakékoliv podcenění se projeví. Toto se má, nicméně, dělat ale i před klasickým voskováním.

Jinak já též nejsem již příznivcem keramiky (měl jsem Gyeon). Nepřijde mi, že by byla cena, námaha vyložená na aplikaci a zdravotní riziko spojené s aplikací adekvátní k odvedenému výkonu přípravku. To auto raději 2x ročně navoskuji kvalitní voskem...
o 29.05.2017, 08:03 | Crimson
Taky jsem to dostal a pořád se nemám k tomu to aplikovat :-)
o 29.05.2017, 17:45 | Zdeny60
Udělal jsme to, co spali v návodu u šamponu a v návodu u keramiky. umýt, opláchnout, usšit, nanést, zashcnout, pokusit se rozleštit.

Loni jsemt o přesně tak dělal na legacy, jen s přechozím modelem a bez problémů. Návod byl zcela identický. Starý prostředek fungoval, resp. dal se rozleštiti, nový ani omylem.Postup stejný, výsledek diametrálně odlišný.
o 30.05.2017, 07:17 | Collin
No my když dáváme tak samozřejmě dekontaminace laku,přeleštění,odmastit, nanést.. Napsáno zjednodušeně, pač je to věda.. :))

Takže za mě jsi podcenil přípravu..
o 30.05.2017, 07:28 | camron | Upraveno: 2017-05-30 07:32:04
Collin: ale Zdenal pise, ze postupoval presne v souladu s navodem. Kdo si hraje s detailingem, tak to ma najete, ale prosty spotrebitel o celkove dekontaminaci nic nevi (ani o tom, ze to jsou hodne velke extra naklady).

Zdeny: nepises nic o odmasteni pred aplikaci. Na strankach picatecu je vsak "odmastit" takrka klicove slovo. Navod jsem vsak necetl. Jak tedy?
o 02.06.2017, 13:51 | soray
Že je Pikatec shit s dobrou reklamou, je relativně známá věc, sám jsem ho sice nezkoušel, ale hodně lidí si na aplikaci a funkčnost stěžuje...
Druhá věc je ta, že na aplikaci povlaků musí být odpovídající podmínky jak pro aplikaci, tak následné vytvrdnutí povlaku, které trvá v řádu hodin až dní. Pro dobrý výsledek jsou většinou také nutné zkušenosti s aplikací povlaků, protože jeden produkt se může pokaždé chovat trochu jinak a člověk si s danou situací musí umět poradit, jinak vzniknou těžce odstranitelné vady.
Když se tedy vrátím k problému přispěvatele, nevidím až tolik problém v přípravě povrchu, protože ta má vliv spíš na výslednou funkci a výdrž produktu, která se může výrazně zhoršit. Můj osobní tip je, že došlo k přeschnutí povlaku a při rozlešťování byl již moc vytvrdlý. Zkusil bych tedy zkrátit dobu schnutí. Pro zvědavost jsem nakoukl do jejich manuálu, některá fakta jsou tam vyloženě v rozporu, ale každopádně doporučenou dobu schnutí 30 minut bych osobně výrazně zkrátil a postupoval po částech.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3904 sekund.