Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jakou plazmu?

o Navštíveno 974x o
o 20.11.2006, 18:13 | Spawn78
Ahoj chci se Vas zeptat na nazor. Shanim rozumnou plazmu cenova 35-38K netove cena coz je MO je cca 50-60. Uhlopricka 106-7 42" Mel jsem vybrano Panasonic TH-42PA60E a pak jsem objevil LG 42 PC 3RA. Obe jsem je videl v realu v electroworldu zdrojem byl dig. ASTRA SAT + pozemni signal CT1 atd. Kdyz jsem koukal na obraz tak jsem se skoro poblil. Tyto dve plazmy neumely cernou(naopak v tom plazma exceluje) byla seda a mely tragicky kontrastni pomer sice uvadeji 10000:1 ale fakt ne. Podani bile byla fakt seda. Hral jsem si s tou TV tak 15 -20 a nepovedlo se mi z toho dostat uspokojujici obraz. Samo ze jsou HDTV ready co se take podepise na kvalite zobrazeni (kdyz je krmena PAL signalem a dlouho bude :-( ale fakt tragedie. Nevideli jste nekde neco solidniho? LCD zatim ne furt vede u mne plazma. Diky za rady Petr.

o 20.11.2006, 18:36 | Tuner#2
Ono hrát si s plazmou v elektroworldu je totální kravina při osvícení 1000 W zářivek. Takhle snad doma na TV nekoukáš (100 zářivek asi v obýváku nemáš)? Kontrast je totiž závislý na osvětlení místnosti a 10000:1 je pěkná blbost a vůbec údaje o kontrastu jsou úplně k ho*nu. Kdyby jsi příspěvek začal jinak, tak bych i poradil, ale takhle je to pro mě bezpředmětný...
o 20.11.2006, 18:56 | Spawn78 | Upraveno: 2006-11-20 19:06:46
No diky za radu - sice nevim jak si na to prisel ze je kontrast u tohoto modelu!!! rizen cidlem(senzorem) ale budiz. Nevim jak jsem mel zacit prizpevek...? to by me fakt zajimalo.? Dalsi vec ze vyrobce uvadi dynamicky kontrast je vec druha. To ze jsem si hral hral s TV v obchode je logicke ac si myslis ze je to totalni kravina. Nebot jsem vychazel z informace od prodavajiciho, ze ji jen vyndaly z krabice a flakli na zed. Cili jsem se prave presvecil o tom ze neni aktvini sensor okol. osvetleni ac ho nemela. Dalsi vec ono ti to neda kdyz o 3 TV v pravo je PHILIPS za 40 K a obraz je 200% lepsi nes na me testovne. Tak koukas zda neni dokurvene nastaveni. To je jasne ze doma fakt nemam 1KW osvetleni ani prodavace ani pokladny. Ale podminky pro vsechny plasmy na zdi jsou v tom obchode stejne tak usuzuji, ze muze byt chyba v nastaveni. I tak diky za reakci mam hned jasno.
o 20.11.2006, 19:18 | Jirka
super tv Philips 42 PF7320/10
o 20.11.2006, 19:18 | Zdeny
Dnes bych nešel nai do plazmy, ani do LCD. zatím ani jedna technologie nevyzrály natoli, aby se vyrovnal vakuovce.
trochu se mi líbial LCD JVC 32BK80 (tusím to píšu správně, musel bych se podívat do papírů), když jsem ji viděl hrát přes black-box (reklamní HDVT DVD Made in japan)- to bylo fakt dost dobrý. Pak jsem podlehnul akoupil si onu LCD TV:
Vše je o to, že možná sama TV by byla slušná, avšak to, čím ji budeš schopen krmit, j unterhunt. Datová komprimace TV-digiSAT je obrovksá, pozmeský duchové no comment.
Asi bycj šel klasckou cestou Loewe Aconda 92cm (ano, dělá se!) a bylo by to hotové na dalších 5-10 let, než se vychytá LCD nebo plazma.
Jinak, moje LCD má senzor okolního množství světla a dle něj nastavuje dynamicky obraz. Černá je černá s lehkým nádechem do modra )ale nepatrně). Co mi vadí, je při dané rychlosti odezvy občas závoj.
o 20.11.2006, 19:19 | Zdeny
Sorry za gramatiku-překlepy, nemohu najít brejle!
o 20.11.2006, 19:20 | Jirka
Širokoúhlý plazmový TV Pixel Plus s plochou obr., úhl. 107 cm
42PF7320/10

Objevte nové vizuální zážitky díky technologii Pixel Plus
• Dopřejte si zážitek z dokonalé kvality obrazu tohoto televizoru Flat TV vybaveného nejnovější technologií PDP a Pixel Plus. Jeho příjemný vzhled dokonale zapadne do vašeho interiéru.

Přirozený obraz, který vás ohromí
• Vylepšený plazmový displej WVGA s rozlišením 852 x 480p
• Technologie Pixel Plus pro lepší detaily, sytost a čistotu
• Technologie Progressive Scan pro dokonale ostrý obraz bez blikání
• Systém Active Control se senzorem osvětlení zlepší kvalitu obrazu

Vynikající reprodukce zvuku
• Virtual Dolby Surround pro zvukový zážitek jako v kině
• Tenký, moderní design jako doplněk interiéru
• Vhodný stolek v elegantním provedení dodáván s přístrojem
Pohodlí jednoho stisknutí
• Prohlížení PC obsahu v druhém okně na televizní obrazovce
• Funkce Smart Picture a Smart Sound přizpůsobí sledování dle vlastních potřeb.

Hlavní rozhraní pro audio a video v digitální kvalitě
• Formát DVI-I přináší nejlepší obraz a flexibilní připojení

Obraz/displej
• Poměr stran : 16:9
• Jas : 1500 cd/m2
• Úhlopříčka obrazovky (palce) : 42 palec
• Úhlopříčka obrazovky (metrická) : 107 cm
• Typ obrazovky : Plazmový panel WVGA
• Vylepšení obrazu : Technologie Pixel Plus, Progressive Scan, Active Control + světelný senzor, Technologie 3:2/2:2 motion pull down, Kontrast Plus, Digitální redukce šumu, Dynamický kontrast Dynamic Contrast, Hřebenový filtr 3D, Potlačení zubatých hran
• Vylepšení obrazovky : Obrazovka s antireflexní vrstvou
• Rozlišení displeje : 852 x 480p
• Úhel sledování : 160 (V) / 160 (V)
• Kontrastní poměr (typický) : 13000:1

Podporovaná rozlišení
• Počítačové formáty : 640 x 480, 60, 67, 72, 75 Hz, 800 x 600, 56, 60, 72, 75 Hz, 1024 x 768, 60, 70, 75 Hz, 1280 x 1024, 60H z
• Formáty videa : 640 x 480i - 1Fh, 640 x 480p - 2Fh, 720 x 576i - 1Fh, 720 x 576p - 2Fh, 1280 x 720p - 3Fh, 1920 x 1080i - 2Fh

Zvuk
• Vylepšení zvuku : Funkce Dynamic Bass Enhancement
• Zvukový systém : Virtual Dolby Surround
• Výstupní výkon (RMS) : 2 x 15 W
• Ekvalizér : 5 pásem

Reproduktory
• Vestavěné reproduktory : 2

Pohodlí
• Snadná instalace : Funkce Autostore, Standard Plug & Play, Automatické pojmenování programů, Automatická instalace kanálu (ACI), Automatické ladění (ATS), Jemné ladění, Název programu, Řazení
• Snadné použití : Ovládací prvky na boku přístroje, Ovládání funkce Smart Picture, Ovládání funkce Smart Sound, Automatická úprava hlasitosti (AVL), Seznam programů
• Typ dálkového ovladače : RCFE05SPS00
• Teletext : Teletext o kapacitě 10 stránek
• Funkce obraz v obraze : Obraz v grafice, Zobrazení dvou stránek teletextu
• Dálkový ovladač : Amp, DVD, Multifunkční, Televizory
• Nastavení formátu obrazovky : Automatický formát, 4:3, Zvětšení titulků, Velké zvětšení (Super Zoom), Širokoúhlý, Zvětšení 14:9, Zvětšení 16:9, Posun titulků a záhlaví
• Hodiny : Časovač

Tuner/příjem/vysílání
• Pásma tuneru : Pásmo Hyperband, Kanál S, UHF, VHF
• Systém TV příjmu : PAL, SECAM
• Přehrávání videa : NTSC, PAL, SECAM
• Vstup antény : Koaxiální vstup 75 Ohm (IEC75)
• Displej tuneru : Systém PLL
• Počet kanálů předvoleb : 100

Možnosti připojení
• Konektor Ext 1 Scart : Audio levý/pravý kanál, Vstup/výstup kompozitního videa CVBS, RGB
• Konektor Ext 2 Scart : Audio levý/pravý kanál, Vstup/výstup kompozitního videa CVBS, Vstup S-video
• Vstup AV 3 : DVI s HDCP, Audio vstup mini jack 3,5mm
• Čelní a boční přípojky : Vstup audio L/P kanál, Vstup kompoz. videa CVBS, Výstup pro sluchátka, Vstup S-video

Napájení
• Spotřeba elektrické energie : 450 W
• Příkon v pohotovostním režimu : < 2 W
• Napájení ze sítě : Střídavý proud 220 - 240 V, +/- 10%
• Okolní teplota : +5 /+ 40 °C

Rozměry
• Hmotnost výrobku : 38 kg
• Hmotnost včetně balení : 55 kg
o 20.11.2006, 19:24 | Luke_288
tak si kup takovou, ktera ukazuje pro tve oko nejlip ne? kdyz ti ten Philips ukazoval o 200% lip, tak bez do Philipsu. my kupovali plazmu v malým krámě(oproti EW). ono taky kdyz do ni pousti blbej signal, poznas prd, chce to pustit si aspon DVDcko. jinak doporucim plazmy od Pioneeru.
s tou chybou v nastaveni- no nevim jake nastaveni by ovlivnilo obraz natolik, aby byl uplne k bliti. presyceni barev poznas, jas taky, vic sme na plazme snad nikdy nenastavovali
o 20.11.2006, 19:49 | Kislik
nejlepsi plazmy jsou jednoznacne PIO, ale nebude za 40
o 20.11.2006, 20:29 | Skid-TDI
Ja jsem taky dlouho premyslel o tv. Premyslel jsem mezi plazmou a LCD a nakonec u me vyhralo na plne care LCD. Ale kazdy ma jinej vkus. Nakonec jsem si vybral 32 palcovou LCD od Sony. Zatim spokojenost nejvetsi. A hrat na tom GT4 na PS2 to je libustka.
o 20.11.2006, 20:36 | Kapka (M)
mam doma plazmu LG 42PX4RV ..a jsem naprosto spokojen...mam ji doma cca 3 mesice...a už bych niormalni televizi nechtel nazpatek..kupoval jsem ji za 34000 s DPH... cerna je cerna....
o 20.11.2006, 20:47 | TROY
osobně bych si ještě počkal - cena zajisté bude padat neskutečně
o 20.11.2006, 21:07 | PAVELK
kapka:také mám LG plazmu a po necelém ročním používání došlo kvypálení loga prima čt1 a očko,nvím co s tím asi budu reklamovat, a to nejsem ten co kouká na telku 24 hodin deně prostě běžný uživatel spíše podprůměrný. Zdá se mi to docela brzo aby se vypálilo logo
o 20.11.2006, 21:26 | Luke_288
to rozhodne, protoze doma mame plazmu dyl jak rok a nic takovyho nepozorujem.
jinak co jsem tak koukal po kramech, tak LG maj taky slusnej obraz
o 20.11.2006, 21:34 | PAVELK
Luke:myslíš že problém bude v telce že tak najednou to logo blbne,je to síla když koukáš na dvd s bílým pozadím tak fakt šílenost.Dnes píšu trochu zmateně sry finská je dobrá ale ne k textování :-))
o 20.11.2006, 21:35 | Luke_288
asi jo, rozhodne bych to dal k reklamaci, tohleto si podle me televize za tyhle penize nemuze dovolit
o 20.11.2006, 23:26 | Tuner#2
Spawn78: Dobře udělám teda vyjímku a něco napíšu. Štvou mě příspěvky, kde se hned předhazuje internetový obchod, který je nějaký imaginární, lecky zboží jen překupuje a lecky vozí zboží z německa či jiných trhů a jako prodejce jsem na to háklivej, protože to, co se poslední dobou děje s cenama je hrůza...

Takže. Kontrast obrazu je závislý jak na místnosti a jejím osvětlení, tak i na vzdálenosti od obrazu. Ten může při vysokém osvětlení a větší vzdálenosti od obrazu klesnou třeba z 1500:1 na 150:1 při tom osvícení co jede v supermarketech. Teď zrovna v neděli jsem byl okouknout "konkurenci" taky v plzni v Elektorworldu a měli tam řadu LCD a nad ní ještě blíž světlům umístěné Plazmy. Ty Plazmy měli vyblitý obraz a kontrast tam byl na bodu "mrazu". Ale po zapojení doma, kde máme jednu žárovku a osvětlení je tam 100x menší než v supermarketu je už rozdíl v jednoznačný prospěch Plazmy, protože LCD je pořád podsvětleno a tím pádem je černá filalová a kontras je mizerný a při úplné tmě nejde na obraz koukat. Potvrzuje se jen tím to, co jsem tady nedávno prezentoval zajímavým odkazem: [ Link ] ?

Tam jsou vidět i další důvody proč nebrat LCD. Ten obraz má menší barevné spektrum než Plazma, má problém s rychlým dějem a tím, že se občas bod nedokáže tak rychle rozhodnout jestli má být zavřený a nebo otevřený, tak se obraz mihotá v barevných plochách o podobém barevném tónu. tohle všechno Plazma nezná a kdo viděl Pioneera, tak nemůže napsat ani takovou blbost, že není nad Loewe CRT, protože dobré Loewe CRT se už dva raky nedělají. Výroba CRT už skončila a běží doprodej těch horších modelů s laciným šasi - už jsem to tu taky psal v jiné diskuzi.
o 20.11.2006, 23:28 | Tuner#2
PAVELK: To je hodně divný - už jsem viděl i Plazmu po pěti letech provozu a byla bez problému, kromě toho, že tam odešel zdroj po přepětí v síti. Má v menu možnost invertvního zobrazení a nebo třeba bílého pásu, který přejede přes obrazovku?
o 20.11.2006, 23:33 | Luke_288
tak o tyhle funkci nevim ani u nasi Pio
o 20.11.2006, 23:50 | Tuner#2
Luke_288: Pio jí nepotřebuje :o)) A teď vážne. Nevidím důvod, proč při bežné sledování a obměně stanic by se mělo logo nevratně vypálit. Starší modely tím trpěli, ale vždy stačilo tam dát obraz s velkým jasem a během pád vteřin to zmizelo, takže to při běžném sledování nebylo vůbec postřehnutelné.. Teď na školení jsme probírali to, že jednotlivé buňky u plazmy probíhají určitým procesem zahořování a prvních 100 hodin je pro ně rozhodující jak budou fungovat dále. Ty první hodiny by se měl pouštět v ideální případě hodně kontastní obraz právě bez loga (nejlépe filmy na DVD 16:9 (ne 21:9)) aby se jednotliné body mseli co nejčastěji zahřátím rozsvítit a zhasnout. Pak prý bude paměťový efekt neznatelný a je pravda, že úplně nová Plazma má paměťový efekt větší, než ta, co už má něco nasvíceno. Ale to jsou všechno poznatky, kdy si třeba z testovacího DVD pustím jen bílou, nebo jen zelenou/červenou a modrou barvu. Na běžném obraze paměťový efekt úplně zanikne.
o 20.11.2006, 23:51 | Tuner#2
Navíc vypalování a vadné nefunkční body jsou specialitou spíš LCD a částečně vypalování je možné i u CRT.
o 21.11.2006, 07:49 | Skid-TDI
Podle odborniku maji jit ceny elektroniky dolu v lednu a unoru, takze nevim.
o 21.11.2006, 08:49 | Kapka (M)
moje LG plazma ma tu funkci bileho obrazu...ale vlastne jsem to zkousel pouzit až vcera vecer po tehle diskuzi..to logo v rohu neni problem...stejne furt nekam prepinam..takže je tam každou chvilku neco jineho v rohu..jinak obraz videl u me i JR a nemel žadnou pripominku...jedine co me trosku stve že jsem nenašel audio vystup z teto plazmy...vstupu to ma spustu ale vystup ani jeden..pisou tam neco o varaible audio output..ale nejak z toho nic neleze..nevite co s tim?vytahovat to ze scartu se mi to nechce..je to plazma LG 42PX4RV...
o 21.11.2006, 11:01 | Tuner#2 | Upraveno: 2006-11-21 14:03:47
Vzadu jsou dva cinche a ty mají variabilní výstup. Aby z toho něco lezlo, tak musíš vypnout repro v menu a hlasitost dát na maximum. Pak to má normální linkovou úroveň 2 volty a hraje to přes zesík. Bohužel, když chceš zas jen repro z TV, tak to musíš ztlumit a zapnout repro, jinak dojde k šuku, když zapneš repro na maximální úroveň vybuzení. Lepší by byl fixní vstup, ale to LG nemá.
o 21.11.2006, 13:42 | Pat_a_Mat
[ Link ]
tady ti poradí
o 21.11.2006, 15:27 | PAVELK
Tuner:tak ten bílej pásek o kterým píšeš nemám ani šajnu myslím ale že nemá jinak to logo tam fakt vypálený je, když jsem jí koupil byla nová nezahořená a doma ještě nebyl natažený signál na telku takže asi 14 dní frčela jen na DVD
o 21.11.2006, 17:01 | Tuner#2
PAVELK: Tak pak reklamace...
o 22.11.2006, 01:08 | PAVELK
hmm tak to budu asi dlouho bez televize je to z Datartu takže reklamace asi dlouhá
o 22.11.2006, 08:28 | Tuner#2
PAVELK: Na reklamaci je 30 dní + pokud objednávají díly z ciziny, tak i víc.
o 22.11.2006, 18:37 | Tuner#2
Kapka: Tak co vyzkoušel jsi to a hraje to?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3101 sekund.