Navštíveno 7967x

nějaké jízdní zkušenosti,poruchy,spotřeba, atd...
spíš verze 230ps
Hodne mekka kastle z hliniku, slusny zatah motoru ve vsech otackach, pri klidne jizde spotreba okolo 12 - 14 litru.. Ted se predelavaly svicky a preprogramovala jednotka, protoze se motor hodne uchalstaval, vyrobce doporucuje (spis skoro prikazuje) nechcipat motor pokud neni ohraty na provozni teplotu..
Mam s ni najeto nejaky ten km, primo s touhle verzi, klidne se ptej co te zajima..

07.01.2007, 22:20 |
MarauderZ28 | Upraveno: 2007-01-07 22:23:07
kámoš má tuhle silnější verzy při jízdě po Praze spotřeba 15-17 pokud na to šlape tak přez 20 a šílená spotřeba oleje, jian si nestěžuje až na nějakej bug převodovky ... jinak dle mě tomu motoru strašně chybí krouťák aby rozpohyboval těch téměř 1,4 tuny ...
sel bych spis do RX7 pokud to chces na zabavu a dalsi investice
RX8 jsem mel rozebranou vic nez autorizovanej servis :-)
ono je to uz tezky auto, necedej jizdni zazraky i kdyz spatny to neni
pokud se to nastartuje tak chcipnou se to muze az po ohrati, pokud se to nedela, tak se to nejakym zpusobem kousne a nejde to nastartovat.
Musi se vymenit olej a svicky aby se to odstranilo. jedna svicka asi 2000,-Kc
ale auto je to zajimavy...
kral: obcas se menit nemusi, je tam urcity trik;-)))

08.01.2007, 01:17 |
KaZaN Nereknu nic určitýho, protože tohle auto nesleduju, ale má ho tuznámej a během prvního půlroku dvakrát nějakej vážnej problém motoru a elektroniky a pěknejch pár dní v servisu...ale detaily neznám...
Subjektivně mne to auto neoslovilo, RX7 se mi zdá víc jako auto s duchem...
tchan ma RX-8, tu slabsi verzi a popojizdi s ni jenom po meste. Poruchy zatim zadny, olej nezere, o nejakym startovani teda nevim. Zere to tak 11-12l/100km. Nerikam, ze bych si to za 1 mil. koupil, ale pro jednoho cloveka to neni nevhodny auto, pro rodinu absolutni kravina. Zda se mi to pomaly, zadna raketa to neni.
žrát olej to musí neb ten motor je tak udělanej jako každej Wankel :o)
to ja vim, ze se tam musi dolejvat, ale ne nejak extremne. Priznavam, ze to neni moje krevni skupina, tchan ma najeto za 2,5roku 15 tis, km. V lete se toho chce zbavit, co myslis, kolik za ni dostane nebo myslis, ze si ji ma nechat moje pani na litani, ted ma Civica, se stejnyma kilometrama a 1,4 16V motorem. Jde mi o to, jestli ho lamat, at ji to necha nebo je to blbost, vzhledem k uzitnejm vlastmostem, ta Mazda je v baraku temer nahovno.
může dostat já nevím 400-450 odhad ...
Wankel má předepsanejch cca litr oleje na tisíc, ale stačí mu minerální olej.
a je asi blbost si to nechavat, vid? Co s takovym autem, do kteryho nedas ani kocar, ja jsem myslel, ze bych s tim jezdil ja ona si nechala moje auto, ale ona u nej skoro nezmackne ani spojku.
stačí mu minerální olej - co je minerální olej tohle dávno neplatí ...
no kufr to auto má fakt pidi já tejden jezdil s tou silnější, je to super designovka, ale nechtěl bych to spotřeba jak tank na to, že to auto nejede nikterak úchvatně ...
stačí mu minerální olej - co je minerální olej tohle dávno neplatí ...
tohle jsem nejak nepobral :-(
mineralni olej nevim, tchan tam leje plnou syntetiku castrol 0W40
dneska se oleje nerozdělujou na minerální a syntetický a tvrzení že stačí mu minerální je nesmysl neb oba ty druhy olejů maj dneska téměř shodný kvality
ale tady nejde o mazani jako takove, ne? spis o schopnost se nechat spalit bez vlivu na zkrehnuti apex seals ... teda aspon tak jsem to pochopil ...
to je snad i jeden z duvodu odpojeni OMP a pouzivani premixu s kvalitnim 2T olejem ...
opravte me, pokud se pletu ;-)
2 Johnie:
Kup si Roomstera a nevymyslej hlouposti ;-PPPPP
[ Link ]
tyyyjo, tvarově to má prakticky stejně řešený budíky jako moje AR 147
Tahle věta byla napsaná ve speedu. Spokojí se s minerálním olejem...
tím se vše vysvětluje :o)
jinak jak funguje servis Mazda v čr ...
Minulý týden mi svítila kontrola palivového a emisního systému, tak jsem jim to tam dal ať to prohlídnou a co myslíš že udělali? "Co to bylo?" "Nevíme, ani jsme to nezjišťovali. Vyresetovali jsme počítač a už to nesvítí. Když to zase začne, ozvěte se..." Bych je nakopal do p*****
jedná se o toho kamaráda s tou RX-8 ....
Mar.: dobrý řešení za litr, předpokládám..
může to být špatnám benzínem, to mi dělalo CTR taky, na co má rx8 jezdit? 95 nebo 98?
Johnie: Ma jezdit na N98..
Jinak k oleji se hned vyjadrim..
Olej pro rotační motory - Zákaz použití syntetických olejůinformace
datum: 12.9.2006
platí pro modely: Mazda RX-7(FD), RX-8(SE)
Při používání syntetického motorového oleje může dojít k usazování karbonu v rotačním motoru.
Jestliže je používán syntetický motorový olej, může dojít k usazování karbonu v rotačním motoru. Tento usazený karbon je pak příčinou nejrůznějších problémů.
Oznamte, prosím, Vašim zákazníkům, kteří k Vám jezdí na pravidelný servis, že do rotačních motorů lze používat pouze minerální oleje. Mazda doporučuje používat originální olej Mazda nebo ekvivalentní minerální motorový olej. V žádném případě nepoužívejte syntetické, nebo polosyntetické oleje, které nebyly schváleny Mazdou.
Mazda doporučuje olej DEXELIA ULTRA 5W-30 (ACEA A5/B5) pro použití v rotačních motorech vozů Mazda.
Dle vyjádření společnosti CASTROL lze bez nebezpečí tvorby úsad použít do rotačních motorů i jimi dodávaná maziva CASTROL PERFORMANCE A1 5W-30 nebo CASTROL TXT A1 5W-30.
Použití olejů CASTROL je na Vaši vlastní odpovědnost.
Mar: Nejsem si jistej, ale myslim, ze jsem o tomhle problemu zaslechl.. Zitra se na to mrknu.. Kdy byl v tom servisu??
Mar: Ok, zkouknu to a dam vedet..
Ja tu radeji nechci ani psat zkusenosti s Mazdou, jsou otresne, uz nikdy vice. U Mazdy 6 doted mazeme rizeni, u M6 i RX8 po roce v odesla baterka, kupodivu po navsteve ve stejnem servisu, banalni oprava podbehu se vysplhala na 165 tis. Kc atd.
Ondro, napis jeste nejaky tyhle svolavacky na RX 8, nam kupodivu nikdy nic nereknou.
mam s ni najeto jen par km, uchvatil me interier, kvalita a zpusob provedeni. Ale byl jsem hodne zklamanej z jizdnich vlastnosti, na 230koni to teda moc nejede. Ale jinak auto pekny. Podvozek soudit nemuzu rikal jel jsem s tim asi 20kilometru a ne nijak extremne. Auto pohodlny
[ Link ] ;
tohle je podle me lepsi volba :)
RP ... a ja se tesil na non italian car :-)
Stavros: Pamatuju si tě z Motorcafé na auto.cz s tou Mazdou 6, takže teď jdeš do Subaru?
to RedBaron: ono uz je to delsi dobu, co jsem tam chodil, po ty Mazde 6 jsem mel Subaru Forester, ten uz taky nemam a mam Land Rover Discovery II Td5, coz je zatim muj nejvetsi oblibenec. Chtel jsem te poprosit o pomoc, nedavno se tu neco resilo ohledne fotaku a prislo mi, ze se v tom vyznas. Mam Minoltu Dimage A2 a dostal jsem nabidku na Elompus E-500 + obj. 14-45, musim jeste doplatit 5 tis., myslis, ze to je dobra nabidka? Myslel jsem, ze bych ji prodal tak za 12 tis. a koupil Nikon D50, jenze se nikdo jinej neozval. Jeste cekame na fotak do kapsy Nikon S7c, kterej je objednanej uz tyden, takz ten rusit nechci. Diky
Stavros: Ozvi se mi na mail ondra@sumaondrej.net - neco bych asi vedel i o te M6..
Jinak ke startovani a chcipani neohrateho motoru u RX8:
Úprava Návodu k obsluze pro Mazdu RX-8 – Startování přehlceného motoru
Vzhledem ke konstrukci Wankelova motoru s rotačním pístem dochází k nasátí čerstvé palivové směsi v jiném místě spalovacího prostoru, než dojde následně k jejímu zapálení a hoření. Jak je patrné z obrázků, k těmto procesům dochází na opačných stranách spalovací komory.
Z tohoto důvodu je palivo vstřikováno do nejstudenějšího prostoru motoru - ne jako u pístových motorů na zavřený sací ventil, ohřátý od spalování paliva v prostoru pod ním - palivo se u klasických pístových motorů lépe rozptýlí a vypaří a tak vytvoří spolu s nasátým vzduchem dobře zapalitelnou směs.
Po několika opakovaných startech, kdy není motor ještě dostatečně zahřátý, může dojít k nahromadění paliva v motoru, které způsobí nefunkčnost zapalovacích svíček. Za stejnou dobu startování se do spalovací komory Wankelova motoru dostane více paliva než do jednoho válce u pístového motoru.
K uvedenému problému dochází při častých manipulacích při skladování vozu.
Při běžném zacházení s vozem je velice nepravděpodobné, aby k uvedenému problému došlo.

Jinak ke kvalite Mazdy - zalezi na pristupu servisu, jsou pravidelne vyhlasovany svolavaci akce na modely u kterych byl nalezen problem, ale jsou servisy, ktere to asi i ignoruji, o Praze jsem toho zaslechl jiz dost, k nam jezdi hodne prazaku, kteri prohlasili, ze do prazske Mazdy uz nikdy ani nepachnou, s Mazdou vsak maji maximalni spokojenost, je jen hodne malo lidi, co na Mazdu nadava.. I to mazani rizeni bylo reseno svolavaci akci, ta byla vyhlasena pred vice nez rokem, pokud se nepletu.. Puvodni projev problemu byl cvaknuti pri zataceni a stacilo promazat tyc rizeni, pokud nepomohlo, byl urcen dalsi postup, ale o tom se tu nebudu rozepisovat, pokud problem pretrvava, tak by Stavros mel hnat tuto vec na garanci, kde by to melo byt odstraneno, pripadne mela byt provedena adekvatni opatreni..
nechceš tam najít taky nějaký moudra o MX-6 Mazdě ? :o)))
naprosto vše - motor, převodovka, elektrika, podvozek ...
cituji email od kámoše: Ten olej DEXELIA tam leju od podzimu, takže ok. Leveling mi nesvítí, takže taky ok. Ale ta svolávačka se mě má týkat a ty čů**** se samozřejmě vůbec neozvali grrrr... Ještě jsem je na to dlouhý startování a vibrace motoru na volnoběh dost upozorňoval...
Mar: Clovece, tak co jsem mel pro tebe, tak mas u Q, ma to nahrane v notasu, az to budes mit, ozvi se mi a vse ti vysvetlim..
Jinak, at si brnkne na 416 809 116 - je to nas servis, asi bychom tu svolavacku mohli taky udelat...