Navštíveno 1518x

Pamatujete na rozbroje ohledně nejmenší prodávané plazmy? Tak 32" LG už se vesele prodává v ČR. Ty technické parametry teda nic moc. VGA televize za ty prachy.. To jsem sám zvědavej jak tohle zákazníci přijmou..
[ Link ] Televizor LG 32PC51, plazma
plazmový televizor, úhlopříčka: 84 cm
poměr stran 16:9
jas: 550 cd/m2
kontrast: 1500:1
rozlišení: 852 x 480
XD Engine
Clear Filter Pro (eliminace odrazů světla)
digitální odstranění šumu
3D digitální hřebenový filtr
DLTI / DCTI (vylepšení kontrastu / barevnosti)
nastavení: poměr stran, zoom, kontrast, jas, barva, ostrost, odstín
SIMPLINK
hud. výkon 2 x 10W
Surround MAX
teletext: 1000 str.
budík, časovač vypnutí, dětská pojistka
boční panel: AV vstup, S-Video vstup
zadní panel: komponentní vstup, 2 x SCART, 2 x HDMI CEC, RGB vstup, PC Audio vstup
české menu

trochu větší rozlišení a bylo by to good.... :)
rozliseni je na DVD uplne v pohode

10.12.2007, 07:33 |
RadekFM | Upraveno: 2007-12-10 07:36:17
42" plasma ma velikost bodu 0.9x0.7 mm a tahle 32" - 0.8x0.8 mm.

10.12.2007, 08:14 |
hanzz no, vzhledem k tomu, že každou chvílí očekávám smrt staré TV, tak je tohle zajímavá volba. CRT 16:9 se nedělají, na LCD za rozumný love se nedá koukat a plasmy měly přes 100cm ůhlopříčku, což je pro pozorovací vzdálenost cca 3,5m skoro moc :)
na tech 3,5 m si prislel jak?

10.12.2007, 09:49 |
ddawe mám doma CRT 16:9 Samsung a maximální spokojenost, až na to že važi 62kg a je velká jak prase

10.12.2007, 10:07 |
Bo Scream: řekl bych že hanzz to myslel tak že kouká na telku z 3,5m a tudíž je všechno přes 100cm už skoro moc.
ja teda nevym ale plazma s kontrastem 1500??? se ukleply o nulu nebo se na to nebude dat koukat

10.12.2007, 12:00 |
hanzz Bo: bingo! :)
Na 3,5m je 106cm akorát - vůbec bych se toho nebál.
Ale ten kontrastní poměr je teda hrůza, pokud je tomu skutečně tak. To už i LCD má o trochu víc (např. Sony už dělá dokonce přes 2000:1 :o))), ale pořád je to zcela směšné v porovnání s Pioneerem, který má 16 a nebo 20000:1 a nebo s komerčníma plazmama, které mají 10000:1
Tuner: funguje tvuj mejl? něco bych se rád zeptal
a co to sem tahas ?:D takovy blbost :D a a cim je podle tebe plasma lepsi nez LCD? podle me v nicem :)
spaly_s: Tak si nech někde pustit Pioneera plazmu vedle sebelepšího LCD a příjdeš na to sám, já už to tu psal asi 1000x.
Luke_288: JJ funguje, jen teď není moc čas, ale určitě odpovím.
spaly_s: Stačí porovnat
Kontrastní poměr: 16000:1 u plazmy:
[ Link ] Konstrastní poměr: 2000:1 u LCD:
[ Link ] Slušný rozdíl. Nemluvím o barevném spektru (obzvlášť pleťová barva je hrůza na LCD) které má LCD daleko horší, rychlém pohybu, atd.
tak plazmy maj ted bezne 15 tis kontrast jinak je to nakej starej kus, na druhou stranu treba novy samsungy nizsich rad maj uz 7-8tis a ukazuje to pekne
treba samsung 42'' plazma s kontrestem 15tis se da koupit pod 30 tisic stejne jako LCD ve 40'' s kontrastem 8 tis taky kolem trech petek a ted babo rad
martinz: Neplést dynamický kontrast s kontrastním poměrem obrazovky! Podívej se na Sony jaký největší kontrastní poměr dokáže udělat u LCD a pak pochopíš, že údaje zrovna Samsungu jsou asi něco jako P.M.P.O. u zesíku Raveland :o)

10.12.2007, 17:45 |
TROY Že já koupil Panasonica Plazmu :-)))))))))))))))
Jinak můžu dodat pár info :-),páč máme doma new TV :).
94 cm plazma ze 2,5 metru se dá VPOHODĚ koukat,spotřeba - žere to jak PC - kolem 250 nejvíc:) takže klídek. Nezaznamenal jsem ani,že by to nějak hřálo. Černou máme fakt černou ;) - zkoušeno na DVD přes YUVko.Dále to chce mit kvalitní antenní sestavu - bohužel jedem ještě přes analog a pár kanálů máme přes kabel a tam je to krásný. Jediný čeho se trošku bojim,že v tý televizi občas lupne - ale to bude spíš ten plast jak se ohřeje.
T#2: no, ted sme v elektru prosli kolem tech divnejch placatejch tv, mlady sem musel ukazat proc sme si koupili CRT misto ty placaty svine... uznala ze to svuj duvod ma... no a prosli sme kolem Pio plasmy... tak sem si uslint, ale co me prekvapilo ze i mlada si vsimla toho nadhernyho obrazu... pritom zdroj byl (asi digi) signal z TV :-O
u-geen: Pokud víš na co se máš zaměřit, tak to vidí každý. Leč bohužel dnes už ani pořádnou CRT nekoupíš, což je celkem škoda :o/
Tuner: no ten nas Grundig neni zadny zazrak, ma podle me malinko zmrsenou geometrii... ale za ty prachy je to uchazejici, a alespon ma mod 16:9 a muzu se koukat na prima autosalon... ostatni 50Hz modely tenhle mod nemely.
u-geen: Tuhle jsem koukal u mladý zrovna na autosalon na 37cm v kuchyni a ona má jen přepínání 16:9 v menu. Tak jsem si to navolil a druhej den mě volá, že prý mají nějaký divný obraz s pruhama, tak jsem jí po telefonu naváděl co má udělat, aby tam ty pruhy nebyli :o))
Včera jsem měl před sebou leták od dvou obchodních řeťezců a v jednom byl kontrast 1500:1 a v druhém 15000:1 a v to jednom byla dokonce nějaká imaginární původní cena a hned pod tím sleva. To i přes to, že je to první várka u nás :o)) holt o zákazníka se musí bojovat a dnes je nejlepší způsob lhaní :o/