Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > motorkáři vs.autaři :o))

 o Navštíveno 887x o
o 12.01.2008, 18:32 | Arnie_one
Nechci zasirat, nekomu jinymu tema takze to dam sem.

Tam sem apr diskuzi co bylo, aby jste byli vsichni v obarze .


11/01/2008 19:40 viper

To:Arnie_one svítíme aby sme byli víc vidět protože samozřejmě jedeme mezi autama tak aby jsme byli vidět,teď to nemyslím proti tobě ale většina řidičů moc kolem sebe nekouká a těch dálkovejch si většinou všimne,asi takto sem dopadl když sem jel s potkávačkama viz foto.ještě že mi to známej sebral ze silnice a z lesa,no...nedostal jsem přednost a přitom jsem jel cca70kmh. a řidič auta namísto aby zastavil tak ujel,od té doby já osobně jezdim jen s dálkovejma

11/01/2008 21:59 zazaa

viper: jen s dalkovejma je taky pekna picovina .... pac v tu chvili ten kdo te vidi jen jako svetelnou kouli prijde o pomerne dulezite informace jako je aspon priliznej odhad vzdalenosti a rychlosti ....
jako kdyz to clovek zalehne tak problikat dalkovejma proc ne , ale rvat to furt je blbost ...

BTW> na masine jezdim, jezdil sem a doufam ze jeste dlouho budu :)

11/01/2008 22:10 viper

jj máš pravdu nesmiš mě brát za slovo furt je mam jen na dalnici a v koloně v Praze aby si mě všimli ostatní

11/01/2008 23:24 Arnie_one

to viper:

Ja tomu rozumim, ze chces byt videt, chapu to na silnici mimo mesta, nechapu to uz v noci, kdyz proti me jede moto jeste nikdy dalky nezhasla, nikdy a zadna !! je to zuzo byt v aute s deckem slepej. (S HIDKAma to muzu zastavit na krajnici)

Ve meste uz toto nechapu vubec, proc dalky ? je to opravdu neprijemne z 2m palit dalkama. (mozna PHA s velkym provozem je neco jineho)

Nejsem proti motorkam v zadnem pripade, je me jasne ze v kolonach predjizdi lepe a vejdou se i na semaforech, je me jasne, ze jste rychlejsi i na silnicich a jakykoliv auto se neda s motorkou sorvnat (serie)

Pokud budete mit vsichni HIDky to bude super, jeste sem nevidle moto s cockou, parada uz se tesim na leto.

Taky je treba super, kdzy vedle me zasatvi skupina motorkaru a dite me v aute spi a vsichni zacnou na cerveny protahovat plyn, to je taky uchvatny, nepopsatelnej zaitek.

Ale to je debata na dlouha a tvrdej OT, za ktery se omlouvam. (ono s nekteryma ridicema aut to bude asi podobne)

12/01/2008 15:14 viper

to:Arnie_one jo máš pravdu ale osobně jsem proti autu nikdy s dálkama nejel(proti ne,ale za autem si je občas necham),taky nemůžeš srovnávat moto s autem ty když si naložíš auto tak bys správně pokud máš 4 osoby v autě měl správně sklopit světla,to děláš?nebo když máš naloženej kufr,já když dam za sebe spolujezdce popř.když naložim kufr tak nic sklopit nemůžu a to přiznávám že ta motorka musí senzačně oslňovat,neházej všechny do jednoho pytle.Taky to nemam rád když někdo machruje že má ladák nebo tak něco a myslí si jak je dobrej,já třeba mam seriový laufy a jsem spokojenej,laďáky jsem měl ale dal jsem to pryč právě proto že to dost prudilo lidi kolem kterejch sem jel....no ani se nedivim taky bych neměl radost.Ale je to jen v lidech to jak se na silnici chovaj,když jedeš pomalu v koně mezi autamatak je to super dokud ti tam nějakej dobrák naschvál nešoupne předek abys neprojel,to je pak dost oživot někde takhle jet. to je nadlouhou diskuzi a pravdu máme oba dva nebudu to tu zasírat má to být o Hid sadách a nějak se to zvrtlo tak končim kdyžtak udělej téma motorkáři vs.autaři :o))


o 12.01.2008, 18:37 | viper
:o))) fajn aspoň to mame tady samotný a ne u někoho v tematu
o 12.01.2008, 18:38 | viper
taky dost často motorka oslňuje proto že když přidáváš tak se ti chtě nechtě ten předek zvedá,no a svítí to nahoru,stim nic neuděláš.
o 12.01.2008, 18:43 | Arnie_one
Nechce se me hazet vsehcny do jednoho pytle.

Posledni dobou se bohuzel zacina karta obracet a drive co delali auta prasarny na silnici se zacina vytracet a co delaji v lete motorky zacina byt dost ohrozujici.

Ze by jsi mel sklopit svetlomet :

1) Jak je skolips kdyz nemas ele sklon svetel ?
2) Ja je sklopit mohu mam ele sklon.
3) nepotrbuju na to rucne hrabat, mam ele zvednuti zadni napravy pri prelozeni (Omega)
4) Nikdy sem to jeste nepouzil, tak narvanej nejezdim
5) Ja mam pusteny potkavacky a 99% osobaku ale 99% motorek ma vsude dalky ! takze jaky oslneni mylslis, lepereceno od koho ? Ty jsi v tom jendom % :), dle toho co pises

Ja sem jen zvedavej na leto , protoze HIDky se zacali masivne rozsirovat a jak rikam nevidel sem motorku s cockou. TAkze kdzy to do me napere jak dalku tak potkavacku v HIDCE abych si vzal pasku na oci ve meste a v noci abych skocil do pole pac uvitim jen letici ufo proti me !

Vim, ze kazdy neni stejny, ale posledni dobou se nejak nedari ty slusny potkat.

Dalsi vec je super kdyz odbocujes do prava na krizovatce a pojede te rada motorek a ty je musis milostive pusstit aby si mohli odjet, protze zatocit zname nekoho smest ze silnice.

Dalsi parada je kdyz stojis ve strednim pruhu a motorka si stoupne vedle me do pravyho pruhu, oba se rozjedem a ja musim opet dupnout na brzdu pac milostpan nema dost mista vjede do pruhu samozrjeme me. Jelikoz si mysli, ze je nesmrtelny chapu to :)

ALe takovych to veci je strasne moc a to stejny by jsi asi ty mohl rict o autech.

No diskuze pro mnohe asi omylani stejneho dokola
o 12.01.2008, 18:59 | viper
Jo je to tak ale moto s čočkou se dělá cca od 94co já vim přišla stim yamaha fzr 750 ale možná i jiné,třeba ta moje motorka so origo dale sehna s xenonem ale byl to tak velkej příplatek že je jich hrozně málo,to naklápění světel jsem správně neodhadl a nena padlo mě že nějaká auta to nemají a nějaká to už mají vyřešeno asi jako tvoje omega,omlouvám se.
s motorkou která ti vjede do pruhu máš bohužel pravdu sou tací kteří to dělaj,já zas když mi tam někdo vjede a ještě se na mě přes sklo zubí jak to tam pěkně poslal tak mu když se trefim udělám 4 důlky od karbonovej kloubů rukavic na kapotu ,a úsměv přejde.ale to je na dost dlouho problémy tu sou a budou ale je to opravdu jen v lidech,už se začínají ojevovat i ty kteří když vídí motorku tak udělají místo,a většina motorkářů za to poděkuje,a kdybych jezdil jako těch tvých 99%procent motorkářů tak tu už asi nejsem.
Myslí že jsem projel už dost zemí a všude je to obdobný , ale všichni se tolerují navzájem,kdežto u nás si lidi dělaj hrozný naschváli jak ze strany motorkářů tak autařů,je to jen o pochopení. Sorry za chyby jak pravopisné tak překlepy čeština není moje silná stránka. :o))
o 12.01.2008, 19:18 | dddd | Upraveno: 2008-01-12 19:19:51
je to fakt s těma naschválama,ale udělat mi 4 ďůlky do kapoty, tak tě sundam, chyba motorkářů,že jsou strašně zranitelní, přeci jenom v autě je člověk aspoň trochu krytej,ale je to olidech a v lidech ta tolerance tu není,ale třeba k tomu dospějeme časem,ale furt teda aspon já osobně mám 1000 krát méně problémů s motorkářema než s autařema
o 12.01.2008, 19:21 | Majk-fox
Jako Viper: Ne všichni bikeři sou hovada, taky jezdím v klidu , piánko a spíš čumim kolem sebe, než trhat rekordy v rychlosti.
o 12.01.2008, 19:29 | Arnie_one
Uff no je zajimave slyset i druhou stranu konecne mluvit.

Osobne s tema autama, ja neznam jine auto ktere to am vyresen se zvedanim zadku, kdo ma orig xenony sveltomety se nastavuji automaticky. Ostatni auta mylsim, si ze jich bude vetsina uz snad ten ele sklon maji, ale samo to tvrdit nemohu.

Ono 4 dulky do kapoty, tezko rict, kazdopadne to neuznavam, ale nebyl jsem v tvoji situaci. Pokud ti nekam vede, kde muze byt, tezko ho trestat, neumim to lepe vyjadrit.

V zahraci nejezdim, tudiz nemuzu posoudit.

Hmm vidis, ze maji moto xenony uz ze zakladu, to sem zase nevedel ja a ze maji cocku, me prekvapuje.

Ja pokud mohu uhnu pac nechci mit obouchany auto uz sem videl, jak si borec razil cestu a odpichoval se od aut botama to bylo na presdrzku.

Nejvic me treba prekvapili starsi chlapy , cca 50 let, skupinka nemcu. Stali za mnou ja jel doprava na krizovatce, najednou se zacali stosovat kolem me, ja se rozejel a oni me zacali predjizdet cap sem na brzdu pac bych opet nekoh schodil oni jeli rovne.
Myslel sem ze tyhle "starsi" rocniky uz jsou rozumnejsi.

Cestinu nemam ani ja dostacujici a gramatika a formualace slova, je me cizi :)
o 12.01.2008, 19:47 | viper
:o)
o 12.01.2008, 22:41 | Akordýsek
Taky jezdím a dá se říct že snad od 4řech let na motorce.Nevím,ale podle mě do někoho solit dálkové není dobrej nápad.V dnešní době už to nejsou 250jawy které nesvítili ani na dálkové pořádně.Ted již motorky svítí krásně.Neříkám že jezdím na motorce nějak pomalu to ne,ale rozhodně do nikoho rvat dálkové nehodlám,je to horší jak kdyby člověk nesvítil vůbec.Protože to zde již zaznělo:člověk který je oslněn je mnohem víc deorientovaný než při normálním svícení.
o 12.01.2008, 23:25 | Cenda
Co se týče svícení dálkovejma, během dne mimo město to používám neustále a budu používat dál. Už mě to hodněkrát ušetřilo od problémů, když řidiči nekontrolují zpětná zrcátka. V noci téměř nejezdim, to je spíš náhoda.
o 12.01.2008, 23:27 | Luck
Taky jezdim,vidim to ze 3 pohledu, a to z pohledu motorkare(silnice i bahno),autar-plechovkar,a ridic nakladaku a jsou lidi opravdu ruzni,ale proste se snazim nedelat naschvaly,kdyz jedu kamionem,je misto,tak bliknu at me muzou rychlejsi predjet,kdyz mne nekdo pusti na motorce,podekuju,to sviceni ve dne na moto s dalkovyma delam tak,kdyz jedu rychle mam dalkove(jen ve dne) kdyz jedu pampadampam,mam tlumene.. a slysel,co se tyce tech 4 dulku do kapoty,kdyby ni nekdo udelal na ceste nejaky naschval tak bych se toho nebal.Ted pred 3 dnema, jel jeden predemnou vecer se zapnutyma zadnima mlhovkama,cu.ak..tak jsem si prizvedl svetla a krmil ho..bylo videt,ze ho to velmi bavi,tak jsem mu jeste jak nic nejelo v protismeru krmil dalkovyma..no nekteri lidi jsou fakt ...
o 13.01.2008, 08:33 | Arnie_one
Ja chapu, ze chcete byt vic videt, me osobne se nezda, ze bych nevidel jedno potkavaci svetlo v zrcatku, ale budiz..
Mimo mesto je to neprijemne , ve meste je to opravdu oslnujici.

to Cenda:

Zase na druhou stranu pokud nekde clovek jede a zacne predjizdet, tezko odhadne motorku, ktera jede pres 200km/h. Ono ruku na srdce motorka to vytoci rychle a na daleko mensim kousku silnice nez auto. Tudiz ty vyjedes ze zatacky na rovniku ja predjizdim, v zrcatku jsi nebyl a pak uz mne palis dlakama, ze jsem ti tam vjel. Takze tohle neni taky jednoznacne ospravedlnovani proc svitis pres den dalakama.

to Luck:

Mlhovkari jsou kapitola samo o sobe. Vetsi degeny bohuzel neznam. Nejlepsi je potkat Felicii, ktera dve mklhovky na kazde strane coz je samozrejem zakazane, a zastavi prede mnou na krizovatce to je chutovka, to i ja roznu dlakovy pokud to nezhasne. Venku je s tim potkat to je taky drsny. Moc nepamatuju, kdy je mlha tak husta, ze neni videt treba na 10m. POkud clovvek vidi na 50m neni proc to snad poustet, Na dlanicich je to neco jineho, kuli bezpoecnosti i pri maly mlze bych to zapinal, jenze kdzy je kolona lidi to zase zapomenou vypnout.

Tkaze, jak se to tu porad pise, je to o lidech



o 13.01.2008, 08:48 | viper
To: Luck si můj člověk :o)))
o 13.01.2008, 11:45 | Cenda
Arnie, to se da pochopit a davam si na podobne situace bacha. Bezne nejezdim pres 200, vetsinou 160-180. Potom je to uz jen na me. Ale me se opravdu casto stavalo, ze jsem chvilku jel za autem, zacnu predjizdet a ten debil prede mnou najednou vyboci, aniz by se podival do zpetneho zrcatka. Osobaky i nakladaky. A me uz to fakt nebavilo, to bylo snad kazdej tejden alespon jednou. Takle o me vedi a spousta lidi mi uvolni v kolone misto, abych je v pohode predjel.

Je taky zajimave, ze od te doby, co valim dalkove, mi dost aut da prednost z vedlejsi, i kdyz jsem jeste daleko a stihli by vyjet. Proste si toho jasne vsimnou a radsi chvilku pockaj. Podle me jednoznacne bezpecnostni prinos.
o 13.01.2008, 12:19 | Luke_288 | Upraveno: 2008-01-13 12:20:13
osobně mam z motorkářů takovej "respekt", že se uhybám až na krajnici i tam, kde je volno a je mi fuk čim svítí, hlavně aby už byl v prdeli...
o 13.01.2008, 12:29 | viper
:o) no a každej motorkář ti poděkuje nebo ne??nebo aspoň skoro každej.
o 13.01.2008, 12:35 | Luke_288
:))))))))))) tak jeden z 5ti
ale mám vypozorovanej zvláštní jev, nejvíc děkujou lidi na mašinách, třeba takový ty kožený fousáče na choprech, ty jsem neviděl poděkovat eště ani jednou. a co mě nejvíc dokáže nasrat je, když tyhle pupkáči jedou 80km/h po prostředku pruhu a neuhnou se ani kdybys střílel z děla!
o 13.01.2008, 15:56 | Arnie_one
to Cenda:

Tak tento styl predjizdeni znam i ja z auta. Na motorce je to o usta to je asi fakt.
Jiank proad rikam, mimo mesto je to sporadicke, ale ve meste to proste neberu (sviceni dalkama)

to Luke_288:

Jo tenhle pocit silne znam :ú hlavne kdyz jich jede vic, to prakticky taky pribrzdim, aby uz byli co nejdal :)

to viper:

Podekovani od motorkare, drive to snad bylo pravidlo a kazdy podekoval, dneska opravdu nahodile spise ne, jak pise LUKE_288




o 13.01.2008, 21:14 | viper
Hmm tak až uvidíte nabo zahlédnete někoho na šedý motorce jak děkuje tak to sem já já poděkuju vždy když mě někdo pustí popř.v koloně udělá místo
o 13.01.2008, 21:28 | Alda
Tak treba ja osobne.. dalkovy fakt vyjimecne, kdyz fest sviti slunicko, jedu rychlejs, ve vetsim provozu atd.
Ale celkove jezdim s dalkovyma z cca 3%, zbytek tlumeny.
Vim, ze je to neprijemny a nechci ridice aut, ktery jsou ten den uz ukrutne nasrany (z toho, ze kolem nich prolitlo neco neidentifikovatelnyho s brutalnim ladakem ten den uz 12x) srat jeste vic..
o 13.01.2008, 21:47 | Arnie_one
Musim rict ze venku je to neco jinyho, kdyz motorka jede, tak jede tak, ze je u me na par vterin, tak zvuk i dalky se daj snest.
Ve meste brublani plynu vedle me je uhozeny asi, jako frajirek z rukou venku s tuc tuc hudbou ve S120, nebo mate ty motroky tak nahov .... , ze to ani volnobeh neudrzi :)

Jinak slysel jsi nekdy sametovou hudbu 6Valce :) uplne neco jinyho, nez x tisic otacek :)
o 13.01.2008, 21:48 | Arnie_one
Musim rict ze venku je to neco jinyho, kdyz motorka jede, tak jede tak, ze je u me na par vterin, tak zvuk i dalky se daj snest.
Ve meste brublani plynu vedle me je uhozeny asi, jako frajirek z rukou venku s tuc tuc hudbou ve S120, nebo mate ty motroky tak nahov .... , ze to ani volnobeh neudrzi :)

Jinak slysel jsi nekdy sametovou hudbu 6Valce :) uplne neco jinyho, nez x tisic otacek :)
o 13.01.2008, 22:06 | Alda
Jo souhlas. Proto se chovam tak, aby bylo videt, ze se za takovy stydim a nejsem stejnej :-)
o 13.01.2008, 22:34 | Cenda
Arnie - o meste bez debat.

mimochodem, v aute mam 6V :-))) kdyz mi pod prdeli nadava 140PS pri 11t otackach, je to porad uplne jinej zvoucek.
o 13.01.2008, 22:58 | Arnie_one
to Cenda

11tis ot , to bych nechtel zazit bych si asi nadelal do ...... bych mel tendenci porad sahnout na madlo dveri abych se me ceho drzet :)

Jiank chlapy je videt, ze nejste s Vysociny pac bych slusnyho motorkare poznal :)
o 13.01.2008, 23:06 | Cenda | Upraveno: 2008-01-13 23:07:02
Arnie, myslel jsem to jako srovnani zvuku 6V 2.0 (2.8) a meho GSXR 750. Ten jecak Suzuki je pro me osobne rajska hudba. V aute o motoru nechci ani vedet, tam hraje hudba. Asi jsem to nenapsal moc jasne. Ato toci bidnych 7,5t
o 14.01.2008, 08:17 | buddha
JJ ten hysterickej řev pod koulema je božskej :)
a v autě to má hrát.....Cenda ví :)
o 14.01.2008, 10:09 | CARACASS
U mě je to jednoduché, když jedu na motorce, tak normálně na potkávací a při každém předjíždění používám světelnou houkačku, aby mě pacienti předemnou zpozorovali a věděli o mně. Jinej případ je to u skutra vě městě, tam jezdím i na potkávací i na dálkový zárověn, ta lampa je tak nízko, že ani v noci toho moc nevidím na silnici a přes den mě opravdu není vidět a nejhorší je, ž evšichni v autech, když jedu na skutru na mě neberou vůbec žádný ohled,úplně mě přehlížejí. Na skutru je to fakt někdy adrenalin :-(
o 14.01.2008, 11:49 | Arnie_one
to CARACASS:

Hmm to teda pekne dekuju, chci porid skutrik prave na dojizdeni do prace :( uvazoval jsem i sekvencni Babete ale ta me asi neuveze:)
o 15.01.2008, 07:03 | buddha
Na skutru jsem lítal lonský léto....paráda
Ale chce to něco co jede,jinak jet na padesátce tak tě fakt každej mastí.Měl jsem gileru runner 180,jelo to 140 a na dálnici autaři nechápali když jsem je míjel :) A na těch malej kolech je to fakt adrenalin.Kurna at už je léto
o 16.01.2008, 21:50 | viper
budho máš tu gileru dvoutakt nebo ten čtyřtaktní vrak?
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3193 sekund.