Navštíveno 3216x

Poradí někdo, kdo nejlépe ze západních Čech by mi byk schopen opravit repro z home cinema? Nebo případně kde vznikla chyba?
Mám doma 5.1 repra "Pure" a centrální repro, kde je umístěn vejškáč a dva středy (středobasy) o celkovém výkonu tohoto centru 150W RMS, receiver do toho pouštěl jen 100W RMS a i tak se mi teď jeden reprák okouřil a tim, že z něj jeden jen hlas při filmu, tak se na to nedá koukat, protože v něm jakoby praská.
Nejde mi do hlavy, jak se to mohlo odkouřit, když sem do nich pouštěl míň, než zvládnou.

15.04.2009, 14:53 |
Tuner#2 | Upraveno: 2009-04-15 14:55:01
Jaké přesně máš repro? Znám akorát Pure Acoustic. Pokud je to ono, tak jaká řada?
Co se týče zatížení, tak neznám moc centrů co by měli 150W RMS a pokud takový je, tak jen centr stojí 10tKč a víc. Ten centr zdaleka nemusí mít takovou zatížitelnost jakou píšeš. V tom bude první problém.
Druhý problém je ten, že máš pravděpodobně špatně nastavené dělící frekvence pro reproduktory a do centru Tě lezou příliš hluboké kmitočky, které obvykle ty 10 - 13cm repro nezvládají a proto je i 100W zesilovač dokáže trvale zničit ať už mechanicky (utrhne se kmitačka, přívodní dráty) a nebo elektricky, kdy se přeruší cívka a nebo se přidře a to pak vydává to chrčení/praskání. Není problém 100W reproduktor zničit i 10W zesíkem, pokud to bude obsluhovat tupec a hluchoun.
VZhledem k tomu, že to na každym tom repráku je origo napsaný, že maj tenhle RMS výkon, tak sem tomu věřil, proto sem se snažil pořídit i co možná nejvýkonější receiver, kterej by to dokázal nakrmit, tak sem koupil Pioneera, toho sem nechal přes microfon automaticky nakalibrovat tu hudbu a podle toho to poslouchám.
Nevim teď přesně ten typ repráků ani toho receiveru, ale až budu doma, tak se na to mrknu, ale nebyly drahý. Celkově sem za ty repra dal asi 8000 a to už byly jetý.
Mno, neni 100W jako 100W, kdyz to prezenes a zesik se stane nestabilni, muze dojit k limitaci a pak se ti tam objevi ve spicce plny napajeci napeti a reprak jde kukat.
Z ceho tam tech 100W lezlo a pri jaky impedanci? repraky jsou 4-6-8 ohmu?
jamie.thomas: Pure acoustic je čína a i nové se pohybují od 6 - 12tKč celý set 5ti beden. Od toho nelze čekat zázraky a 150W nemá od nich ani jeden centr za to dám krk :-)
Co se týče AV receiveru od Pioneera, tak těch 100W na kanál to mít bude, ale zpravidla tyhle zesíky mají dost tvrdou limitaci a nechce to tím pádem přehánět s hlasitostí. Na tohle je úplně nejlepší testovací CD ze Sterea a videa (vykopávka z nějakého 98 roku?) a tam je signál na test limitace slyšitelný uchem (samozřejmě dá se to změřit třeba osciloskopem) a podle toho si na své aparatuře určíš strop, kde začíná zesík zkreslovat a přes tu hlasitost prostě nechodit. Jinak nastane to co popisoval tappaja a i já hned v prvním příspěvku.
Tuner: Nemohl bys to cd grabnout a poslar na maila? Byl bych ti moc vděčnej... A myslím, že nejen já...
To CD je super. Těch signálů je tam více. Střežím ho jako oko v hlavě :o)
Djturtle: Já jsem na tohle LAMA a navíc mě tuhle neprolezli mailem 3 fotky, neb to bylo víc než 10MB a CD má plné 650MB. To si nedokážu představit jak bych to posílal. Ale co vím, tak šlo ještě před asi rokem normálně objednat za pakatel ve Stereu. Napiš jim do redakce
[ Link ] Testovací CD bylo jen jedno jediné, DVD mají tuším dvě.
tak s toho cd udelej image a dej na na
[ Link ] tam se ti pak ukaže link ktery sem vložíš ;)
a nebo pokud máš rapidshare tak tam
Sweetka: To je pro mě španělská vesnice co píšeš. To to raději vypálím a jednomu z Vás co to umí dám na srazu a pak se o to poperte na netu. Já mám net akorát v práci a nechci tady žádné velké přenosy.
jamie.thomas: Tak co je to za repro?
Tuner#2: Byl sem včera ranec zaneprázdněnej a nestihl sem se na to podívat. Dneska to napravim.
Tuner#2:nebo můžes poslat poštou ja to hodim na net žáleží na tobě kdyžtak mail