Opět nastal čas na nějaké změny v instalaci, ke kterým nemalou měrou přispělo ME EASCA v Polsku. Kdo tam byl, ví že to bylo značně inspirující. Kdo nebyl, tak se může podívat alespoň na fotogaleri [ Link ] . Rozhodující byl samozřejmě ale hlavně poslech.
Nyní je čas, tak jsem se pustil do dalšího rozebírání auta. Mám v plánu vyměnit a předělat výšky a středy, přijde na řadu výměna a nová zástavba zesilovačů (varianta 2) a také náprava restů v podobě dotlumení zbytku auta. Jde to pomalu, takže prosím o trpělivost.
Díky, teď kompletuji bočnice a zadní sedačku. Konečně to zase začíná vypadat jako auto.
Nejhorší je sundávat původní Tecsound, který ještě někde zůstal z dob mladické nerozvážnosti. Žvýkačka která neplní funkci, pouze přidává zbytečnou hmotnost, která zdaleka neodpovídá jeho tlumícím vlastnostem.
Boky vzadu a víko kufru jsem tlumil na štědrý den dopoledne :-)
ivls: spíše kvůli hluku z okolí, výfuku apod, nějaké rezonance také byly. Brax schnul 2 dny doma v teple.
Mám v plánu udělat znovu celý kufr po odstranění Tecsoundu a hlavně mám takový nápad, který chci realizovat. Tlumení plechu v podbězích a následné polepení plastových podběhů potahovým kobercem :-)
Také jsem si říkal, že už sem musím také něco dát, aby to nevypadalo že se montuje pouze na Slovensku :-)
...sem si teď blbec nadával, když jsem potřeboval odpojit z distribučáku dvě Powercellky, které se válí místo rezervy pod bednou. Nooo a když do bloku vede 6 plusovejch kabelů 50qmm a člověk si po 2 letech nepamatuje co je monoblok, baterky, kabel k altíku. Hold musel sem odpojit vše :-)
Tvar domků jsem opět dělal pískem, ovšem tentokrát jsem nepoužil igeliťák. Pryskyřice tudíž protekla silonkou a kombinace pryskyřice/písek vytvořila několik mm silnou stěnu. Následně jsem zevnitř nanesl několik mm pasty Brax a výsledná stěna je cca 1 cm. Dnes jsem tmelil vnější tvar.
Druhý tapec hotový. Ve vícedílném provedení z výroby lehce vrzaly. Nyní jsou jednodílné díky Braxu. Rozdíl je to velký. Jakmile bude možnost, tak se vrhnu na nové tlumení vnitřního plechu a obložení půjde zpět.
budes na tohle veskery tlumeni davat jeste nejaky "molitan"? pustil jsem se pomalu do tlumeni celyho auta a nez dam stropnici naz5, tak prave premyslim, jestli to ma cenu nebo ne...
Diner: Uz ho tam ma dlho;) Uz si ho musel predsa vidiet:) Vyrobili sme ho v lete. A doporucujem ti ho tam dat aj napriek zakazu. Kazdy si casom zvykne:D:D
Toxx. To vis, ze jsem ho videl. Vsak rikam, ze to spatne neni:-) To byla reakce v ramci vlakna... Je to fakt hezky udelany.... A stejne me to asi neprojde, pokud nebudu chtit vepredu jezdit sam:-D
Mladý muž přišel k sokolníkovi, který byl vyhlášený po celém kraji a při rozhovoru s ním si posteskl, že by se také velmi rád věnoval sokolnictví. Problémem je však jeho žena, která se dravců bojí a nelíbí se jí ani představa, že on bude trávit mnoho hodin mimo domov jejich výcvikem. Doufal, že mu sokolník poradí. Ten pokýval hlavou a řekl "vyměň ženu!".
Ten sub vepředu, to je udělaný neskutečně pěkně. Takhle když se mi to povede, tak si budu líbat ruce. Ale moc tomu nevěřím. Vypadá to relativně snadně,ale bude to stoprocentně jebárna , která ve výsledku stoprocentně bude stát za to !!!
Já vím, že N.P. nemá toto auto rád :-) Ale je pravda, že do práce střídáme Fabii, Focuse a Golfa a všichni se shodli, že nejlépe se jim sedí právě na té latríně. Sám jsem tam ještě neseděl, tak nevím. Ale prý do nich krásně zapadnou a dobře se jim spí.
dejvyxxx: v podstatě na tom nic není. Chce to pořádně promyslet a potom postupovat pomalu a precizně. Čím méně chyb, tím méně práce. Nejvíce jsem se bál čalounění, ale s lepidlem aktivovaným teplem, to prakticky nelze zkazit, protože je na to dostatek času.
O víkendu se opět posunu a doufám, že omrzliny nebudou moc rozsáhlé.
chlape držím palce tohle je naprosto luxusní pojetí tohoto našeho koníčku( autohifi) Prostě se mi hrozně moc líbí jak je vše dokonalé precizní jak na nic nespěcháš neodfrnkneš a se vším si hraješ do posledního detailu opravdu skvost. Takže do dalšího počínání přeji jen a jen dobré a ať se dílo zdaří. PS: hodně si mě motivoval k přemístění woofru ke spolujezdci tímto ti děkuji
Stabilitu reproduktoru zajišťuje jeden kroužek uvnitř dveří který je přišroubovaný skrz plech ke kroužku vnějšímu. Spoje jsou zatřené silikonem. Plech i kroužek je polepen tlumením. Stabilita je výborná, žádný vlající plech se nekonal a Brax je tam spíše proto, že mi tu zůstal zbytek a pro dobrý pocit.
prace super, jako vzdy to tlumeni na alu krouzku je podle me uplne zbytecne, pevnost toho materialu pri takove tloustce a tvaru perfektni, takze je to opravdu jen pro pocit, leda by to nebyl jeden kus, to co je na strane zvenku dveri, pak bych chapal ze tim tlumenim sichrujes tesnost spoje co se tyce braxu na bitumenovem (nebo podobnem) tlumeni s alu folii, tak si myslim ze to je opet zbytecna prace, na pevnosti to nicemu neprida, zpevnu je to alufolie, ktera sama o sobe pruzna neni, leda by ten brax pomohl v zavislosti na profilovani alu folie, to tlumeni pri vyssich venkovnich teplotach stejne zmekne a tudiz se alufolie s braxem stane "plovoucim" prvkem, pokud brax, mel si ho dat pod STP jinak me tvoje instalace inspirovala k nove instalaci, snad se mi brzo podari to spachat, uz mam myslenku tak ted to jen realizovat
jsi uplne magor..he.he.he mas to opravdu pekne moc,moc))))Mas ty vubec pritelkyne doma ,ja si myslim ze pracujes ,furt na tom auto?Taky je to super presentation, s tema fotky fact, its just (((LOVE)))... I can see it all over your car.Co budes delat kdyz koncis?Myslim ze se nudis potom.
jsem predal tvuj Auto pres link. do nemecky hifi-forum.de uz tam dostanes velky kompliments!!!! A tam jsi momentan jenom 2min. tak to neco znamena nechci ,videt kolik kompliments jeste dostanes.
hifi: Umístění zesilovačů předpokládám zůstává, pouze tohle půjde před ně že? Co že jsi se vlastně rozhodl pro další baterku? Nestíhala ta jedna, nebo jen čístě pro jistotu?
wefa: rám je venku a bude klasická dvojitá podlaha, protože ještě ani pořádně nevím jaké budou zesilovače. Kdybych měl finální komponenty, tak je to jiná, to by byla nějaká další evoluce rámu, ale takto to musí být univerzální.
Baterie bude plnit funkci jakoby kapacitoru + větší kapacita, protože dopředu už větší nedám.
Nejezdí někdo odtud náhodou přes Ilavu? Je tam kluk a má pro mě boční koberce do kufru + nějaké drobné pasty. Nechce se mu to posílat a potřeboval bych to posunout třeba do Třebíče, Jihlavy, Brna. Celkem mně to brzdí v další práci, díky.
Pro zajímavost, třeba to někomu pomůže. Potřebuji prodloužit repro kabely v kufru, je to Neotech 2x2 a 2x3mm. Pro zajímavost jsem však objednal podobný kabel od firmy Tasker, aby se poté ukázalo, že je to naprosto stejný kabel.
Stejný kabel, jiný potisk a o "něco" lepší cena: [ Link ]
Schválně jsem použil tuto misku, abych mohl použít jakoukoliv nabíječku, ne jen tu svoji se speciálním konektorem. Podobného Neutrika tu dokonce někde mám.
Helix je taková celkem srdcovka, takže to postavím celé na A4+A2+A1, případně podobné kombinaci. Více by se mi líbil Brax, ale tam je cena jinde a Helix je pro mně takový socka Brax :-)
moc pěkný:-) prosím Tě jak máš řešení dobíjení tý malý baterky vzadu? normálně je to připojený na baterku u motoru? dobije se a je to ok? Přemýšlím tam dát malou baterku z motorky..šlo by to?
a kdybych to neměl s vývodem na dobíječku? bylo by to ok? jako že by baterka fungovala jako kap... fungovalo by to nebo k tomu by bylo potřeba to dobíjecí relé??
Hezke hezke, jsem rad, ze i pres ne uplne povedene finale v Polsku to nekoho inspirovalo tak jako mne, Polske pojeti bylo fakt zajimave :-) Uz se tesim az si to poslechnu, ne ze budes celou sezonu rikat, ze to jeste neni hotove :-)
hifi: tak sem zkusil 80-400hz na ty w600 a zda se mi ze to je zajimavejsi nez 63-400hz, nakonec je mam ve dverich, ty ozvucnice v palubce byly male. Nicmene nejak me to porad nepresvedcilo, mozna maji ty dvere maly objem, rozhodne mensi nez 406 coupe, musim si to poslechnout u tebe, kicky tam jsou ale celkove to je takove nejake divne + sum v hornich pasmech na denonu, nevim jestli je to zesikem nebo nekde nejake ruseni
noclue mozne to je, ale nemam jiny zesilovac na kterem bych to vyzkousel, napajim je z TEC 60.2 mel by mit vykon dostatecny, stejne tak i kontrolu, ale cert vi, chtelo by vyzkouset to na jinem zesilovaci
a dnes mi upadl levy stred, mam je zase v kulovych ozvucnicich a to pridelani koule k palubni desce je dost problematicke, musim to nejak lip prichytit
Replayman007: ten konektor tam mám pouze kvůli pohodlí. Bez něj bych musel napojovat zdroj klasicky na svorky baterie.
Churos: snad to všechno stihnu.
swep: Lukášovo MCI třeba vůbec nestačilo a výsledný zvuk byl obrovské zklamání, ale po zapojení na Eton to bylo úplně jinde. Takže W600 určitě umí kick přesně a rychle, takže chyba bude jinde. A jejich test probíhal v Golfu, ten mám určitě menší dveře než Coupe. Seděl jim objem tuším 25+ litrů.
hifi: tak 25 litru moje dvere urcite nemaji, ten dvoukanal co mam ma vykon na kanal kolem 200W, to musi stacit, ale ten charakter zvuku je takovy zvlastni proste, vsak uslysis sam - dvere jsou vytlumene dostatecne, vnejsi plech 6 mm vibraflex, vnitrni 4 mm, kusy po cca 150x150 mm s presahy 20 mm
Díky za komentáře. Obavy jsou "pouze" z toho, aby tam nebyly nějaké šílenosti na křivce díky tomu jak jsou ty středy utopené. Ale to ukáže až měření. Je to buď a nebo.
ivls: myslím, že Octávka je naprosto v pohodě. Když vidím třeba dveře apod. u některých BMW nebo Audi tak to je mnohem větší hrůza.
wefa: byl tam takový zajímavý koaxiální hybrid od JBL. Střed cca 40mm a uprostřed výška.
Dnes jsem to proměřil a jsem rád, že nenastaly žádné větší komplikace.
Pro zajímavost graf. Modře je levá strana a červeně pravá. Měřeno bez subwooferu, při rozlišení 6dB. Škoda, že mne nenapadlo změřit i bez mřížek na středech, jsou celkem jemné a zespodu je molitan. Příště zjistím zda to má nějaký vliv.